19.5 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024

Προσοχή!!! Η ενημερωμένη έκδοση AMD SCSIAdapter 9.3.0.221 παρουσιάζει σφάλμα σε υπολογιστές με Windows 10!

Εάν δείτε το πρόγραμμα οδήγησης “Advanced Micro Devices, Inc. – SCSIAdapter – 9.3.0.221” όταν ελέγχετε για ενημερώσεις σήμερα, χτυπήστε αμέσως το φρένο στις ενημερώσεις των Windows 10. Η Microsoft παρουσίασε ένα νέο πρόγραμμα οδήγησης που θα μπορούσε να επηρεάσει τη λειτουργικότητα συγκεκριμένου υλικού AMD, αναφέρουν οι χρήστες

Σύμφωνα με πολυάριθμες αναφορές, το SCSIAdapter – 9.3.0.221 έχει ένα άσχημο bug που προκαλεί τη διακοπή λειτουργίας ενός υπολογιστή με κωδικό σφάλματος Blue Screen of Death “INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE”. Ως αποτέλεσμα, η Microsoft έχει τραβήξει την ενημέρωση του προγράμματος οδήγησης από το Windows Update, σύμφωνα με άτομο από το προσωπικό υποστήριξης, που ήθελε να παραμείνει ανώνυμο.

Προβλήματα με το AMD SCSIAdapter – 9.3.0.221 επισημάνθηκαν για πρώτη φορά από τα Windows Insiders την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου. Το κακόβουλο πρόγραμμα οδήγησης φάνηκε να έχει περάσει κάπως μέσα από το σύστημα διασφάλισης ποιότητας που τροφοδοτείται από AL / ML της Microsoft για να εμφανιστεί επίσης στα Windows 10 έκδοση 2004 και 20H2.

Ως αποτέλεσμα, μερικοί χρήστες άρχισαν να λαμβάνουν την ενημέρωση σχετικά με τις εκδόσεις παραγωγής των Windows 10.

«Χθες, το Windows Update εγκατέστησε αυτόματα το Advanced Micro Devices, Inc. – SCSIAdapter – 9.3.0.221. Μετά την επανεκκίνηση, απέτυχε επανειλημμένα να ενεργοποιηθεί, βγάζοντας το σφάλμα INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE έως ότου τελικά μπήκε στο WinRE και επιδιορθώθηκε », έγραψε ένας χρήστης στο Κέντρο σχολίων.

“Το Windows Update εγκαθιστά το ακόλουθο πρόγραμμα οδήγησης: Advanced Micro Devices, Inc. – SCSIAdapter – 9.3.0.221, και μετά την επανεκκίνηση, το σύστημα εισέρχεται σε βρόχο GSOD με το σφάλμα ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ BOOT. Ο μόνος τρόπος για την ανάκτηση του συστήματος είναι η εκκίνηση σε περιβάλλον αποκατάστασης των Windows και η επιδιόρθωση εκκίνησης », σημείωσε άλλος χρήστης.

Σύμφωνα με αναφορές που βρήκαμε, το σφάλμα φαίνεται να χτυπά μόνο επιλεγμένες διαμορφώσεις AMD, ειδικά τους υπολογιστές με μητρική GIGABYTE X570.

Πώς να αποκλείσετε τον προσαρμογέα AMD SCSI – 9.3.0.221

Εάν έχετε ήδη ελέγξει για ενημερώσεις και το πρόγραμμα οδήγησης εκκρεμεί για λήψη, μπορείτε να το αποκλείσετε ακολουθώντας αυτά τα βήματα:

  • Κάντε λήψη και ανοίξτε το εργαλείο “Εμφάνιση ή απόκρυψη ενημερώσεων” από εδώ.
  • Κάντε κλικ στο Επόμενο για να ξεκινήσετε τον έλεγχο για ενημερώσεις.
  • Επιλέξτε Απόκρυψη ενημερώσεων.
  • Επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στην ενημέρωση προγράμματος οδήγησης AMD.
  • Κλείστε το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων.
  • Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις> Ενημέρωση και ασφάλεια> Ελέγξτε για ενημερώσεις και το πρόγραμμα οδήγησης θα έχει εξαφανιστεί πια.

Σε περίπτωση που η ενημέρωση έχει ήδη ληφθεί και τα Windows ζητούν επανεκκίνηση συστήματος, ανοίξτε αμέσως τη Διαχείριση συσκευών> Ελεγκτές αποθήκευσης> Πρόγραμμα οδήγησης και κάντε κλικ στο κουμπί επαναφοράς.

Από την εμφάνιση των πραγμάτων, η ενημέρωση προγράμματος οδήγησης των Windows 10 παίζει κακό μόνο με ορισμένα συστήματα AMD και εμποδίζει τη σωστή εκκίνηση του λειτουργικού συστήματος. Εάν δεν μπορείτε να εκκινήσετε, δοκιμάστε να εκτελέσετε την “Επιδιόρθωση εκκίνησης” από την οθόνη Αντιμετώπιση προβλημάτων.

Σε ένα νήμα Reddit, ένας υπάλληλος της Microsoft επιβεβαίωσε επίσης ότι το πρόγραμμα οδήγησης έχει αφαιρεθεί από τους διακομιστές του Windows Update.

Είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε ότι είναι καλή ιδέα να καθυστερήσετε τις ασήμαντες ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης των Windows 10, ειδικά τις προαιρετικές ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης εάν θέλετε ένα σταθερό σύστημα.

 

[signoff]

 

via

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο