14.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

iPhone 6s: Προμηθευτής «επιβεβαιώνει» πιο ανθεκτικό σασί

Ποιος μπορεί να ξεχάσει το λεγόμενο bendgate των iPhone 6 Plus τα οποία φάνηκε να λυγίζουν πιο εύκολα απ ότι θα έπρεπε. Η Apple όπως και οι περισσότεροι κατασκευαστές, χρησιμοποίησε 6063 grade κράμα αλουμινίου το οποίο είναι κατώτερο από το grade 6013 αλουμίνιο που χρησιμοποιήθηκε σε Samsung Galaxy S6 και S6 Edge.

Το grade 6013 αλουμίνιο χρησιμοποιείται σε αυτοκίνητα, γιοτ, mountain bikes, άτρακτο αεροπλάνου κλπ. To 6013 είναι 1.5 πιο δυνατό και 1.2 φορές πιο ανθεκτικό στις γρατζουνιές, σε σύγκριση με το αλουμίνιο που χρησιμοποιούν σήμερα τα iPhone.
Όπως όλα δείχνουν, και η Apple θα χρησιμοποιήσει καλύτερης ποιότητας αλουμίνιο, σύμφωνα με τα hints που μας έδωσε η Catcher Technologies, ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες της αγοράς όσον αφορά στην κατασκευή μεταλλικών σασί. Η εταιρεία συνεργάζεται και με άλλα μεγάλα ονόματα όπως η HTC.
O CEO Allen Horng, μιλώντας για τα σχέδια της εταιρείας επεσήμανε ότι έχει αυξηθεί η ζήτηση για μεταλλικά σασί τα οποία προορίζονται για νέα projects. Αφού, οι μεγαλύτερες ναυαρχίδες έχουν ήδη ανακοινωθεί, λογικά ανάμεσα στα νέα αυτά projects περιλαμβάνονται iPhone 6s και iPhone 6s Plus.
O ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι ετοιμάζει μια καινοτόμα διαδικασία για έναν από τους πελάτες του, η οποία συμπεριλαμβάνει την χρήση πιο σκληρού μετάλλου για την κατασκευή των σασί, διαδικασία παραγωγής η οποία είναι πιο δύσκολη από την τωρινή.
«Α surface treatment on a harder metallic material [that is] is more difficult than traditional metal-casing processes, and would lower the yield rate at the beginning of the production cycle».
Ακόμη δεν γνωρίζουμε ποιο αλουμίνιο θα χρησιμοποιήσει η Apple, αλλά αν πήγαινε στην high-end σειρά 7000 τα νέα iPhone θα γινόντουσαν από τις πιο ανθεκτικές συσκευές που κυκλοφορούν. Για παράδειγμα το 7075 grade αλουμίνιο έχει ψευδάργυρο ως πρωτεύον στοιχείο και επειδή έχει σχεδόν την ίδια δύναμη με το ατσάλι χρησιμοποιείται σε εξοπλισμό που χρειάζεται μεγάλη αντοχή (όπλα, εξοπλισμό αναρρίχησης κλπ). Αυτό θα έκανε την Apple να ξεμπερδεύει μια και καλή από το bendgate.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο