24.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Δείτε γιατί η σειρά Xiaomi Mi 10T χρησιμοποιεί LCD αντί για OLED οθόνη.

Η σειρά Xiaomi Mi 10T μπορεί να είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές οικογένειες τηλεφώνων 5G για την τιμή. Τα Mi 10T και Mi 10T Pro ειδικότερα διαθέτουν επεξεργαστή Snapdragon 865 κορυφαίας ποιότητας, κύριες κάμερες εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης και μεγάλες μπαταρίες στην αρχική τιμή των 449 € (391€ εάν χρησιμοποιήσετε το κουπόνι του Banggood)

Η Xiaomi έφερε επίσης μια οθόνη LCD 144Hz στη σειρά Mi 10T, σε αντίθεση με την οθόνη OLED με υψηλό ρυθμό ανανέωσης που εμφανίζεται σε αντίπαλα τηλέφωνα high-end. Τώρα, ένα στέλεχος της Xiaomi μας εξήγησε την απόφαση της εταιρείας να πάει σε LCD, σε μια συνέντευξη με το TechRadar.

«Είναι καλύτερο να έχουμε μια υψηλής ποιότητας LCD, την καλύτερη από τις καλύτερες LCD, σε σχέση με ένα μεσαίο είδος AMOLED», δήλωσε ο διευθυντής μάρκετινγκ προϊόντων της Xiaomi, Daniel Hoang Desjarlais.

Δεν είμαστε σίγουροι αν οι καταναλωτές και οι λάτρεις θα επιλέξουν μια υψηλής ποιότητας LCD πάνω από ένα ενδιάμεσο πάνελ OLED. Ζητήσαμε προηγουμένως από τους αναγνώστες αν θα επέλεγαν μια οθόνη LCD υψηλού ρυθμού ανανέωσης σε μια οθόνη OLED 60Hz και πάνω από το 70% ήταν υπέρ της επιλογής OLED. Υπάρχουν περισσότερα στην ποιότητα παρά απλώς ο ρυθμός ανανέωσης, αλλά σίγουρα υποδηλώνει μια ισχυρή προτίμηση για το OLED έναντι του LCD γενικά (ειδικά με υψηλούς ρυθμούς ανανέωσης στο OLED ούτως ή άλλως).

Το στέλεχος της Xiaomi επεσήμανε επίσης ότι το στέλεχος των ματιών ήταν ένας λόγος για να επιλέξει την τεχνολογία LCD.

Ένας άλλος λόγος για να επιλέξετε LCD;

“Υπάρχουν προβλήματα με τις AMOLED και τα μάτια ορισμένων ανθρώπων – νομίζω ότι είναι το 10% του πληθυσμού, όταν κοιτάζει μια οθόνη AMOLED, να βιώνει μία πολύ βαριά πίεση στα μάτια”, πρόσθεσε ο Hoang Desjarlais.

Ο ιστότοπος προβολής OLED-info υποδηλώνει ότι η διαμόρφωση πλάτους παλμού (PWM) στις οθόνες OLED προκαλεί πίεση στα μάτια και πονοκεφάλους σε ορισμένα άτομα, αναφέροντας επίσης μια μυστηριώδη εικόνα στο 10%. Το PWM που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο της φωτεινότητας σε πολλά πάνελ OLED, μπορεί να οδηγήσει σε αισθητό τρεμόπαιγμα σε ορισμένες περιπτώσεις (π.χ. χαμηλή φωτεινότητα).

Ωστόσο, οι Huawei, OnePlus και Xiaomi έχουν κινηθεί για να υιοθετήσουν το DC dimming ως εναλλακτική λύση για το PWM στα τηλέφωνα OLED (όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα). Αυτή η λύση μειώνει το τρεμόπαιγμα, ειδικά σε χαμηλή φωτεινότητα. Με άλλα λόγια, μπορούν ακόμα να προσφέρουν πάνελ OLED στις συσκευές τους και να περιορίσουν την κύρια φαινομενική αιτία της καταπόνησης των ματιών και των πονοκεφάλων κατά τη χρήση αυτών των συσκευών. Πρέπει λοιπόν να πιστέψουμε ότι άλλοι παράγοντες όπως η τιμολόγηση ευθύνονται κυρίως για την υιοθέτηση των πάνελ LCD στη σειρά Mi 10T.

Πηγαίνοντας σε επίπεδο έναντι καμπύλης

Ο Hoang Desjarlais εξήγησε επίσης γιατί επέλεξαν μια επίπεδη οθόνη αντί για ένα καμπύλο πλαίσιο, σημειώνοντας ότι η πλειοψηφία των χρηστών προτίμησε την προηγούμενη επιλογή.

“Έχω κάνει αρκετές ψηφοφορίες και έρευνα χρηστών σχετικά με αυτό”, ανέφερε ο Hoang Desjarlais, “Από την έρευνα αυτή φάνηκε ότι το 60% των χρηστών προτιμούν το επίπεδο άκρο ή τις επίπεδες οθόνες.”

Αυτό είναι κατανοητό, καθώς υπάρχουν μερικά μειονεκτήματα στα καμπύλα πάνελ. Ένα μειονέκτημα είναι η αυξημένη πιθανότητα ζημιάς κατά την πτώση του τηλεφώνου, καθώς υπάρχει απλώς πιο εκτεθειμένο γυαλί. Ένα άλλο πιθανό μειονέκτημα είναι ότι οι εφαρμογές και το περιεχόμενο δεν λαμβάνουν πάντα υπόψη την καμπύλη οθόνη, με αποτέλεσμα κουμπιά και άλλο διαδραστικό περιεχόμενο να βρίσκονται σε ένα άβολο μέρος. Η απόρριψη δάχτυλων και παλάμης είναι ένα άλλο ζήτημα που πρέπει να ανησυχείτε σε ορισμένα τηλέφωνα, καθώς ενδέχεται να αλληλεπιδράσετε κατά λάθος με την οθόνη όταν δεν το θέλατε.

Ωστόσο, οι καταναλωτές μπορούν πάντα να επιλέξουν το Poco F2 Pro εάν θέλουν μια προσιτή ναυαρχίδα Xiaomi με έναν πίνακα OLED στα 340.70€. Εάν πάντως θέλετε το Xiaomi Mi 10T, τρέχει για λίγο ακόμα κουπόνι στο Banggood στα 391.69€, οπότε βιαστείτε!

 

[signoff]

 

Πηγή: https://www.androidauthority.com/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο