15.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Tronsmart Apollo Q10: Bluetooth ακουστικά κεφαλής για μεγάλες επιδόσεις!

Με τα Bluetooth ασύρματα ακουστικά Apollo Q10 της Tronsmart, έχουμε ήδη ασχοληθεί στην ιστοσελίδα μας. Έχουμε λοιπόν ήδη μιλήσει για τα πολύ προχωρημένα χαρακτηριστικά αυτών των ασύρματων ακουστικών. Εδώ και δύο εβδομάδες τα έχω στην κατοχή μου και τα χρησιμοποιώ ανελλιπώς! Είδα λοιπόν από πρώτο χέρι την ποιότητά τους, το πόσο βολικά είναι στη χρήση, τις πρωτοποριακές λειτουργίες και πάνω από όλα, τον αξεπέραστο ήχο τους!

Περιγραφή

Τα Apollo Q10 έχουν το κλασικό σχήμα των ακουστικών κεφαλής. Αποτελούνται από δύο ηχεία διαμέτρου 40 mm επενδυμένα με υλικό memory foam προσφέροντας έτσι μεγάλη άνεση κατά τη χρήση. Το συνδετικό έλασμα μεταξύ των ηχείων είναι και αυτό επενδυμένο, εσωτερικά στο πάνω μέρος, με υλικό memory foam που επίσης συμβάλει στη μεγαλύτερη άνεση. Στην εξωτερική πλευρά του ελάσματος υπάρχει το λογότυπο της εταιρείας. Τα ακουστικά έχουν πολύ έξυπνο σχεδιασμό αφού είναι πτυσσόμενα. Μπορούν δηλαδή να διπλώνουν μειώνοντας έτσι πολύ τον όγκο τους οπότε μεταφέρονται ευκολότερα. Η αρθρωτή σχεδίαση βοηθάει πολύ και στην άριστη εφαρμογή τους σε οποιοδήποτε κεφάλι. Τα Q10 είναι κατασκευασμένα εξολοκλήρου από πλαστικό υλικό άρα είναι πολύ ελαφριά, μόλις 225 gr. Διαθέτουν πέντε (!) μικρόφωνα και ενεργή λειτουργία ακύρωσης θορύβου (ANC) προσφέροντας αξεπέραστη στερεοφωνική συνομιλία.

 

Στην εξωτερική επιφάνεια των ηχείων είναι χαραγμένο το σήμα της εταιρείας. Μάλιστα στο δεξί ηχείο, ακριβώς πάνω στο σημείο του σήματος, υπάρχει μια επιφάνεια αφής πολλαπλών λειτουργιών για τον χειρισμό τους. Έτσι μπορούμε εύκολα να απαντήσουμε μια κλήση, να επιλέξουμε play / pause, επόμενο / προηγούμενο τραγούδι, αύξηση / μείωση της έντασης, να ενεργοποιήσουμε τη λειτουργία ηχητικού ψηφιακού βοηθού (Siri, Google, κλπ). Πολύ βολικό! Στο δεξί ηχείο υπάρχουν ακόμα: Το κουμπί ενεργοποίησης, μια ενδεικτική λυχνία, ένα κουμπί πολλαπλών λειτουργιών (MFB) και η θύρα φόρτισης USB type-C. Η ενδεικτική λυχνία ανάβει μπλε κατά τη λειτουργία των ακουστικών και κόκκινη κατά τη φόρτισή τους. Το κουμπί MFB χρησιμοποιείται για την αποσύνδεση των ακουστικών από το κινητό ή για να τα επαναφέρουμε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Εσωτερικά τα μεγάφωνα έχουν χαραγμένο το γράμμα R και L για να ξεχωρίζουμε εύκολα το δεξί και το αριστερό ηχείο.

Τα ακουστικά διαθέτουν ακόμα μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία 1200 mAh. Έχουν πολύ μεγάλη αυτονομία 100 ωρών με μια μόνο φόρτιση και για την πλήρη φόρτισή τους απαιτούνται περίπου 3 ώρες. Μέσα στη συσκευασία των Tronsmart Apollo Q10 θα βρούμε: Τα ακουστικά, ένα καλώδιο type-C για φόρτιση, μια υφασμάτινη θήκη για τη φύλαξη των ακουστικών, ένα φυλλάδιο οδηγιών σε επτά γλώσσες, αλλά όχι Ελληνικά και την κάρτα εγγύησης. Η Tronsmart δίνει εγγύηση 12 μηνών για αυτά τα ακουστικά.

Λειτουργίες – Απόδοση

Τα Q10 διαθέτουν εξαιρετική υβριδική ενεργή ακύρωση θορύβου (Hybrid ANC). Έτσι μπορούν να ακυρώσουν ευρύ φάσμα των συχνοτήτων του περιβάλλοντος χώρου, ως και 35 dB θορύβου, προσφέροντας καθηλωτική ακρόαση. Πραγματικά, ο ήχος τους είναι φανταστικός! Αναπαράγουν τέλεια όλες τις ακουστικές συχνότητες. Προσφέρουν βαθιά μπάσα και κρυστάλλινα πρίμα, με ισορροπημένο και πλούσιο ήχο. Ακόμα προσφέρουν πεντακάθαρες τηλεφωνικές συνομιλίες αφού διαθέτουν πέντε μικρόφωνα. Έχουν ασύρματη σύνδεση Bluetooth έκδοσης 5.0. ‘Έτσι προσφέρουν σταθερές συνδέσεις εμβέλειας μέχρι 15 m, έχουν αμελητέα καθυστέρηση απόκρισης και καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια.

Τα ακουστικά διαθέτουν τρεις τρόπους λειτουργίας, ανάλογα με τη χρήση που θέλουμε να κάνουμε. Μπορούμε δηλαδή να ενεργοποιήσουμε τη λειτουργία ακύρωσης θορύβου (ANC) όταν τα χρησιμοποιούμε σε χώρους με φασαρία (π.χ. στο μετρό). Μπορούμε ακόμα να απενεργοποιήσουμε τη λειτουργία ANC όταν είμαστε σε ήσυχο περιβάλλον. Τέλος, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τη λειτουργία ακρόασης των θορύβων του περιβάλλοντος. Αυτό είναι χρήσιμο όταν για παράδειγμα φοράμε τα ακουστικά όταν κάνουμε ποδήλατο και θέλουμε να ακούμε τους διάφορους ήχους του περιβάλλοντος, για λόγους ασφαλείας. Η εναλλαγή των λειτουργιών γίνεται πολύ εύκολα, αγγίζοντας για τρία δευτερόλεπτα την επιφάνεια αφής των ακουστικών. Η λειτουργία ANC κάνει πολύ καλά τη δουλειά της αφού στην κυριολεξία δεν ακούμε τίποτε άλλο από την αγαπημένη μας μουσική, αν την ενεργοποιήσουμε. Το ίδιο ισχύει και για τη λειτουργία ακρόασης των θορύβων. Τα ακουστικά αυτά διαθέτουν ηχητική ειδοποίηση της κατάστασής τους με αντρική φωνή στα Αγγλικά.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό των Apollo Q10 είναι η τεράστια αυτονομία λειτουργίας, ως και 100 ώρες, με μία μόνο φόρτιση. Η τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας που χρησιμοποιούν είναι κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Αν τα χρησιμοποιούμε για μία ώρα την ημέρα, μπορούμε να ακούμε την αγαπημένη μας μουσική για 100 ημέρες, χωρίς να ανησυχούμε ότι θα τελειώσει η μπαταρίας!

Όπως είπαμε, τα Q10 έχουν κουμπιά αφής με τη βοήθεια των οποίων μπορούμε να ελέγχουμε πλήρως τη λειτουργία τους. Ακόμα έχουν αναδιπλούμενη σχεδίαση, έτσι ώστε να μπορούν να διπλώνουν και να χωράνε άνετα στην τσάντα μας όταν δεν τα χρησιμοποιούμε. Αν τα βάζουμε μάλιστα μέσα στη μαλακή θήκη που υπάρχει μέσα στη συσκευασία, θα τα έχουμε πάντα μαζί μας, χωρίς να πιάνουν πολύ χώρο.

Τα ακουστικά είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να ρυθμίζονται με ευκολία και να προσαρμόζονται σε κάθε κεφάλι. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω των αρθρώσεων που διαθέτουν στα μεγάφωνα, και μέσω του ρυθμιζόμενου μήκους του ελάσματος κεφαλής. Έτσι κάθονται σταθερά στο κεφάλι, χωρίς να σφίγγουν. Λόγω του πρωτοποριακού σχεδιασμού και του χαμηλού τους βάρους δεν κουράζουν καθόλου, ακόμα και μετά από πολύωρη χρήση.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να κάνουμε σε ένα πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό των Apollo Q10. Αυτό είναι η δυνατότητα χειρισμού τους μέσω εφαρμογής από το κινητό. Πρόκειται για την εφαρμογή Tronsmart που είναι διαθέσιμη για Android και για iOS. Μέσω αυτής μπορούμε να βλέπουμε τη στάθμη της μπαταρίας, να ενημερώνουμε το firmware και να βλέπουμε τις οδηγίες χρήσης. Ακόμα μπορούμε να ενεργοποιούμε ή να απενεργοποιούμε τη λειτουργία ακύρωσης θορύβου ANC ή να ενεργοποιήσουμε τη λειτουργία ακρόασης των θορύβων του περιβάλλοντος. Η εφαρμογή προσφέρει ακόμα προκαθορισμένες ρυθμίσεις Equalizer, ανάλογα με τη μουσική που ακούμε. Υπάρχουν οι επιλογές: Κανονικό, Deep Bass, Hi-Fi και Vocal. Τέλος, μπορούμε να αλλάζουμε τις λειτουργίες που ενεργοποιούνται μέσω της επιφάνειας αφής των ακουστικών, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Η ύπαρξη της εφαρμογής Tronsmart πραγματικά απογειώνει τη χρηστικότητα των Apollo Q10! Με τη βοήθειά της έχουμε τον απόλυτο έλεγχο των ακουστικών και μπορούμε να τα προσαρμόσουμε απόλυτα στις ανάγκες και στις προτιμήσεις μας, εύκολα και γρήγορα.

Συμπέρασμα

Αν θέλετε να αγοράσετε Bluetooth ακουστικά κεφαλής, τα Tronsmart Apollo Q10 είναι πραγματικά μια άριστη επιλογή. Έχουν έξυπνο αρθρωτό σχεδιασμό, προσφέρουν εξαιρετική υβριδική ενεργή ακύρωση θορύβου, 100 ώρες μουσικής με μία μόνο φόρτιση, χειρισμό μέσω εφαρμογής και φυσικά καταπληκτικό ήχο! Σήμερα μπορούμε να τα αποκτήσουμε με έκπτωση 44% από το επίσημο κατάστημα της Tronsmart στο Aliexpress, στην τιμή των 47 € περίπου, με δωρεάν τα έξοδα αποστολής, από την Ευρωπαϊκή αποθήκη της Πολωνίας, χωρίς έξοδα τελωνείου και παράδοση σε τρεις ως επτά ημέρες! Είναι διαθέσιμα σε μαύρο χρώμα.

[signoff]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο