18.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Xiaomi – Έχει αντιγράψει πατέντα της Samsung στο αναδιπλούμενο κινητό της!?

Το πτυσσόμενο τηλέφωνο της Samsung είναι παρόμοιο με το μοντέλο της Xiaomi. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας του πτυσσόμενου κινητού τηλεφώνου της Samsung δείχνει πολλές ομοιότητες με τον διπλό σχεδιασμό του πτυσσόμενου smartphone της Xiaomi. Δείτε τις 3D απεικονίσεις που βρήκαμε στο Letsgodigital.

Η Samsung ήταν ένας από τους πρώτους κατασκευαστές που εισήγαγε το αναδιπλούμενο smartphone. Στη Samsung θα βρείτε το Galaxy Fold από τις αρχές Μαΐου του 2019, που θα είναι το πρώτο της αναδιπλούμενο κινητό. Αλλά φυσικά εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί κατασκευαστές που αναπτύσσουν πτυσσόμενο τηλέφωνο. Η Huawei παρουσίασε το Mate X, το Motorola RAZR αναμένεται επίσης σε λίγους μήνες. Οι κατασκευαστές όπως η Xiaomi και η Oppo παρουσίασαν πρόσφατα ένα πρωτότυπο ενός πτυσσόμενου τηλεφώνου. Μην ξεχνάτε ότι χθες σας δείχνανε ένα καινούργιο βίντεο που διέρρευσε από το αναδιπλούμενο κινητό της Xiaomi. Και η LG θα παρουσιάσει επίσης ένα πτυσσόμενο smartphone φέτος. Μόνο για το μοντέλο της Apple θα πρέπει πιθανότατα να περιμένουμε ένα χρόνο ακόμα το λιγότερο.

Samsung πτυσσόμενα τηλέφωνα

Samsung πτυσσόμενα τηλέφωνα

Παρόλο που η Samsung σίγουρα δεν είναι ο μοναδικός κατασκευαστής που βλέπει μέλλον στο πτυσσόμενο τηλέφωνο, ο κορεάτης κατασκευαστής είναι ένας από αυτούς που έχει κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τα πιο διαφορετικά μοντέλα.

Ορισμένα μοντέλα τηλεφώνων είχαν μια μεγάλη ευέλικτη οθόνη, όπως το πρόσφατα εισαγόμενο Galaxy Fold , ενώ άλλα έχουν μια διπλή οθόνη , η οποία μπορεί ή δεν μπορεί να κρατηθεί μαγνητικά μαζί. Ένας σχεδιασμός έδειξε μια αναδιπλούμενη συσκευή που ξεδιπλώνεται σε tablet, ενώ άλλο σχέδιο αφορά σχεδίαση clamshell αυτή την φορά, σύμφωνα με την οποία η οθόνη μπορεί να είναι ή να μην μπορεί να βρίσκεται στην εξωτερική πλευρά όταν διπλώσετε τη συσκευή. Η Samsung πατεντάρισε ακόμη και ένα αναδιπλούμενο smartphone παιχνιδιών και ένα εύκαμπτο τηλέφωνο που μπορείτε να φορέσετε ως ρολόι στον καρπό σας.

Η Samsung έχει επίσης διανείμει διαχρονικά διάφορα teaser βίντεο με την πάροδο του χρόνου. Το πιο πρόσφατο έδειξε ένα smartphone που ξεδιπλώνεται στο μέγεθος του tablet, παρόμοιο με το Fold, αλλά με μια οθόνη πλήρωσης οθόνης – τόσο στο μπροστινό όσο και στο εσωτερικό. Το LetsGoDigital έχει ήδη σχεδιάσει 3D απεικονίσεις αυτού του πτυσσόμενου μοντέλου smartphone νωρίτερα αυτό το έτος.

Συγκρίνετε τα πτυσσόμενα τηλέφωνα

Είχαμε όλα τα πιθανά μοντέλα; Όχι … ο κινέζος κατασκευαστής Xiaomi παρουσίασε μια ειδική παραλλαγή στις αρχές του τρέχοντος έτους, μιας ευέλικτης οθόνης που μπορεί να διπλώνεται από τις δύο πλευρές ή ενός διπλού πτυσσόμενου τηλεφώνου. Μπορείτε να διπλώσετε τις άκρες της οθόνης γύρω από το περίβλημα. Πρόκειται για ένα πολύ κομψό σχέδιο, στο οποίο πολλοί απάντησαν ιδιαίτερα θετικά.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η Xiaomi δεν είναι ο μοναδικός κατασκευαστής που βλέπει τις δυνατότητες αυτού του σχεδιασμού. Η Samsung έχει κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ένα πτυσσόμενο μοντέλο τηλεφώνου που δείχνει αρκετές ομοιότητες με το μοντέλο Xiaomi. Για να πάρει μια καλύτερη ιδέα για το σχεδιασμό, το LetsGoDigital έχει ένα σύνολο 3D renders.

Αναδιπλούμενο μοντέλο

Smartphone με διπλή αναδιπλούμενη οθόνη

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σχεδιάστηκε ήδη από τη Samsung Electronics το 2017 μέσω της Παγκόσμιας Βάσης Δεδομένων Σχεδιασμού του Παγκόσμιου Γραφείου Πνευματικής Ιδιοκτησίας (WIPO). Πάνω από ένα χρόνο αργότερα, δημοσιεύθηκε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Υπάρχουν 25 συνημμένα σκίτσα που δείχνουν το κινητό τηλέφωνο από όλες τις πλευρές.

Xiaomi – Καινούργιο βίντεο από το αναδιπλούμενο κινητό της εταιρείας διέρρευσε….

Το πτυσσόμενο τηλέφωνο από τη Samsung έχει μια μεγάλη ευέλικτη οθόνη που μπορεί να διπλώνει δύο φορές. Μόλις επεκταθεί, έχετε στη διάθεσή σας μια οθόνη μεγέθους tablet. Εάν διπλώσετε τη συσκευή, η οθόνη παραμένει στο εξωτερικό. Μπορείτε να στρέψετε την οθόνη γύρω από το περίβλημα. Ολόκληρη η συσκευή αποτελείται από μια οθόνη, εμπρός και πίσω.

Ως αποτέλεσμα, το τμήμα εμφάνισης στο πίσω μέρος θα είναι σημαντικά πιο ευάλωτο στις γρατζουνιές. Επίσης, δεν θα μπορείτε εύκολα να του τοποθετήσετε κάποιο κάλυμμα τριγύρω. Στο παρασκήνιο, αναμφισβήτητα θα γίνει πολλή δουλειά με μια μέθοδο για να ελαχιστοποιηθούν αυτές οι γρατζουνιές.

Samsung πτυσσόμενο μοντέλο

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι τα δύο μέρη που διπλώνετε είναι σημαντικά πιο παχιά από το μεσαίο τμήμα. Όλα τα στοιχεία θα ενσωματωθούν αναμφισβήτητα σε αυτό, γι ‘αυτό τα τμήματα αυτά θα είναι κατά πάσα πιθανότητα βαρύτερα. Αυτό που θα σημαίνει για τη θέση του χεριού είναι άγνωστο. Σε κάθε περίπτωση, είναι μια αξιοσημείωτη διαφορά από το μοντέλο Xiaomi, το οποίο φαίνεται να έχει το ίδιο πάχος σε όλο το πλάτος.

Για να αποφύγετε την κάμψη της οθόνης όταν χρησιμοποιείτε ολόκληρη την οθόνη, η Samsung έχει τοποθετήσει στήριξη στη μέση, σε όλο τον άξονα της οθόνης. Στη διπλωμένη θέση, το υποστήριγμα πέφτει ωραία ανάμεσα στα δύο μέρη της οθόνης.

Αναδιπλούμενο

Με την πρώτη γενιά πτυσσόμενων τηλεφώνων, βλέπετε ότι η οθόνη έχει αποχρωματιστεί / λευκαστεί όταν διπλώνεται. Η κατασκευή του πτυσσόμενου κινήματος συνοδεύεται επίσης από σκασίματα, θρυμματισμένους θορύβους, που κάνουν το σύνολο να αισθάνεται πολύ αφύσικο. Αυτό φυσικά δεν θα μειωθεί αν έχετε δύο πτυσσόμενες γραμμές.

Επιπλέον, το ερώτημα είναι πόσο βιώσιμες είναι οι ευέλικτες οθόνες. Για παράδειγμα, η Samsung θα μπορούσε να εξετάσει ακόμη και την δωρεάν επισκευή οθόνης για το Galaxy Fold, επειδή η οθόνη μπορεί να υποστεί μόνιμη ζημιά μετά από κάμποσες φορές αναδίπλωση.

Κινητά τηλέφωνα πτυσσόμενα

Σε αντίθεση με το σχεδιασμό της Xiaomi, δεν υπάρχουν άκρες οθόνης στο μοντέλο της Samsung, αλλά είναι πλήρους οθόνης. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε ιδέα που μπορεί να βρίσκονται οι φωτογραφικές μηχανές σε αυτές τις συσκευές και δεν φαίνεται, ούτε μπορούμε να καταλάβουμε κάτι από τα σχέδια πατεντών.

Το Galaxy Fold διαθέτει όχι λιγότερες από 6 κάμερες (1 μπροστά, 2 εσωτερικά και 3 πίσω), η πιθανότητα ότι η Samsung θα εισαγάγει μια συσκευή δίπλωσης χωρίς κάμερες φαίνεται σχεδόν μηδενική. Ο κορεάτης κατασκευαστής μπορεί να υποθέσει ότι αυτός ο σχεδιασμός θα μπορέσει να ενσωματώσει την κάμερα στην οθόνη μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Εξίσου εντυπωσιακή είναι η έλλειψη συνδέσεων. Η Samsung είναι πάντα αρκετά λεπτομερής με τα σχέδια για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της, οι συνδέσεις για τον φορτιστή, για παράδειγμα, δεν λείπουν ποτέ. Είναι πιθανό αυτό το πτυσσόμενο μοντέλο smartphone να μπορεί να φορτιστεί μόνο ασύρματα.

Μοντέλο Xiaomi

Μελλοντικά πτυσσόμενα τηλεφωνικά μοντέλα

Φαίνεται να είναι ένα προηγμένο μοντέλο σε κάθε περίπτωση. Η Samsung έχει ήδη δηλώσει ότι η εταιρεία σκοπεύει να κυκλοφορήσει ένα νέο αναδιπλούμενο smartphone κάθε χρόνο, καθώς διατηρεί έναν ετήσιο κύκλο για τα high-end smartphones της σειράς Galaxy S και Note .

Επιπλέον, υπάρχουν ενδείξεις ότι ο κορεάτης κατασκευαστής εργάζεται σε πρόσθετα μοντέλα. Έτσι, εξακολουθεί να υπάρχει ένα μοντέλο που ν’ ανοίγει σαν tablet, αυτή τη φορά με την οθόνη στο εξωτερικό – όπως το Huawei Mate Χ . Επιπλέον, η εταιρεία θα έχει επίσης ένα πτυσσόμενο τηλέφωνο clamshell.

Αρκετά για να προσβλέπουμε στο μέλλον, οπότε αν και δεν υπάρχουν επί του παρόντος διαθέσιμες συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με την ημερομηνία εισαγωγής των μοντέλων αυτών.

Τηλέφωνο Samsung

Το πτυσσόμενο τηλέφωνο Xiaomi είναι πιθανό να εισαχθεί από τα τέλη Απριλίου έως τις αρχές Ιουνίου του 2019. Υπάρχουν φήμες που λένε ότι η εταιρεία θέλει να πουλήσει τη συσκευή στην Ευρώπη με τιμή στα 999€, κάτι το οποίο θα ήταν εντυπωσιακό σε σχέση με τ’ άλλα δύο αναδιπλούμενα κινητά που είναι πανάκριβα! 

Ένας άλλος κατασκευαστής που θα παρουσιάσει ένα πτυσσόμενο smartphone περίπου την ίδια περίοδο είναι η Motorola. Αυτό θα είναι πιθανώς το πρώτο πτυσσόμενο τηλέφωνο clamshell. Με την εύκαμπτη συσκευή της Motorola, η οθόνη θα είναι στο εσωτερικό, δήλωσε ο αντιπρόεδρος νωρίτερα αυτό το μήνα σε μια συνέντευξη. Το πτυσσόμενο smartphone της Motorola Razr θα έχει προτεινόμενη λιανική τιμή τα 1500$, η ​​οποία είναι επίσης σημαντικά χαμηλότερη από την πρόσφατα εισαχθείσα Mate X και Galaxy Fold.

Δείτε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας του πτυσσόμενου κινητού τηλεφώνου της  Samsung εδώ .

Φορητά smartphones της Samsung

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο