19 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Microsoft – Συλλέγει πληροφορίες χωρίς την γνώση των χρηστών σε Windows 10, Windows 7 και Windows 8.1

Το σύστημα των Windows 10 είναι εξαιρετικά αμφιλεγόμενο λειτουργικό σύστημα. Έτσι, εκτός από το λειτουργικό σχεδιασμό διεπαφών, τα ατελείωτα σφάλματα και τα ενοχλητικά μπαλώματα, υπάρχει επίσης ένα πολύ σημαντικό σημείο παραβίασης της ιδιωτικής ζωής, ειδικά σε ξένες χώρες.

Σύμφωνα με τη Microsoft, το σύστημα των Windows 10 συλλέγει τα δεδομένα χρήσης των χρηστών προκειμένου να βελτιώσει το σύστημα, να διορθωθούν τα ελαττώματα και να βελτιωθεί η εμπειρία. Ωστόσο, πολλοί χρήστες δεν το “έχαψαν” αυτό. Έτσι η Microsoft αναγκάστηκε να προσαρμόσει σταδιακά την απόφασή της, αφήνοντας μεγάλη συλλογή δεδομένων και δίνοντας στον χρήστη τη δυνατότητα να επιλέγει τι μπορεί να συλλέξει τελικά η εταιρεία.

Το θέμα είναι όμως ότι κανείς δεν περίμενε η Microsoft να κάνει αντίστοιχο και σε δύο παλιά συστήματα, τα Windows 7 και τα Windows 8.1.

Τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, κάποιος ανακάλυψε ότι η ενημερωμένη έκδοση κώδικα των Windows 7 την οποία προώθησε η Microsoft περιελάμβανε κώδικα σχετικό με τη συλλογή δεδομένων, αλλά δεν ανέφερε ποιο είναι ακριβώς αυτό το KB, ο κωδικός του patch που κάνει αυτή την παρακολούθηση.

Τώρα, φαίνεται σε ενημέρωση του Σεπτεμβρίου, εκτός από τα Windows 7, να παρακολουθούνται και τα Windows 8.1. Για όσους δεν ξέρουν, τα Windows 8.1 είναι μια αναβάθμιση για τα Windows 8, μια έκδοση των Windows NT, ένα λειτουργικό σύστημα υπολογιστή που κυκλοφόρησε από τη Microsoft. Κυκλοφόρησε επίσημα στις 17 Οκτωβρίου του 2013, σχεδόν ένα χρόνο μετά την επίσημη έκδοση του προκατόχου του.

Οι σχετικές πληροφορίες που είναι διαθέσιμες αυτήν τη στιγμή αναφέρονται μόνο στη Windows 7 Compatibility Update Knowledge Base KB2952664, ότι υπάρχει για να μπορεί να διαγνώσει το σύστημα που συμμετέχει και να χρησιμοποιείτε στο έργο βελτίωσης της εμπειρίας χρήστη των Windows. Επίσης θα αξιολογήσει την κατάσταση συμβατότητας των Windows και θα βοηθήσει τη Microsoft να διασφαλίσει ότι η συσκευή θα είναι συμβατή με την εφαρμογή.

Αλλά για τα Windows 8.1, προς το παρόν δεν υπάρχουν παρόμοιες σχετικές πληροφορίες.

Εάν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε τα Windows 7, Windows 8.1 και δεν θέλετε να σας “κατασκοπεύει” η Microsoft, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις ακόλουθες προγραμματισμένες εργασίες:

[su_quote]

\Microsoft\Windows\Application Experience\ProgramDataUpdater

\Microsoft\Windows\Application Experience\Microsoft Compatibility Appraiser

\Microsoft\Windows\Application Experience\AitAgent

[/su_quote]

 

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο