13.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Το ξέρεις πως ο αντίχειράς σου «τρέχει» δύο μαραθώνιους σκρολάροντας στο κινητό τηλέφωνο!!!

O αντίχειράς μας «τρέχει» δύο μαραθώνιους σκρολάροντας στο κινητό τηλέφωνο κάθε χρόνο, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η βρετανική εταιρεία μάρκετινγκ Ilk πραγματοποίησε μια μελέτη που για πρώτη φορά αποκαλύπτει τις επιπτώσεις της χρήσης των κινητών τηλεφώνων στα χέρια των χρηστών.

Σύμφωνα με τη μελέτη, ο μέσος χρήστης κινητού τηλεφώνου περνάει 49 λεπτά την ημέρα ασχολούμενος με τα social media. Οι περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν τον αντίχειρα για να σκρολάρουν την οθόνη κοιτάζοντας το Facebook, το Instagram, το Twitter και τις άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Μάλιστα η μελέτη επικεντρώθηκε μόνο στην χρήση και καταπόνηση του αντίχειρα από την ενασχόληση με τα social media και όχι με άλλες δραστηριότητες στο κινητό τηλέφωνο όπως σερφάρισμα στο Διαδίκτυο, ανάγνωση μηνυμάτων, e-mails, κειμένων κ.α. κάτι που σημαίνει ότι ο αντίχειρα «τρέχει» ακόμη περισσότερο κάθε μέρα.

Πόνος στον αντίχειρα
Για την έρευνα αυτή, η βρετανική εταιρεία έφτιαξε ένα «παιχνίδι» που δείχνει τη διαδρομή του «αθλητή» – αντίχειρα σε ετήσια βάση.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι αυτή η υπερβολική χρήση μπορεί να προκαλέσει διαφόρων ειδών προβλήματα στον αντίχειρα όπως κράμπες, αγκύλωση, ακαμψία κ.α.

«O τένοντας του αντίχειρα καταπονείται και πρακτικά ‘φλέγεται’ από την συνεχή έντονη κίνηση του. Αυτό μπορεί να προκαλέσει πόνους και ενδεχομένως αρθρίτιδα» αναφέρει στη Daily Mail ο δρ. Γιουτζίν Τσάι, χειρούργος ορθοπεδικός στο νοσοκομείο Cedars-Sinai στο Λος Άντζελες.

Εναλλακτικές
O πόνος στον αντίχειρα παρατηρείται περισσότερο σε κατόχους μικρών κινητών. Όσοι έχουν μεγάλη οθόνη είναι πιο πιθανό να πονάνε στα δάχτυλα ή στον καρπό.

Επειδή ο περιορισμός της χρήσης του κινητού τηλεφώνου μοιάζει από δύσκολος ως ανέφικτος για τον μέσο χρήση οι λύσεις που προτείνουν οι ειδικοί είναι οι κάτοχοι των συσκευών να αλλάζουν δάκτυλα όταν το χρησιμοποιούν για να γράφουν ή να σκρολάρουν αλλά να κάνουν και χρήση των υπηρεσιών φωνητικών εντολών.

Προτείνουν επίσης οι κάτοχοι κινητών τηλεφώνων να κάνουν κάποιες ασκήσεις για να ξεμουδιάζουν τον καρπό και τα δάκτυλά τους.

[signoff]

 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο