22.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Android: Ο νέος Credential Manager φέρνει το τέλος των κωδικών!

Η Google και η Apple το τελευταίο διάστημα προωθούσαν έναν κόσμο στον οποίο οι χρήστες δεν θα χρειάζονται να θυμηθούν passwords ή να ανησυχούν αν οι hackers θα υποκλέψουν τους κωδικούς τους. Αν και ο δρόμος προς ένα μέλλον χωρίς κωδικούς είναι ακόμη μακρύς, η Google διέθεσε ένα νέο εργαλείο που κάνει πολύ πιο εύκολη τη διαδικασία για τους developers των εφαρμογών να προσφέρουν μια απλή εμπειρία σύνδεσης στις εφαρμογές.

Το νέο Credential Manager API έχει σχεδιαστεί να απλοποιήσει την πρόσβαση στα στοιχεία σύνδεσης που είναι αποθηκευμένα σε έναν Google λογαριασμό. Μόλις υλοποιηθεί εντός μιας εφαρμογής, μια εφαρμογή μπορεί να ζητήσει από την Google να εμφανίσει μια λίστα με στοιχεία σύνδεσης που έχουν συσχετιστεί με μια υπηρεσία ή εφαρμογή, με τους χρήστες να μπορούν απλά να επιλέξουν αυτό που επιθυμούν.

Δεν έχει σημασία αν ένας λογαριασμός απαιτεί username ή passoword, σύνδεση με την Google ή με το νέο passkey standard. Βέβαια, ο νέος Credential Manager θα υποστηρίζει και την αποθήκευση των passwords για νέους και ήδη υπάρχοντες λογαριασμούς ή τη ρύθμιση ενός passkey για την υπηρεσία που το υποστηρίζει. Με την πάροδο του χρόνου θα υποστηριχθούν και οι password managers για όσους δεν αποθηκεύουν τα στοιχεία σύνδεσης στον Google λογαριασμό τους. Στόχος της Google να προωθήσει ακόμη περισσότερο τα passkeys που θα μας κάνουν να αφήσουμε πίσω τα passwords.

google

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο