12.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Φινλανδία – Κυκλοφόρησε το πρώτο 5G πακέτο τηλεφωνίας με απεριόριστα δεδομένα και τιμή ….

Είμαστε λίγο πριν το τέλος του 2018 και μέσα στο 2019 αναμένουμε να δούμε να πουλιούνται ευρέως πια, τα πρώτα 5G κινητά που σας έχουμε αναφέρει από διάφορες εταιρείες. Βέβαια για να γίνει αυτό, πρέπει και οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας να μπορούν να δώσουν παροχές 5G στους κατόχους αυτών των κινητών. Έτσι ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται οι διάφορες δοκιμές σε διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο, από τους εκάστοτε παρόχους, ώστε να είναι έτοιμοι με το νέο έτος να το κάνουν αυτό.

Βέβαια τα δίκτυα 5G δεν είναι ακόμα έτοιμα, όπως είπαμε είναι ακόμα σε δοκιμαστικό επίπεδο, με πιθανή χώρα να δούμε τα πρώτα δίκτυα σε πραγματική, εμπορική λειτουργία, να είναι στις ΗΠΑ και μάλλον Κίνα αμέσως μετά. Αυτό όμως φαίνεται δεν έχει εμποδίσει μία φινλανδική εταιρεία να διαφημίζει 5G πακέτα. Έτσι η εταιρεία Elisa, ανακοίνωσε το πρώτο παγκοσμίως εμπορικά διαθέσιμο πακέτο 5G, με απεριόριστα δεδομένα και με κόστος τα 50€/μήνα (θέλω να δω Ελλάδα όταν θ’ αρχίσουν οι εταιρείες εδώ να διαφημίζουν τα πακέτα τους, τι τιμή θα δίνουν!). Η ταχύτητα που υπόσχεται η εταιρεία ότι θα έχει κάποιος με 5G σύνδεση, θα φτάνει έως και τα 600Mbps (75MB /s) .

Προσφορές και κουπόνια από το Banggood με καθημερινή ενημέρωση για τους αναγνώστες μας (14/12/2018)

Για την ακρίβεια, η εν λόγο εταιρία είχε αρχίσει να αναφέρει ότι θα έδινε ένα τέτοιο πακέτο από το καλοκαίρι και ότι θα ήταν η πρώτη παγκοσμίως που θα το έκανε. Βέβαια θεωρώ ότι είναι περισσότερο κάποιο εμπορικό τρικ, παρά πραγματικότητα, αφού δεν υπάρχει ακόμα έτοιμα δίκτυα τερματικών που να υποστηρίζουν 5G. Σίγουρα πάντως μέσα στο πρώτο εξάμηνο θα δούμε τα πρώτα να εμφανίζονται και το 5G να γίνει πραγματικότητα.

Όσο για την Ελλάδα, το πρώτο δοκιμαστικό δίκτυο 5G στην Ελλάδα έχει υλοποιηθεί από την COSMOTE, πετυχαίνοντας live ταχύτητες πάνω από 12Gbps, 60 φορές μεγαλύτερες από τις σημερινές ταχύτητες 4G. Η δοκιμή έγινε σε υπαίθριο χώρο του Δήμου Ζωγράφου στις αρχές του μήνα, όπου η COSMOTE αναπτύσσει πιλοτικό δίκτυο 5G. Μένει να δούμε και αντίστοιχες κινήσεις και από τις άλλες εταιρείες, αλλά και το κόστος αυτών.

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο