21.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Η Microsoft βυθίζει το κέντρο δεδομένων της στη θάλασσα για να εξοικονομήσει χρήματα και να σώσει το περιβάλλον

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ, η Microsoft έχει αναπτύξει ένα κέντρο δεδομένων που το έχει τοποθετήσει υποβρύχια. Σκοπός του έργου αυτού είναι να μελετήσει τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την παροχή υπηρεσιών Διαδικτύου στις παράκτιες πόλεις και να αυξήσει τη σκοπιμότητα της επιτάχυνσης του Διαδικτύου. Εκτός από την παραγωγή χρημάτων, αυτή η κίνηση μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι οποίες μπορούν να εξυπηρετήσουν δύο σκοπούς.

Το κέντρο δεδομένων βρίσκεται 36 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και τροφοδοτείται από το υποβρύχιο καλώδιο που λειτουργεί από την Orkney. Το έργο αυτό αποτελεί μέρος του έργου Project Natick. Η Microsoft ανέπτυξε το κέντρο δεδομένων στα ύδατα κοντά στα νησιά Orkney στη Σκωτία. Το κέντρο δεδομένων του έργου αποτελείται από 864 διακομιστές που στεγάζονται σε ένα αδιάβροχο δοχείο μήκους 40 ποδιών.

Η λογική αυτού του έργου είναι πολύ σαφής: για να γίνει το κέντρο δεδομένων πιο χρήσιμο στον τελικό χρήστη, θα πρέπει να μειωθεί η απόσταση μεταξύ αυτού και του διακομιστή. Αυτό κάνει το δίκτυο πιο ομαλές και πιο γρήγορο. Η Microsoft δήλωσε ότι το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού ζουν σήμερα σε περιοχές που η απόστασή τους είναι μέχρι 150 χιλιόμετρα από τον ωκεανό. Το άλλο καλό είναι ότι ο ωκεανός διατηρεί χαμηλή θερμοκρασία κάτω από ένα ορισμένο βάθος, άρα ένα κέντρο δεδομένων στον βυθό της θάλασσας, θα είχε λιγότερο κόστος ψύξης, μειώνοντας έτσι κατά πολύ τον τελικό προϋπολογισμό.

Ο τρέχων στόχος του έργου Project Natick είναι η ανάπτυξη κέντρων δεδομένων μεγάλης κλίμακας στα περισσότερα μέρη του κόσμου εντός 90 ημερών. Η ανάπτυξη αυτή αναμένεται να διαρκέσει μόλις ένα έως δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί. Ωστόσο, καθώς το Διαδίκτυο κερδίζει δημοτικότητα σε όλο και περισσότερα μέρη του κόσμου, μπορεί να επιταχύνει την πρόοδο του έργου και μπορεί να συντομεύσει το χρόνο ολοκλήρωσης.

[su_table]

[su_button url=”https://itechnews.gr/2018/06/anodika-kineitai-i-agora-ypologiston-stin-ellada/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#db0708″ color=”#fdfefd” size=”6″ wide=”yes” center=”yes” icon_color=”#000000″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″]Ανοδικά κινείται η αγορά υπολογιστών στην Ελλάδα[/su_button]

[/su_table]

Για τη Microsoft, η ανάπτυξη του έργου υποβρύχιου διακομιστή είναι ένα πείραμα που αποδεικνύει ότι είναι δυνατή η ανάπτυξη διακομιστών κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας για να επεκταθεί η κλίμακα των εμπορικών διακομιστών.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι μας στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο