16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Οχάιο: 13χρονος πέθανε ενώ έκανε challenge στο TikTok

Ένας 13χρονος στο Οχάιο πέθανε αφού «πήρε πολλά Benadryl», δοκιμάζοντας μια επικίνδυνη πρόκληση στο TikTok, σύμφωνα με το CNN. Η οικογένεια του ανήλικου δημιούργησε και έναν λογαριασμό GoFundMe.

Ο Jacob Stevens συμμετείχε σε μια πρόκληση TikTok με μερικούς φίλους στο σπίτι όταν κατάπιε το αντιισταμινικό, αναφέρει ο λογαριασμός GoFundMe.

Η πρόκληση ήταν να πάρει 12 έως 14 χάπια, τα οποία θα δημιουργούσαν παραισθήσεις, αλλά αντί αυτού, αυτή η υπερβολική δόση σκότωσε τον 13χρονο Τζέικομπ Στίβενς. Η οικογένεια ανέφερε στο ABC 6 ότι ήταν σε αναπνευστήρα για περίπου μια εβδομάδα. Ο Τζέικομπ ήταν σε αναπνευστήρα για σχεδόν μια εβδομάδα πριν πεθάνει, σύμφωνα με το WSYX.

Η υπερβολική δόση Benadryl μπορεί να οδηγήσει σε «σοβαρά καρδιακά προβλήματα, επιληπτικές κρίσεις, κώμα ή ακόμα και θάνατο», δήλωσε η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ σε μια προειδοποίηση του 2020 προς το κοινό σχετικά με τη θανατηφόρα «Πρόκληση Benadryl» στο TikTok.

Η γιαγιά του Τζέικομπ δήλωσε πως θα κάνει ό,τι μπορεί «για να βεβαιωθεί ότι κανένα άλλο παιδί δεν θα πάθει κακό λόγω αυτού του challenge».

tiktok

Σε μια δήλωση στο CNN, το γραφείο Τύπου του TikTok αναφέρει: «Τα βαθύτερα συλλυπητήρια μας εκφράζονται στην οικογένεια. Στο TikTok, απαγορεύουμε και αφαιρούμε αυστηρά περιεχόμενο που προωθεί επικίνδυνη συμπεριφορά έχοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια της κοινότητάς μας. Δεν έχουμε δει ποτέ αυτού του είδους την τάση περιεχομένου στην πλατφόρμα μας και έχουμε μπλοκάρει τις αναζητήσεις για χρόνια για να αποθαρρύνουμε τη συμπεριφορά αντιγραφής. Η ομάδα μας, περίπου 40.000 επαγγελματιών ασφάλειας, εργάζεται για την άρση παραβιάσεων των Οδηγιών κοινότητας και ενθαρρύνουμε την κοινότητά μας να αναφέρει οποιοδήποτε περιεχόμενο ή λογαριασμούς που τους προβληματίζουν».

Ο κατασκευαστής του Benadryl, Johnson & Johnson, χαρακτήρισε την πρόκληση «επικίνδυνη».

«Κατανοούμε ότι οι καταναλωτές μπορεί να έχουν ακούσει για μια διαδικτυακή «πρόκληση» που περιλαμβάνει την κακή χρήση ή κατάχρηση της διφαινυδραμίνης. «Η πρόκληση, η οποία περιλαμβάνει την κατάποση υπερβολικών ποσοτήτων διφαινυδραμίνης, είναι μια επικίνδυνη τάση και πρέπει να σταματήσει αμέσως. Τα προϊόντα BENADRYL® και άλλα προϊόντα διφαινυδραμίνης πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας» τονίζεται.

«Εργαζόμαστε με το TikTok και άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για να αφαιρέσουμε περιεχόμενο που δείχνει αυτή τη συμπεριφορά», προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο