16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ο CEO της Intel ανησυχεί για την άνοδο της AMD

Η κυκλοφορία των επεξεργαστών Zen πέρυσι, έκανε την AMD ξανά ανταγωνιστική, την ίδια στιγμή που η Intel δείχνει να δυσκολεύεται. Ο CEO της δεύτερης μάλιστα, Brian Krzanich, είναι ιδιαίτερα ανήσυχος για την αγορά των servers, όπου οι AMD EPYC κερδίζουν έδαφος.

Πιο συγκεκριμένα, φαίνεται ότι ο ίδιος παραδέχτηκε αυτό του τον φόβο, καθώς και την δέσμευσή του να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό της AMD, σε σχόλιο που παρέθεσε στον Romit Shah της Instinet. Ο Krzanich φέρεται να δήλωσε ότι περιμένει μεγάλη αύξηση του μεριδίου της AMD στην αγορά των servers και ότι δουλειά της Intel είναι να μην επιτρέψει στην μεγάλη ανταγωνίστριά της να κερδίσει ποσοστό της τάξης του 15-20%.

Πάντως, όπως επισημαίνει το Overclock3D, παρά τα αξιοσημείωτα επιτεύγματα της AMD τους τελευταίους μήνες, η αγορά των servers δεν είναι τόσο εύκολο να κερδηθεί, αφού οι εταιρείες δεν αποφασίζουν να αλλάξουν πλατφόρμα με την ίδια άνεση που το κάνουν οι καταναλωτές. Αυτό είναι και το δυνατό χαρτί της Intel, η οποία εδώ και χρόνια “έπαιζε” μόνη της στον συγκεκριμένο χώρο και έχει την εμπιστοσύνη των εταιρικών πελατών. Οι πολλά υποσχόμενοι EPYC αποτελούν οπωσδήποτε δελεαστικές προτάσεις, όμως υπάρχει ανησυχία σχετικά με το κατά πόσο η AMD είναι ικανή να συνεχίσει την καλή της πορεία και για τα επόμενα έτη, παρέχοντας υποστήριξη και λύσεις αναβάθμισης.

Σε κάθε περίπτωση, όπως έχει αποδειχτεί τα τελευταία χρόνια, ο ανταγωνισμός μεταξύ των κατασκευαστών είναι κατά κανόνα ωφέλιμος για… τις τσέπες μας, οπότε ας περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις που μας επιφυλάσσει το μέλλον.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι μας στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο