20.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ένα νέο e-bike από την Acer

Άλλη μια εταιρεία- μεγαθήριο στην αγορά των ηλεκτρονικών ειδών όπως είναι η Acer, κάνει την είσοδό της στην κινητικότητα με ένα ελαφρύ ηλεκτρικά υποβοηθούμενο ποδήλατο.

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα έχουν κατακτήσει τον κόσμο και οι πωλήσεις τους έχουν ξεπεράσει σε πολλές περιοχές αυτές των ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων μαζί.

Το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού λοιπόν, εύλογα έχει προσελκύσει κι άλλες εταιρείες που μέχρι πρόσφατα δεν είχαν κάποια «σύνδεση» με την κινητικότητα, να ασχοληθούν με το αντικείμενο. Εταιρείες- κολοσσοί στο αντικείμενό τους, όπως είναι τώρα η Acer, έρχονται να κεφαλαιοποιήσουν την ικανότητά τους να προσφέρουν λύσεις με το προηγμένο τους λογισμικό και κάνουν είσοδο δυναμικά και στον τομέα της κινητικότητας.

Η εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών Acer με έδρα την Ταϊβάν, είναι η πιο πρόσφατη «είσοδος» στο «χορό» των e-bikes, ανακοινώνοντας την παρουσίαση του ebii. Το ebii είναι μια ελαφριά λύση αστικής μετακίνησης που συνοδεύεται από πολλά καινοτόμα χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει στη βιομηχανία ηλεκτρικών –ή για να είμαστε πιο ακριβείς, των ποδηλάτων με ηλεκτρική υποβοήθηση.

Τα ενσωματωμένα χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης που έχει στο λογισμικό του το ebii, έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την ανάλυση των προσωπικών προτιμήσεων του αναβάτη. Εκτός αυτού, μπορούν να ελέγξουν τη μετάδοση και τις εναλλαγές των ταχυτήτων ανάλογα με τις οδικές συνθήκες αλλά και τη μορφολογία του εδάφους.

Το ebii διαθέτει κομψό, μινιμαλιστικό σχεδιασμό στο πλαίσιο που είναι κατασκευασμένο από κράμα αλουμινίου, με ενσωματωμένα φώτα. Στα χαρακτηριστικά του και το ελαφρύ μονό «πιρούνι» στον μπροστινό τροχό, που όπως ισχυρίζεται η Acer επιτρέπει πιο ομαλή οδήγηση. Η μπαταρία είναι χωρητικότητας 460 Wh και ενσωματώνεται στο πλαίσιο.

Έχει σχεδιαστεί από τη θυγατρική MPS Energy της Acer και προσφέρει αυτονομία 110 χιλιομέτρων με μία φόρτιση, η οποία διαρκεί μόλις 2,5 ώρες. Η μπαταρία μπορεί να αφαιρεθεί για να φορτίσει και επιπλέον μπορεί να χρησιμεύσει ως power bank για άλλες φορητές συσκευές.

Η μετάδοση γίνεται με ιμάντα που δεν χρειάζεται συντήρηση και ο ηλεκτροκινητήρας είναι 250 W, υποστηρίζοντας ταχύτητα κίνησης έως και 32 χιλιόμετρα ανά ώρα. Το βάρος του ebii είναι μόλις 16 κιλά με τη μπαταρία και αυτό τοποθετεί την πρόταση της Acer ανάμεσα στα ελαφρύτερα του είδους στο σύνολο της αγοράς.

Μια συνοδευτική εφαρμογή ebiiGo θα επιτρέπει στους αναβάτες να παρακολουθούν την κατάσταση της μπαταρίας, τα συστήματα αυτόματου κλειδώματος και τον εντοπισμό της θέσης μέσω GPS. Οι ενσωματωμένες δυνατότητες παρακολούθησης δίνουν τη δυνατότητα στον κάτοχο να κλειδώσει από απόσταση και να το παρακολουθεί, σε περίπτωση κλοπής.

Τα ελαστικά του ebii είναι συμπαγή, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στο λογισμικό του συναντάμε μέχρι και αισθητήρες για την ειδοποίηση του οδηγού σε περίπτωση που κάποιο όχημα πλησιάζει πολύ από πίσω. Περιμένουμε να δούμε λεπτομέρειες για την τιμολόγηση του ebii της Acer, αν και κάτι μας λέει πως θα είναι αρκετά πιο ακριβό από το μέσο όρο των ποδηλάτων του είδους.

ΠΗΓΗ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο