20.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έρχονται τα κινητά με αισθητήρα micro four thirds στην κάμερα

Ο κόσμος των φωτογραφικών smartphone εξελίσσεται συνεχώς, με τους κατασκευαστές να αναζητούν πάντα νέους τρόπους για να διευρύνουν τα όρια του εφικτού. Η τελευταία πληροφορία από το Digital Chat Station δείχνει ότι οι κατασκευαστές smartphone διερευνούν τώρα τη χρήση των αισθητήρων σε φορμά M43, δηλαδή το γνωστό μας micro four thirds!

Το φορμά M43 υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό, αλλά έχει περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό στη χρήση στις παραδοσιακές φωτογραφικές μηχανές. Το φορμά αυτό είναι δημοφιλές στους λάτρεις και τους επαγγελματίες που αναζητούν μια συμπαγή, αλλά υψηλής ποιότητας φωτογραφική μηχανή. Το φορμά M43 προσφέρει μέγεθος αισθητήρα περίπου 17,3 × 13 mm, το οποίο είναι μεγαλύτερο από τους αισθητήρες που συνήθως βρίσκονται στα smartphones. Αυτό το μεγαλύτερο μέγεθος αισθητήρα επιτρέπει βελτιωμένη ποιότητα εικόνας, ειδικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Ο αισθητήρας Sony IMX989 είναι ένας αισθητήρας 1 ιντσών που έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως σε smartphones, συμπεριλαμβανομένου του Xiaomi 12S Ultra. Αυτός ο αισθητήρας προσφέρει εξαιρετική ποιότητα εικόνας, αλλά σίγουρα και αυτός δεν μπορεί να συγκριθεί με έναν καλό M43 αισθητήρα.

Φυσικά η χρήση των αισθητήρων αυτών βρίσκεται ακόμη στο στάδιο των δοκιμών και δεν υπάρχει κάποιος κατασκευαστής που να έχει δηλώσει ανοικτά την πρόθεσή του να τους χρησιμοποιήσει. Πάντως αν αυτή η πληροφορία επαληθευτεί περιμένουμε να δούμε πραγματικά φωτογραφικά αριστουργήματα από τα κινητά επόμενης γενιάς.

ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο