18.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

RAM – Πέφτει η τιμή της στους υπολογιστές και αναμένεται να πέσει ακόμα περισσότερο το 2019

Επιτέλους οι τιμές στις μνήμες άρχισαν να δείχνουν πτωτική τάση! Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία 2 χρόνια περίπου, οι τιμές των RAM για τους υπολογιστές δείχναν να κινούνται μόνο ανοδικά και δεν φαινόταν κάτι στον ορίζοντα να τις ρίχνει. Φαίνεται όμως ότι αυτό επιτέλους θα αλλάξει.

Σύμφωνα και με τα όσα διαβάζουμε και στο DRAMeXchange, οι μνήμες αναμένονται να πέσουν ακόμα περισσότερο το 2019 και 15 – 25%! Σύμφωνα και με τα όσα διαβάσαμε, έχουν αρχίσει συζητήσεις σχετικά με την τιμή που πρέπει να έχουν τα DRAM chips το τέταρτο τρίμηνο. Παρόλο που οι PC DRAM παρέμειναν σταθερές, οι τιμές τους άρχισαν να πέφτουν σιγά-σιγά γιατί ο κόσμος άρχισε να δείχνει λιγότερο ενδιαφέρον, οπότε και η ζήτηση έπεσε.

Αυτή την στιγμή η αντίστοιχη βιομηχανία έχει αρχίσει ν’ αναπτύσσετε ραγδαία. Έτσι βλέπουμε να υπάρχει μία μετάβαση σε διαδικασία 1x/1Ynm πια, που έχει περισσότερη χωρητικότητα και πολύ καλύτερη απόδοση. Έτσι το νέο εργοστάσιο που ανακοίνωσε η SK Hynix στο Wuxi που θα μπει στην παραγωγή το 2019, θα εργάζεται πάνω σε αυτή την τεχνολογία. Σίγουρα η δυνατότητα για περισσότερη παραγωγή, έριξε τις τιμές. Ένα άλλο στοιχεία είναι ίσως και η μικρότερη ζήτηση πια για το Bitcoin, αφού η τιμή πέφτει συνέχεια, ο κόσμος δεν έχει το ίδιο πάθος όπως παλιά ν’ ασχοληθεί, άρα και η ζήτηση για καλές κάρτες γραφικών, οπότε και μνήμες, έπεσε.

[su_table]

[su_button url=”https://itechnews.gr/2018/08/amd-to-zen-3-tha-erthei-kai-se-syskeyes-desktop-telika-mas-leei-i-etaireia/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#18db07″ color=”#fdfefd” size=”6″ wide=”yes” center=”yes” icon_color=”#000000″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″]AMD – Το ZEN 3 θα έρθει και σε συσκευές desktop τελικά μας λέει η εταιρεία![/su_button]

[/su_table]

Επιπρόσθετα είχε αναφερθεί από τις Micron και Samsung ανησυχίες ότι μπορεί να μην φτάνανε οι μνήμες. Σίγουρα τώρα με την κατασκευή του νέου εργοστασίου, αλλά και την μείωση της ζήτησης, δεν τίθεται τέτοιο θέμα τελικά. Επίσης μην ξεχνάτε ότι μέσα στο 2019 αναμένετε να δούμε και τις νέες μνήμες NAND Flash, άρα θα υπάρχει ακόμα περισσότερη παραγωγή. Τέλος θα ήθελα να πω ότι το 2019 φαίνεται να είναι ένα καλό έτος για να φτιάξετε τον υπολογιστή σας, αφού οι τιμές στις μνήμες πέφτουν, οπότε θα πέσουν και οι τιμές στις κάρτες γραφικών,η AMD έχει βγάλει φοβερούς και φθηνούς επεξεργαστές, καινούργιοι SSD βγαίνουν συνέχεια, είναι ώρα για αναβάθμιση!

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι μας στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο