20.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

2GB RAM – Και όμως έπρεπε να φτάνουν για να τρέχουν τα Windows 10….! Δείτε λύσεις που σας έχω.

Ξέρετε ποιες είναι οι ελάχιστες απαιτήσεις των Windows 10 για να τρέξουν σ’ ένα υπολογιστή!? Δεν θα τις πιστέψετε, είμαι σίγουρος! Ας πάμε λοιπόν στην επίσημη σελίδα της Microsoft και να δούμε τι λέει…

  • Επεξεργαστής: 1 gigahertz (GHz) ή ταχύτερος επεξεργαστής ή SoC

  • RAM: 1 gigabyte (GB) για 32 bit ή 2 GB για 64 bit

  • Χώρος στον σκληρό δίσκο: 16 GB για OS 32 bit ή 20 GB για OS 64 bit

  • Κάρτα γραφικών: DirectX 9 ή νεότερη έκδοση με πρόγραμμα οδήγησης WDDM 1.0

  • Οθόνη: 800 x 600

Άρα λοιπόν, σ’ ένα Windows 10 32bit σύστημα, το 1GB RAM έπρεπε να φτάνει….. (εδώ πέφτει γέλιο….!). Έχετε δοκιμάσει να τρέξετε Windows 10 με τόση RAM!? Αφήστε….αμφιβάλλω εάν γίνεται ή εάν γίνεται η ταχύτητα των κλικ θα συναγωνίζονται αυτή της χελώνας! Το ίδιο εάν έχετε και 2 GB RAM, αν και εκεί τα πράγματα θα είναι λίγο καλύτερα σίγουρα. Τι λειτουργικό βάζουμε λοιπόν σ’ ένα παλιό υπολογιστή που μας έχει ξεμείνει κάπου και έχει μόλις 2GB RAM!?

Θα μπορούσαμε να βάλουμε Linux, Windows PE ή ακόμα και μόνο DOS! Πάντως σε ερώτημα που τέθηκε πρόσφατα στο διαδίκτυο, είδα ότι πάρα πολλοί πρότειναν τα Windows XP!

Και όμως, δεν θα έπρεπε να σας φανεί περίεργο. Στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε τα Windows XP Lite, μία έκδοση που τρέχει τα βασικά. Για να δούμε και τα ελάχιστα χαρακτηριστικά που θέλει για να τρέξει…

  • Pentium 233-megahertz (MHz) επεξεργαστή ή πιο γρήγορο (300 MHz είναι προτεινόμενο)
  • Τουλάχιστον 64 MB RAM (128 MB είναι προτεινόμενα)
  • Τουλάχιστον 1.5 GB σκληρό δίσκο

Όσο για τα Windows XP Lite, μπορείτε να τα κάνετε και μόνος σας χρησιμοποιόντας την εφαρμογή NLite. Μάλιστα η εφαρμογή αυτή υποστηρίζει μέχρι και τα Windows 10 όπως λέει στη σελίδα του κατασκευαστή, οπότε εάν θέλετε να δοκιμάσετε για κάτι πιο βαρύ εάν θα τρέξει, δεν έχετε να χάσετε κάτι.

Βέβαια το καλύτερο θα ήταν να βάζατε τουλάχιστον 4GB RAM DDR3 στο σύστημά σας και κανένα SSD σκληρό. Με αυτές τις δύο αλλαγές σίγουρα θα βλέπατε μεγάλη διαφορά στις επιδόσεις του μηχανήματός σας, αλλά εάν υπάρχει η δυνατότητα η οικονομική αλλά και η ανάλογη υποστήριξη από την μητρική.

Έχετε κάποιο παλιό σύστημα και τι λειτουργικό του έχετε βάλει!?

 

[signoff]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο