24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Στην Ελλάδα το πρώτο laptop με οθόνη που… διπλώνει!!! ThinkPad X1 Fold από την Lenovo… σε τιμή;;;;

Στην είδηση ενός έξυπνου κινητού τηλεφώνου με οθόνη από άκρη σ άκρη που… διπλώνει, το ευρύ κοινό δεν εξεπλάγην απλά, αναφώνησε ενθουσιασμένο. Παρότι βέβαια η αρχή έγινε με τα smartphones η foldable τεχνολογία δηλώνει έτοιμη και για μια ακόμα τεχνολογική κατηγορία, αυτή των laptops και υπόσχεται να προκαλέσει αντίστοιχο δέος. O λόγος για το πρώτο αναδιπλούμενο laptop παγκοσμίως που φέρει την υπογραφή του κορυφαίου κατασκευαστή Lenovo και το οποίο τοποθετήθηκε πρόσφατα στα εγχώρια ράφια.

Το ThinkPad X1 Fold της Lenovo, εταιρείας που ηγείται στο κλάδο των pc παγκοσμίως καταγράφοντας το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους που έληξε τον Φεβρουάριο του 2021 νέο ρεκόρ εσόδων, αποτελεί την αρχή μιας νέας σειράς φορητών υπολογιστών που αναμένεται να ηγηθεί στο μέλλον. Η «προσαρμοστικότητά» του μάλιστα αποδεικνύει πως το μέλλον των φορητών υπολογιστών θα είναι συμπαγές, ελαφρύ και σίγουρα αναδιπλούμενο.

Η μεγάλη καινοτομία του κρύβεται φυσικά στην οθόνη, η οποία έχει διαστάσεις 13,3 ίντσες είναι τεχνολογίας OLED και ανάλυσης 2K, με χρώματα που πραγματικά ξεχωρίζουν. Ειδοποιός διαφορά της OLED αυτής oθόνης είναι πως σε αντίθεση με τα smartphones δεν εμφανίζει κάποια τσάκιση και το hinge της δείχνει αρκετά ανθεκτικό. Να σημειωθεί ότι το ThinkPad X1 Fold περνά από έλεγχο 200 σημείων για την επιβεβαίωση της αντοχής του και φέρει πιστοποίηση βάσει στρατιωτικών προδιαγραφών. Η εύκαμπτη οθόνη του δε, αποδείχτηκε ότι μπορεί να ανοίξει και να κλείσει πάνω από 30.000 φορές κατά την διάρκεια των ειδικών δοκιμών.

Πλεονέκτημα αποτελεί και η αναλογία διαστάσεων της οθόνης(4:3) η οποία επιτρέπει το χειρισμό του και ως tablet, ειδικά αφού το βάρος του είναι μικρότερο από 1 κιλό.

Ωστόσο η καινοτομία δεν εξαντλείται στο χαρακτηριστικό της αναδίπλωσης. Με την εφαρμογή Lenovo Mode Switcher, το ThinkPad X1 Fold προβλέπει τις κινήσεις του χρήστη και προσανατολίζει τα παράθυρα στην οθόνη, με τον τρόπο που θέλει να τα χρησιμοποιήσει.

Την πολυμορφικότητα του X1 Fold συμπληρώνει και το lenovo Fold Mini Keyboard, το οποίο έχει σχεδιαστεί ειδικά για το συγκεκριμένο μοντέλο, επικολλάται μαγνητικά στο laptop όσο είναι διπλωμένο, και φορτίζει αυτόματα σε αυτή τη θέση. Πέρα από το πληκτρολόγιο, στο πακέτο αγοράς που διατίθεται στην Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται και η γραφίδα Lenovo Mode Pen.

Κατά τα λοιπά τεχνικά χαρακτηριστικά το X1 Fold φορά επεξεργαστή Intel Core i5 με 8GB μνήμη και αποθηκευτικό χώρο που μπορεί να φτάσει το 1TB.

Εξοπλισμένο με 2 USB-C θύρες αλλά και δυνατότητα σύνδεσης με 5G δίκτυα – ένα από τα πρώτα laptop στον κόσμο με τη σχετική δυνατότητα – το νέο X1 Fold υπόσχεται να μην σας απογοητεύσει κι από άποψη αυτονομίας, αφού προσφέρει έως και 11 ώρες χρήσης με μία φόρτιση.

Το ThinkPad X1 Fold της Lenovo τρέχει Windows 10 Pro, ενώ συγκεκριμένες λειτουργίες έχουν ενσωματωθεί ώστε να είναι πιο παραγωγική η χρήση δύο εφαρμογών παράλληλα. Για παράδειγμα το Teams και το Outlook θα υποστηρίζουν διαφορετικές λειτουργίες ανά οθόνη.

Επιπλέον, δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια με την βοήθεια του discreet Trusted Platform Module (dTPM), το X1 Fold κρυπτογραφεί και τα δεδομένα σας.

Τέλος, έμφαση έχει δοθεί και στην αισθητική του νέου laptop, με την δερμάτινη επένδυση της οπίσθιας όψης – η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως kickstand – να προσθέτει έξτρα πόντους στην πολυτέλεια.

Το καινοτόμο Laptop της Lenovo έχει τοποθετηθεί από χθες στα ελληνικά ράφια με τιμή 3.990 ευρώ.

[signoff]

 

Πηγή: https://www.insider.gr/

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο