24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Samsung – Πήρε πιστοποίηση για το HDMI 2.1 για πρώτη φορά! Η 8K TV είναι πια πραγματικότητα!

Μια τηλεόραση που μπορεί να αποκωδικοποιήσει 8K είναι σίγουρα ένα ψευδό 8K σήμερα. Ομοίως, μια τηλεόραση 8Κ εξοπλισμένη με μια διεπαφή HDMI 2.0, δεν μπορεί να μεταφέρει την εικόνα αυτή στην ανάλυση αυτή αυτούσια αλλού.

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε πρόσφατα ότι οι τηλεοράσεις της το 2019 και το 2020, είναι οι πρώτες που ολοκληρώνουν την πιστοποίηση βίντεο 8K με βάση την σύνδεση HDMI 2.1.

Το HDMI 2.1 είναι το πιο πρόσφατο πρότυπο για συνδέσεις HDMI υψηλής ευκρίνειας. Το εύρος ζώνης έχει αυξηθεί από 18Gbps που είχε το 2.0 σε 48Gbps, γεγονός που του επιτρέπει να υποστηρίζει μέχρι και ανάλυση 10K, έξοδο single port 8K 60FPS, περιεχόμενο 4K 120FPS και υποστήριξη για δυναμική HDR.

Φυσικά, ένα πράγμα που πρέπει να υπενθυμιστεί είναι ότι το HDMI 2.1, είναι διαθέσιμο μόνο εάν χρησιμοποιηθεί το ειδικό καλώδιο δεδομένων υψηλής ταχύτητας HDMI 48G, αλλιώς η μεταφορά θα είναι όσο του 2.0 φυσικά. Επιπλέον, το καλώδιο HDMI 2.1 πρέπει να γίνει ενεργό καλώδιο όταν αυτό είναι μεγαλύτερο των 3 μέτρων και το χάλκινο καλώδιο δεν μπορεί να μεταφέρει το οπτικό καλώδιο μετά από 5 μέτρα, οπότε η τιμή όπως καταλαβαίνετε σε αυτές τις περιπτώσεις είναι αρκετά υψηλή.

Αλλά και πάλι, εάν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά μία 8K τηλεόραση, θα σας ενδιαφέρει πόσο μπορεί να κάνει ένα καλώδιο τώρα……!?

 

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο