25.5 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024

iPhone 17 Pro: Θα χρησιμοποιήσει το chip 2nm της Apple το 2025

Η Apple αναμένεται να παρουσιάσει τσιπ 2 nm το 2025, πάνω στην ώρα για την κυκλοφορία του iPhone 17 το φθινόπωρο. Τα τελευταία δημοσιεύματα δείχνουν ότι μπορεί να κατασκευάζονται από την TSMC, αλλά η ταϊβανέζικη κατασκευάστρια τσιπ έχει προβλήματα με την παραγωγή.

Η Apple “έκλεισε” όλη την παραγωγή των chipset 2nm της TSMC, αλλά λόγω των χαμηλών αποδόσεων της νέας τεχνολογίας διεργασιών, το SoC θα κυκλοφορήσει μόνο στα iPhone 17 Pro και iPhone 17 Pro Max.

Σύμφωνα με αναφορές από την Ταϊβάν, η εταιρεία τσιπ παρουσίασε το νέο προϊόν, αλλά εξακολουθεί να χρειάζεται τη βοήθεια άλλων προμηθευτών προκειμένου το τσιπ να είναι έτοιμο για εγκατάσταση σε smartphone.

Οι συνεργάτες πρέπει να προμηθεύουν υλικά, εξοπλισμό, ευφυΐα πυριτίου (IP) και αυτοματισμό σχεδιασμού ηλεκτρονικών (EDA) που σταδιακά έχει εξελιχθεί σε κατάσταση ανταγωνισμού «ομαδικής μάχης», σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Chou.

Η γραμμή 2nm έχει ήδη εγκατασταθεί στο εργοστάσιο Baoshan και θα ξεκινήσει τη δοκιμαστική παραγωγή το τρίτο τρίμηνο του 2024, τρεις μήνες νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα. Η TSMC αναμένεται να παρέχει τη διαδικασία N2 στην Apple και τη Nvidia, κάτι που θα βοηθήσει την εταιρεία να παραμείνει μπροστά από τη Samsung και την Intel στην αγορά κατασκευής chip.

ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο