22.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

TSMC’s 7nm Process – Έρχεται άμεσα σε Snapdragon 855 και SAMSUNG Exynos 9820

Σύμφωνα με σημερινές πληροφορίες, φαίνεται ότι η Samsung έχει ολοκληρώσει την έρευνα που ήθελε να κάνει σχετικά με την τεχνολογία λιθογραφίας των 7nm, έξι μήνες πριν από τον προβλεπόμενο χρόνο που είχε ανακοινώσει η ίδια, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στην ίδια ν’ ανταγωνιστεί πια την TSMC με τον αναμενόμενο SAMSUNG Exynos 9820, ενώ αναμένεται ότι θ’ αρχίσει να κατασκευάζει και τον Qualcomm Snapdragon 855.

Από την αρχή που πρωτοεμφανίστηκαν οι πρώτοι επεξεργαστές σε τεχνολογία τότε 16/14nm, η μάχη μεταξύ της Samsung και της TSMC γίνεται όλο και πιο έντονη, με τεράστιες επενδύσεις και από τις δύο μεριές για την επιτάχυνση της ανάπτυξης νέων διαδικασιών.

Αυτή τη στιγμή, και οι δύο εταιρείες διαθέτουν με επιτυχία λιθογραφία στα 10nm, με την TSMC να το εφαρμόζει στο Huawei Kirin 970 και το Apple A11, ενώ η Samsung το εφάρμοσε στον Qualcomm Snapdragon 845.

Επόμενο βήμα φυσικά ήταν να μειωθεί και άλλο το νούμερο και να γίνει 7nm, με την TSMC να το έχει ήδη καταφέρει από το πρώτο τρίμηνο του 2018 και να ετοιμάζεται να κατασκευάσει με αυτή την τεχνολογία τους Huawei Kirin 980, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί ακόμα επίσημα για τους Α12 της Apple και τον Qualcomm Snapdragon 855.

Δεδομένου ότι η Samsung έχει επενδύσει και αυτή στην τεχνολογία των 7nm, αλλά με πιο προηγμένη τεχνολογία με την χρήση της εξαιρετικά δύσκολης EUV ακραία υπεριώδη λιθογραφία, ενώ λοιπόν αναμενόταν να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα κάποια στιγμή το δεύτερο εξάμηνο του 2018, τώρα μαθαίνουμε από την εταιρεία ότι είναι έτοιμη να δεχθεί παραγγελίες έξι μήνες νωρίτερα απ’ ότι και η ίδια προέβλεπε!

Ενθαρρυμένοι από αυτό, η Qualcomm ανέφερε ότι ήδη έχει δείγματα από τα νέα τσιπ της Samsung με την τεχνολογία των 7nm που τα υποβάλλει σε διάφορες δοκιμασίες, που μάλλον θα είναι ο νέος Snapdragon 855!

Πριν από αυτό, η Samsung ανακοίνωσε ότι η διαδικασία των 7nm είχε ήδη κερδίσει παραγγελίες για τα 5G chips της Qualcomm και ότι αναμένεται να ακολουθήσει και ο Snapdragon 855 μετά.

Φήμες λένε ότι η ομάδα της Samsung που ασχολήθηκε με την δημιουργία της τεχνολογίας για την δυνατότητα λιθογράφησης στα 7nm, έχουν αρχίσει να μελετούν τις δυνατότητες για τα 5nm.

Δείτε επίσηςVOYO I8 MAX – Ένα tablet με 10.1″, δεκαπύρηνο επεξεργαστή, 4GB/64GB για λίγο ακόμα σε Flash Sales στο Coolicool

Η TSMC σχεδιάζει να δοκιμάσει τη λιθογραφία EUV στα 7nm, όπως αναφέρει ότι έχει καταφέρει η Samsung, αλλά δεν αναμένεται να είναι πριν από το επόμενο έτος, ενώ η πλήρης εφαρμογή της EUV θα οδηγήσει στα 5nm το 2020.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο