16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Meta: Τρίτος γύρος απολύσεων σε διάστημα τριών μηνών

Νέο γύρο απολύσεων ξεκίνησε η Meta, τον τρίτο από τον Μάρτιο οπότε και ανακοινώθηκαν οι πρώτες περικοπές της χρονιάς. Η εταιρεία είπε ότι αναμένει να χάσει συνολικά 10.000 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια τριών γύρων.
Το πόσοι εργαζόμενοι επηρεάζονται από τον τελευταίο γύρο απολύσεων δεν έχει ξεκαθαριστεί αλλά φαίνεται πως δεν επηρεάζονται τόσο οι μηχανικοί. Άνθρωποι στο μάρκετινγκ, τις επικοινωνίες και τις προσλήψεις έχουν χάσει κατά βάση τις δουλειές τους, σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται αναρτήσεις στο LinkedIn.Meta, Meta: Τρίτος γύρος απολύσεων σε διάστημα τριών μηνώνΞεχωριστό δημοσίευμα αναφέρει πως η Meta θα περικόψει επίσης σχεδόν 500 θέσεις εργασίας από το γραφείο της στην Ιρλανδία, αριθμό που αντιστοιχεί σε περίπου το 20% του εργατικού δυναμικού της στη χώρα.
Εκπρόσωπος της Meta, κληθείς να σχολιάσει σχετικά, παρέπεμψε σε ένα memo που είχε μοιραστεί ο Mark Zuckerberg με τους υπαλλήλους το περασμένο φθινόπωρο, όταν η εταιρεία διεξήγαγε έναν προηγούμενο γύρο 11.000 απολύσεων. Στο μήνυμά του, είπε ότι οι οικονομικές συνθήκες «έκαναν τα έσοδά μας να είναι πολύ χαμηλότερα» από τα αναμενόμενα. Περιέγραψε τις περικοπές ως «μερικές από τις πιο δύσκολες αλλαγές που έχουμε κάνει στην ιστορία της Meta» και «αυτό που χρειαζόμαστε για το μέλλον».
Ο CEO χαρακτήρισε το 2023 ως «έτος αποτελεσματικότητας» της Meta και είπε ότι θέλει να δημιουργήσει μια «πιο επίπεδη» διοικητική δομή στην εταιρεία. «Συνεχίζω να πιστεύω ότι η επιβράδυνση των προσλήψεων, η ισοπέδωση της διοικητικής μας δομής, η αύξηση του ποσοστού της εταιρείας μας που είναι τεχνικά και η αυστηρότερη ιεράρχηση έργων θα βελτιώσει την ταχύτητα και την ποιότητα της δουλειάς μας», είπε κατά τη διάρκεια της πιο πρόσφατης κλήσης κερδών της εταιρείας.
Η ολοκλήρωση του τελευταίου γύρου απολύσεων ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των απολυμένων σε περίπου 21.000 από τον περασμένο Νοέμβριο.

ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο