18.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πέντε παλιά κινητά τηλέφωνα που αξίζουν μια περιουσία

Έχετε ακόμα παλιά κινητά τηλέφωνα που βρίσκονται στην αποθήκη σας; Μπορεί να είναι ένα πραγματικό συλλεκτικό αντικείμενο. Θα σας πούμε αν αξίζει να το πουλήσετε…

Ξοδεύουμε εκατοντάδες ευρώ για τα τελευταία smartphones για να συμβαδίζουμε με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Μήπως θα έπρεπε να ελέγξουμε αν μπορούμε να πληρώσουμε το καινούργιο με ένα από τα παλιά μας κινητά τηλέφωνα;

Πέντε παλιά κινητά τηλέφωνα που αξίζουν μια περιουσία

Στην πραγματικότητα, οι συσκευές των πρώτων γενεών κινητών τηλεφώνων μπορεί να έχουν τεράστια συλλεκτική αξία – ειδικά αν υπάρχει ακόμα η αρχική συσκευασία. Κάναμε μια έρευνα στο Ebay και καταλήξαμε στα 5 πιο πολύτιμα κινητά τηλέφωνα.

1η θέση: Motorola DynaTAC 8000x
Οι κάτοχοι του Motorola DynaTAC 8000x έχουν κερδίσει το λαχείο. Το πρώτο εμπορικό κινητό τηλέφωνο βγήκε στην αγορά το 1983 και κόστιζε περίπου 4.000 δολάρια ΗΠΑ.

Ζύγιζε ένα κιλό και, με μήκος 33 εκατοστά, δεν ήταν για την τσέπη σας.

Σήμερα, η συσκευή μπορεί να πιάσει έως και 8.000 ευρώ αν είναι σε πολύ καλή κατάσταση – και φυσικά υπό την προϋπόθεση ότι θα βρεθεί ενδιαφερόμενος αγοραστής.

Στην Ελβετία, μπορείτε να κάνετε προσφορά για ένα Motorola DynaTAC 8000x (έτος κατασκευής 1983) με τις αρχικές οδηγίες λειτουργίας, την τσάντα και τη μονάδα φόρτισης στο Ebay αυτή τη στιγμή ξεκινώντας από την τιμή εκκίνησης των 85.000 ευρώ.

Όποιος βάλει 120.000 ευρώ μπορεί να το αγοράσει αμέσως. Σύμφωνα με το Ebay, δεν έχουν ληφθεί ακόμη προσφορές.

Σημειώσεις σχετικά με τα στοιχεία
Το Top 5 των πολυτιμότερων κινητών τηλεφώνων καταρτίστηκε συγκρίνοντας τις τιμές σε δημοφιλείς διαδικτυακές αγορές όπως το Ebay.

Δεν αναφέρουμε ότι είναι οι τιμές είναι ακριβής, αλλά αποτελεί ένα στιγμιότυπο της αγοράς.

Το αν τα τηλέφωνα που αναφέρονται εδώ θα πιάσουν πράγματι την τιμή που ζητείται όταν πωληθούν εξαρτάται από το αν θα βρεθεί αγοραστής που θα πληρώσει.

2η θέση: iPhone 2G
Όταν η Apple λάνσαρε το πρώτο iPhone, το iPhone 2G, το 2007, ήταν το σήμα εκκίνησης για μια νέα “έξυπνη εποχή”.

Από εδώ και στο εξής, δεν επρόκειτο πλέον μόνο για τηλεφωνικές κλήσεις ή αποστολή σύντομων μηνυμάτων.

Είχατε στην πραγματικότητα έναν μικρό υπολογιστή στην τσέπη σας, ο οποίος ήταν εξαιρετικά εύχρηστος χάρη στις εφαρμογές.

Σήμερα, το iPhone 2G είναι τεχνικά τόσο καλό όσο και άχρηστο. Παρ’ όλα αυτά, οι συλλέκτες πληρώνουν πολλά χρήματα για ένα iPhone πρώτης γενιάς.

Η αξία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την κατάσταση της συσκευής. Για ένα μεταχειρισμένο iPhone 2G, μπορείτε να πάρετε περίπου 150 ευρώ.

Τα αχρησιμοποίητα ή ακόμη και τα αρχικά συσκευασμένα smartphones μπορούν να φτάσουν ακόμη και τα 2.000 ευρώ. Στο Ebay, ένα από αυτά πωλείται αυτή τη στιγμή για 3.959 ευρώ.

3η θέση: Nokia 8110
Το Nokia 8110 κυκλοφόρησε στην αγορά το 1996 και προωθήθηκε έξυπνα και έγινε παγκοσμίως γνωστό από την ταινία “Matrix” το 1999.

Το προστατευτικό κάλυμμα για το πληκτρολόγιο μπορεί να ανοίξει με ολίσθηση. Επειδή το Nokia 8110 ήταν κυρτό, ονομάστηκε επίσης “μπανάνα Matrix”.

Οι πελάτες έπρεπε να πληρώσουν τότε λίγο λιγότερο από 1000 ευρώ για τη συσκευή.

Είχατε στην κατοχή σας ένα από αυτά τη δεκαετία του ’90; Αυτό θα μπορούσε να αποδώσει τώρα, επειδή τα μοντέλα που εξακολουθούν να βρίσκονται στην αρχική τους συσκευασία μπορούν να πιάσουν έως και τρεις φορές την αρχική τιμή λιανικής πώλησης.

Αν το κινητό είναι μεταχειρισμένο, ωστόσο, η πτώση της τιμής είναι μεγάλη και το πολύ που θα πιάσει είναι 100 ευρώ.

Θέση 4: Nokia 8800
Τα τηλέφωνα του φινλανδικού κατασκευαστή Nokia ήταν απόλυτη λατρεία στη δεκαετία του 1990 και στις αρχές της τρέχουσας χιλιετίας.

Τότε ήρθε η Apple με το πρώτο smartphone και δρομολόγησε την πτώση του κατασκευαστή κινητών τηλεφώνων.

Όσα τηλέφωνα Nokia είχαν εμφανιστεί μέχρι τότε μπορούν να είναι πολύτιμα σήμερα. Όπως για παράδειγμα το Nokia 8800.

Ήρθε στην αγορά το 2005 και θεωρούνταν κινητό τηλέφωνο πολυτελείας λόγω της ανθεκτικής στις γρατζουνιές οθόνης του και του κομψού μηχανισμού συρόμενου προστατευτικού καλύμματος.

Οι μεταχειρισμένες συσκευές εξακολουθούν να αλλάζουν χέρια στο Ebay για 120 έως 200 ευρώ. Αν, από την άλλη, το κινητό βρίσκεται στο σπίτι εντελώς αχρησιμοποίητο, μπορεί να πιάσει μέχρι και 800 ευρώ.

Το Nokia 8800 διατίθεται επίσης σε έκδοση Arte Carbon και Sirocco, οι οποίες αξίζουν πλέον πολλά χρήματα.

Οι πωλητές στο Ebay εμπορεύονται αυτή τη στιγμή αυτές τις εκδόσεις για 1200 ευρώ.

5η θέση: Motorola 3200
Είναι ο διάδοχος του Motorola DynaTAC 8000x και βγήκε στην αγορά περίπου δέκα χρόνια αργότερα. Οι τιμές για τη συσκευή είναι γύρω στα 100 ευρώ.

Εάν η αρχική συσκευασία είναι ακόμη διαθέσιμη, οι αγοραστές δίνουν μερικές φορές τιμές από 300 έως 800 ευρώ.

ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο