22.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Gartner – Οι παγκόσμιες αποστολές των PC έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2019 κατά 4.6%.

Σήμερα το πρωί η Gartner παρουσίασε τα πρώτα στατιστικά στοιχεία αναφορικά με τις παγκόσμιες αποστολές των PC για το πρώτο τρίμηνο του 2019. Βάση των στοιχείων που παρουσίασε η εταιρεία, οι παγκόσμιες αποστολές των PC για το πρώτο τρίμηνο του 2019 ήταν συνολικά 58.5 εκ συσκευές, παρουσιάζοντας μία πτώση κατά 4.6% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Οι τρεις πρώτους στη λίστα αυτή είναι η Lenovo, HP και η Dell.

Το πρώτο τρίμηνο του 2019 οι συνολικές αποστολές της Lenovo έφτασαν τις 13.9 εκ συσκευές, κατατάσσοντας την εταιρεία στην πρώτη θέση, παρουσιάζοντας αύξηση στις μεταφορές κατά 6.9% σε ετήσιο βαθμό.

Σύμφωνα με την Gartner, η αύξηση αυτή οφείλετε χάρις την Fujitsu, όπου υπάρχουν πάρα πολλές αποστολές από το 2ο τρίμηνο του 2018. Οι αποστολές της Lenovo έχει αυξηθεί σε περιοχές που είχε πολλές πωλήσεις η Fujitsu, όπως στην Ευρώπη, Αφρική, την Μέση Ανατολή και την Ιαπωνία.

Gartner: Q1 global PC shipments fell by 4.6% in 2019. Lenovo's contrarian growth

Οι παγκόσμιες αποστολές της HP για το πρώτο τρίμηνο του 2019 αυξήθηκαν κατά 0.8% σε ετήσιο βαθμό, με αύξηση στους desktop, αλλά σταθερότητα στους notebook. Οι αποστολές της Hewlett-Packard σε Ευρώπη, Αφρική και Μέση Ανατολή έχουν αυξηθεί ελάχιστα, ενώ αλλού έχουν μειωθεί.

Alldocube X και F40 ακουστικά – Ο Galaxy Tab S4 “killer” από 237€ με χαρακτηριστικά άνω των 300€!

Στην Dell, το πρώτο τρίμηνο του 2019 παρουσίασε και πάλι αύξηση, φτάνοντας συνολικά τα πέντε τρίμηνα όπου παρουσιάζει αύξηση στις μεταφορές. Η αύξηση είναι κυρίως στη περιοχή της Ευρώπης, Αφρικής, Μέσης Ασίας, Λατινικής Αμερικής και Ιαπωνία, με την Βόρια Αμερική και στην περιοχή του Ειρηνικού να παρουσιάζουν πτώση.

Επιπρόσθετα, οι αποστολές της Apple για το πρώτο τρίμηνο ανέρχονται στα 3,977 συσκευές, παρουσιάζοντας πτώση κατά 2.5% σε ετήσιο βαθμό.

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο