13.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Calligrapher.ai: Με διαφορετικά στυλ γραφής μιμείται τον ανθρώπινο γραφικό χαρακτήρα

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η τεχνητή νοημοσύνη ήρθε για να μείνει. Από γεννήτριες τέχνης κειμένου σε εικόνα, δικηγόρους ρομπότ, έξυπνα chatbots φαίνεται ότι σχεδόν όλα να οδηγούνται στην αυτοματοποίηση.

Όπως αναφέρει το Ars Technica, μια δωρεάν εργαλειοθήκη με το όνομα Calligrapher.ai αποτελεί ένα νευρωνικό δίκτυο το οποίο έχει τη δυνατότητα να μιμείται τον ανθρώπινο γραφικό χαρακτήρα.

Οι χρήστες πρέπει απλώς να πληκτρολογήσουν μια λέξη, φράση ή πρόταση και να περιμένουν μερικά δευτερόλεπτα μέχρι η σελίδα να αποδώσει τα γράμματα σε εννέα διαφορετικά στυλ γραφής, καθένα από τα οποία μπορεί να ρυθμιστεί περαιτέρω ανάλογα με την αναγνωσιμότητα και το πάχος των γραμμάτων.

Πώς ακριβώς «γράφει» ο αλγόριθμος κάθε λέξη; Το ανακυκλούμενο νευρωνικό δίκτυο (RNN) αξιοποιεί τη βάση δεδομένων γραφής IAM On-Line Handwriting Database, η οποία περιλαμβάνει δείγματα γραφής από 221 άτομα, για να καθορίσει το στυλ που θα χρησιμοποιήσει.

Αν και οι γραμματοσειρές γραφής υπάρχουν εδώ και δεκαετίες, κάθε χαρακτήρας συχνά περιορίζεται σε ένα καθορισμένο στυλ. Ωστόσο, για το calligrapher.ai, κάθε γράμμα είναι διαφορετικό, δίνοντας στο κείμενο μια πιο αυθεντική εμφάνιση.

Ωστόσο υπάρχει ένα πρόβλημα στο οποίο κολλάει το calligrapher.ai . Λόγω της βάσης δεδομένων του είναι ιδιαίτερα προσαρμοσμένο στην αγγλική γλώσσα, με τους χρήστες να αναφέρουν προβλήματα όταν πρόκειται να βάλει για παράδειγμα τόνους που περιλαμβάνονται σε άλλες γλώσσες.

Ο ιστότοπος είναι το πνευματικό τέκνο του ερευνητή μηχανικής μάθησης Σίν Βάσκεζ, ο οποίος χρησιμοποίησε μια μελέτη του 2013 του Άλεξ Γκρέιβ. Στην πραγματικότητα, η σελίδα δημιουργήθηκε πριν από χρόνια, αλλά αυξήθηκε σε δημοτικότητα μόλις πρόσφατα όταν εμφανίστηκε ξανά στο Hacker News.

Ο Βάσκεζ ανέβασε ακόμη και τον κώδικα στον ιστότοπο στο GitHub το 2018, ώστε οι σχεδιαστές να μπορούν να προσαρμόσουν το εργαλείο σε άλλες εφαρμογές.

ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο