24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Android Q Beta 4: Play Store – Τα αρχεία δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο οι εφαρμογές πρέπει να αντιμετωπίζουν την πίσω χειρονομία (back gesture)

Η Google έκανε μια ριζική αναθεώρηση στις χειρονομίες σε μία από τις πιο πρόσφατες κυκλοφορίες του Android Q Beta και το βασικό της ζήτημα είναι πως μπερδεύει το μενού διαχείρισης στις περισσότερες εφαρμογές. Τώρα, με το Android Q Beta 4, η Google δείχνει πώς οι προγραμματιστές και οι χρήστες, μέσα στις εφαρμογές, πως θα πρέπει να αντιμετωπίζουν την πίσω χειρονομία.

Ακριβώς όπως μίλησε και η Google στο I/O, η χειρονομία προς τα πίσω στο Android Q μπορεί να είναι μερικώς απενεργοποιημένη. Αυτό μπορεί να γίνει από τους προγραμματιστές εφαρμογών για να αποφευχθούν οι συγκρούσεις με τους στόχους που εμφανίζονται στις άκρες της οθόνης. Δεδομένου ότι αυτές οι χειρονομίες ξεκίνησαν, το ζήτημα νούμερο ένα ήταν με τα μενού διαχείρισης που πλησιάζουν στην πλευρά της οθόνης.

Στο τελευταίο Android Q Beta, η Google δείχνει πώς μπορεί να διορθωθεί αυτό από τους προγραμματιστές εφαρμογών. Με μια αλλαγή εφαρμογής ανά εφαρμογή, το πρώτο κτύπημα από την πλευρά της οθόνης, θα εμφανίζεται ένα μενού διαχείρισης που θα φέρνει απλά αυτό το μενού σε δεύτερο χρόνο πια. Στη συνέχεια, ένα δεύτερο κτύπημα θα πηγαίνει πραγματικά προς τα πίσω. Είναι ένα καλό σύστημα για το μεγαλύτερο μέρος, αλλά αυτό που οι περισσότερες εφαρμογές δεν θα εφαρμόσουν για λίγο.

Προσφορά: Xiaomi FREETIE καλοκαιρινά σανδάλια – Αποκτήστε τα στο Flash Sales του Banggood στα 31€

Με το Beta 4, τόσο το Google Play Store όσο και η εγγενής εφαρμογή “Αρχεία Android” (σημείωση: όχι “Αρχεία Google”) υποστηρίζουν αυτή τη μέθοδο χρήσης της πίσω χειρονομίας. Και στις δύο εφαρμογές, από το πλάι ανοίγει το μενού διαχείρισης, ενώ ένα δευτερόλεπτο αργότερα ενεργοποιεί και την πίσω κίνηση.

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο