22.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μπαίνω, δεν μπαίνω, τι θα γίνει τελικά!? Πως θα κάνουμε τα Χριστουγεννιάτικα μας ψώνια!?

Σταματά η είσοδος σε επαγγελματίες από τα καταστήματα Κωτσόβολος, Πλαίσιο, Media Markt, Public, IKEA. Η λειτουργία των εν λόγω καταστημάτων θα γίνεται μόνο με την μέθοδο του click away ενώ θα επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων που πωλούν οικοδομικά υλικά.

Παρόλο που όλες αυτές τις ημέρες τα φυσικά καταστήματα Κωτσόβολος, Πλαίσιο, Media Markt, Public, IKEA, παρέμειναν ανοιχτά με κυβερνητική απόφαση για τους ελεύθερους επαγγελματίες τελικά με νέα απόφαση κλείνουν και θα λειτουργούν με τη μέθοδο του click away.

Η κυβέρνηση πήρε αυτή την απόφαση, καθώς «θεωρείται ανεπίτρεπτο να επιτρέπεται η είσοδος σε επαγγελματίες». Σημειώνεται ότι μεγάλες αλυσίδες άνοιξαν τα καταστήματά τους ή κάποια από τα υποκαταστήματά τους μόνο για επαγγελματίες.

«Στη νέα Υπουργική Απόφαση θα προβλέπεται ότι η μόνη περίπτωση που θα επιτρέπεται επαγγελματίας να βρίσκεται εντός χώρου για να προχωρήσει σε αγορά χονδρικού εμπορίου θα είναι μόνο για τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τις οικοδομικές δραστηριότητες.

Μόνο αυτοί, περιοριστικά, γιατί προφανώς πρέπει να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα υλικά και δεν γίνεται από απόσταση, θα μπορούν να βρίσκονται εντός του καταστήματος και να αγοράζουνε με τιμολόγιο. Όλοι οι υπόλοιποι επαγγελματίες θα λειτουργούν και αυτοί και για το χονδρικό εμπόριο με το σύστημα του click away, όπως όλοι οι άλλοι», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Επίσης τονίστηκε ότι: «Δεν επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων σε κλειστά εμπορικά κέντρα και σε όσα λειτουργούν με συμφωνίες – συνεργασίας, όλων των καταστημάτων λιανικού εμπορίου, τύπου «κατάστημα εντός καταστήματος» (shops-in a-shop)».

Αυτό σημαίνει ότι όλα τα κλειστά εμπορικά κέντρα, τύπου mall, θα μείνουν κλειστά και τα καταστήματα δεν θα λειτουργήσουν ούτε θα μπορούν να κάνουν, όπως όλα δείχνουν και click away. Ερωτηματικό παραμένει τι θα γίνει με εμπορικά κέντρα «ανοικτού τύπου», αν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν δηλαδή από την ερχόμενη Κυριακή. Κι αν βεβαίως θα παρατηρηθεί συνωστισμός και μη πιστή τήρηση των μέτρων.

Άλλωστε, η κυβέρνηση φοβάται «σύνδρομο Harrond’s» όπου παρατηρήθηκε χαμός από κόσμο μόλις αυτά άνοιξαν.

 

[signoff]

 

Πηγή

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο