22.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Huawei – Πρώτη στο δεύτερο τρίμηνο στην Κίνα με μερίδιο αγοράς στο 27%!

Η εταιρεία έρευνας αγοράς Canalys είναι από τις πιο διάσημες και έμπιστες στο χώρο και πάντα ακολουθούμε, όλοι δηλαδή, με μεγάλο ενδιαφέρον τις εκθέσεις που δημοσιεύει. Σήμερα κυκλοφόρησε την έκθεση της για το δεύτερο τρίμηνο για τις αποστολές των smartphones στην Κίνα.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι αποστολές smartphone της Κίνας παρουσίασαν αύξηση το δεύτερο τρίμηνο, φτάνοντας πάνω από τις 100 εκατομμύρια συσκευές. Να σημειώσουμε ότι το πρώτο τρίμηνο οι αποστολές ήταν μόλις 91 εκατομμύρια.

Μεταξύ αυτών, το μερίδιο αγοράς της Huawei στην Κίνα ανήλθε στο 27%, το οποίο είναι το μεγαλύτερο μερίδιο των κινεζικών κατασκευαστών smartphone από το 2011. Σε σύγκριση με το μερίδιο αγοράς του 21% το δεύτερο τρίμηνο του 2017, το μερίδιο αγοράς αυξήθηκε σημαντικά.

Στη δεύτερη και τρίτη θέση θα βρούμε τις OPPO και Vivo, με την OPPO να παρουσιάζει αύξηση κατά 3% και φτάνοντας το 21% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2017, ενώ η Vivo για το ίδιο χρονικό διάστημα παρουσίασε μία εντυπωσιακή αύξηση της τάξεως του 30%!

Στην τέταρτη θέση θα βρούμε την Xiaomi, Που σε σχέση με το 2ο τρίμηνο του 2017, παρουσίασε μηδενική αύξηση και μετά την Apple, στην πέμπτη πια θέση. Η Xiaomi κατέχει το 14% της Κινεζικής αγοράς.

Όπως βλέπετε, οι πέντε αυτοί κατασκευαστές αντιπροσωπεύουν το 90% των συνολικών αποστολών, όταν την ίδια περίοδο πέρυσι είχαν το 73%. Αυτό σημαίνει ότι οι υπόλοιποι κατασκευαστές μοιράζονται πια πολύ μικρότερο κομμάτι της πίτας!

[su_table]

[su_button url=”https://itechnews.gr/2018/07/xiaomi-redmi-note-5-apoktiste-to-simera-pio-fthina-me-to-ekptotiko-mas-koyponi-apo-to-coolicool-me-asfaleia-teloneioy/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#18db07″ color=”#fdfefd” size=”6″ wide=”yes” center=”yes” icon_color=”#000000″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″]Xiaomi Redmi Note 5 – Αποκτήστε το σήμερα πιο φθηνά με το εκπτωτικό μας κουπόνι από το Coolicool με ασφάλεια τελωνείου[/su_button]

[/su_table]

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η Huawei Glory αντιπροσωπεύει το 55% των αποστολών της Huawei το δεύτερο τρίμηνο του 2018, από το 33% πριν από ένα χρόνο. Το Glory είναι η τελευταία ναυαρχίδα της εταιρείας που σας την έχουμε αναφέρει και πριν και δείχνει να πουλιέται με μεγάλη επιτυχία στην αγορά των $500 high-end, αλλά δυσκολεύεται να ανταγωνιστεί τους υπολοίπους και κυρίως την Xiaomi στην αγορά με χαμηλό κόστος.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι μας στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο