21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Samsung Galaxy S24: Με τεχνολογία στοίβαξης μπαταριών όπως τα ηλεκτρικά οχήματα

Το Samsung Galaxy S24 Ultra θα κυκλοφορήσει σε δέκα μήνες, επομένως η εταιρεία εργάζεται πυρετωδώς για να καταλήξει στα εξαρτήματα που θα χρησιμοποιήσει.

Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα του κορεατικού The Elec, η συσκευή μπορεί να φέρει νέα τεχνολογία μπαταριών, δανεισμένη από τη βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων. Το τμήμα SDI της Samsung, το οποίο είναι υπεύθυνο για την Έρευνα και Ανάπτυξη μπαταριών, φέρεται να θέλει να μεταφέρει στοιβαγμένες μπαταρίες στα smartphone. Αυτή η τεχνολογία αφορά στον τρόπο διάταξης των κυψελών που επιτρέπει μεγαλύτερη χωρητικότητα μπαταρίας που πιάνει τον ίδιο χώρο στο εσωτερικό της συσκευής. Χωρίς να γίνεται καμία έκπτωση στην ενεργειακή πυκνότητα.

samsung galaxy s24, Samsung Galaxy S24: Με τεχνολογία στοίβαξης μπαταριών όπως τα ηλεκτρικά οχήματα

Το Q8 e-tron της Audi χρησιμοποίησε παρόμοια τεχνολογία για να τοποθετήσει μια μπαταρία 114 kWh στο εσωτερικό, ενώ η κινεζική εταιρεία κατασκευής μπαταριών CATL έχει μια ακόμη μεγαλύτερη στοιβαγμένη μπαταρία 140 kWh.

Προφανώς και ο τρόπος που θα χρησιμοποιείται η τεχνολογία στα smartphone θα είναι διαφορετικός, ωστόσο, σύμφωνα με τη δημοσίευση, θα πρέπει να περιμένουμε βελτίωση της πυκνότητας κατά 10%. Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα πως το S24 Ultra θα έχει μεγαλύτερη μπαταρία από τα 5.000 mAh του προκατόχου του. Η Samsung θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιήσει το βελτιωμένο πακέτο για να χωρέσει την ίδια χωρητικότητα σε μια μικρότερη κυψέλη, ελευθερώνοντας χώρο για άλλα εξαρτήματα ή επιτρέποντας ένα πιο compact τηλέφωνο.

ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο