12.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Microsoft 365: Θα το υποστηρίξει καλύτερα στο ChromeOS αργότερα μέσα στη χρονιά δηλώνει η Google

Η Google δηλώνει ότι σχεδιάζει να προσθέσει την ενσωμάτωση του Microsoft 365 στο ChromeOS αργότερα μέσα στη χρονιά, διευκολύνοντας τους χρήστες να εγκαταστήσουν την εφαρμογή και να ανοίξουν αρχεία.

Το ChromeOS υποστηρίζει ήδη τις Progressive Web Apps (PWAs) του Microsoft 365 και του OneDrive, αλλά υπάρχει η υπόσχεση για “νέα ενσωμάτωση φέτος στο ChromeOS, που θα διευκολύνει την εγκατάσταση της εφαρμογής και το άνοιγμα αρχείων”.

H νέα ενσωμάτωση θα περιλαμβάνει έναν οδηγό για την εγκατάσταση της εφαρμογής Microsoft 365 και τη σύνδεση λογαριασμών OneDrive στην εφαρμογή αρχείων του ChromeOS. Η ενσωμάτωση του OneDrive θα δει επίσης τα έγγραφα στην εφαρμογή Files να μετακινούνται στην αποθήκευση στο cloud της Microsoft όταν αποκτούν πρόσβαση στην εφαρμογή Microsoft 365. Η αλλαγή αυτή είναι πολύ καλύτερη από το να πρέπει οι χρήστες του OneDrive να χρησιμοποιούν τις τρέχουσες εφαρμογές Android ή PWA που δεν ενσωματώνονται στην εφαρμογή Files του ChromeOS.

Η Google αναφέρει ακόμα ότι περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη νέα συνεργασία θα μοιραστεί με το κοινό “τους επόμενους μήνες”, με τους ChromeOS testers στα κανάλια dev και beta να έχουν πρόσβαση στην ενσωμάτωση λίγο νωρίτερα από τους υπολοίπους. Ο γίγαντας της αναζήτησης μοιράστηκε ένα πρώιμο στιγμιότυπο οθόνης για το πώς θα εμφανίζεται η ενσωμάτωση στην εφαρμογή Files στο ChromeOS, προτρέποντας τους χρήστες να ρυθμίσουν το Microsoft 365 σε ένα Chromebook.

image.png.c808fb99bd4d9975b1b25793838cacc6.png

Είναι σπάνιο να βλέπουμε τη Google να συνεργάζεται με τη Microsoft εκτός του προγράμματος περιήγησης Chromium, ειδικά όταν πρόκειται για τη μετακίνηση αρχείων και εγγράφων σε μια αντίπαλη υπηρεσία αποθήκευσης στο cloud. Είναι επίσης περίεργο να βλέπει κανείς τη Google να προωθεί το Microsoft 365 απευθείας μέσα στο δικό της λειτουργικό σύστημα, καθώς η εταιρεία προσφέρει τις δικές της εφαρμογές παραγωγικότητας Workspace (πρώην G Suite) στο διαδίκτυο.

Η Microsoft «επιτέθηκε» για πρώτη φορά στους φορητούς υπολογιστές Chromebook της Google με ένα διαφημιστικό πριν από σχεδόν 10 χρόνια, στο πλαίσιο της εκστρατείας “Scroogled” της εταιρείας. Η εταιρεία από το Redmond είναι σταθερά επιφυλακτική απέναντι στα Chromebooks που αναλαμβάνουν τον προσοδοφόρο ρόλο των φορητών υπολογιστών Windows χαμηλού κόστους στην εκπαίδευση και τις επιχειρήσεις. Τα Chromebooks έχουν γίνει έκτοτε απίστευτα δημοφιλή στους μαθητές στις ΗΠΑ, αναγκάζοντας τη Microsoft να προχωρά σε διάφορες ενέργειες για να προωθήσει τις λύσεις με Windows.

Η Microsoft έχει επίσης λανσάρει ανταγωνιστές των Chromebook τα τελευταία χρόνια, με ταWindows 11 SE laptops να καταφθάνουν πέρυσι για να αναμετρηθούν με τα Chromebook στα σχολεία. Η Google εργάζεται για να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των Chromebook και των φορητών υπολογιστών που βασίζονται στα Windows, συνεργαζόμενη με την Parallels για να φέρει καλύτερη υποστήριξη εφαρμογών των Windows στο ChromeOS. Τα Chromebooks μπορούν πλέον να εκτελούν εφαρμογές Windows και Android δίπλα-δίπλα.

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο