22.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Με Μπαταρίες από τσιμέντο θα “χτίζουμε” τα έξυπνα σπίτια μας!?!?

Τα τελευταία χρόνια ο τομέας της τεχνολογίας μπαταριών προοδεύει συνεχώς. Πολλές ερευνητικές ομάδες έχουν παρουσιάσει διαφόρων ειδών μπαταρίες που προσπαθούν να ξεπεράσουν τις αδυναμίες των μπαταριών που χρησιμοποιούνται σήμερα στις κάθε είδους συσκευές, συστήματα και εσχάτως στα ηλεκτρικά οχήματα που εισβάλουν στην ζωή μας.

Ερευνητές του Τμήματος Αρχιτεκτονικής και Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Chalmers στην Σουηδία δημιούργησαν μια μπαταρία που αποτελείται από τσιμέντο και φωτοβολταϊκά συστήματα. Σύμφωνα με τους δημιουργούς της η μπαταρία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πηγή ενέργειας σε συστήματα παρακολούθησης της κατάστασης των δρόμων, των γεφυρών και άλλων κτισμάτων τα οποία εντοπίζουν την εμφάνιση ρωγμών και άλλων ζημιών.

Η μπαταρία θα μπορεί επίσης να παρέχει φως σε λαμπτήρες LED και ενέργεια σε τηλεπικοινωνιακές συνδέσεις 4G. Το μυστικό της μπαταρίας κρύβεται στο μείγμα του τσιμέντου στο οποίο εμπεριέχονται ανθρακονήματα τα οποία ενισχύουν την αγωγιμότητα της και παράλληλα την κάνουν εύκαμπτη ώστε να μην παθαίνει εύκολα ζημιές.

Οι ερευνητές παρουσιάζουν την μπαταρία τους στην επιθεώρηση «Rechargeable Concrete Battery» και υποστηρίζουν ότι μπαταρίες κατασκευασμένες από το πιο κοινό δομικό υλικό μπορούν να αποτελέσουν μια πολύ καλή εναλλακτική στα ενεργειακά προβλήματα του σύγχρονου κόσμου. Οι ερευνητές υποστηρίζουν μπορεί στο μέλλον να κατασκευάζονται ολόκληρα κτίρια από τσιμέντο που θα εκτελεί διαφορών ειδών υπηρεσίες όπως τον δομικό έλεγχο των κτιρίων αλλά και την παροχή ενέργειας σε διάφορα συστήματα τους.

[signoff]

 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο