Τα Windows 7 έχουν προγραμματιστεί να τερματίσουν όλες τις υπηρεσίες υποστήριξης στις 14 Ιανουαρίου, πράγμα που σημαίνει ότι τα περισσότερα γνήσια συστήματα δεν θα λαμβάνουν πλέον ενημερώσεις κώδικα και ενημερώσεις.
Ωστόσο, δεδομένου ότι τα Win7 εξακολουθούν να είναι υψηλά σε κυβερνητικά, επιχειρηματικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα και ότι η αναβάθμιση βραχυπρόθεσμα δεν είναι ρεαλιστική, η Microsoft έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα Extended Security Update (ESU) που επιτρέπει σε αυτά τα ιδρύματα να αποκτήσουν έως και 3 έτη πρόσθετη περίοδο στήριξης.
Αφού η Microsoft άνοιξε την εγγραφή επαλήθευσης της ESU, ορισμένοι χάκερ έγραψαν ένα εργαλείο, το οποίο παρακάμπτει τον μηχανισμό επαλήθευσης της ESU. Με τον τρόπο αυτό το σύστημα λαμβάνει την τριετή κάρτα ανανέωσης αυτόματα.
Φυσικά, το ESU δεν έχει ξεκινήσει επίσημα, και η Microsoft είναι πιθανό να κλείσει αυτό το κενό.
Αναφέρεται ότι η Microsoft έχει ανοίξει ήσυχα τις δωρεάν αναβαθμίσεις των Win7, προκειμένου να επεκτείνει το μέγεθος των χρηστών των Windows 10. Φαίνεται ότι η πώληση SKU λειτουργικού συστήματος δεν είναι πλέον μέσο για να κερδίσει χρήματα. Αντιθέτως, το κλειδί για την αύξηση του μεγέθους, δηλαδή από τα 7 να πάτε στο 10, είναι συμφέρουσα κατάσταση για την Microsoft. Επομένως, δεν είναι δύσκολο να υποθέσουμε ότι η αποφασιστικότητα της Microsoft να μπλοκάρει το εργαλείο “Ανανέωση των Win7” θα είναι ακόμα πιο αποφασιστική.
[signoff]
