24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κάνε “Φραγή εισερχομένων” και “κόψε” τις ανεπιθύμητες κλήσεις σε smartphones – σταθερά (οδηγός με εικόνες)

Έχετε κουραστεί να σας παίρνουν συνεχώς τηλέφωνα; Τηλέφωνα με απόκρυψη, τηλέφωνα – φάρσες, τηλέφωνα από δεκάδες εταιρείες που επιθυμούν να σας πουλήσουν προϊόντα και υπηρεσίες αλλά εσείς δεν ενδιαφέρεστε και δεν ξέρετε τι να κάνετε;

Μήπως ήρθε η ώρα να απαλλαγείτε από όλα αυτά; Ο πιο εύκολος και συγχρόνως δωρεάν τρόπος για να αφήσετε πίσω σας ενοχλητικά τηλεφωνήματα και ανεπιθύμητα μηνύματα δεν είναι άλλος από το να «μπλοκάρετε» απλώς τους συγκεκριμένους αριθμούς. Η γνωστή σε όλους μας «φραγή εισερχομένων κλήσεων» είναι η πλέον κοινή διαδικασία που εφαρμόζεται στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ωστόσο, μπορεί να διαφέρει αρκετά ανάλογα με τη συσκευή την οποία διαθέτουμε.

Δείτε παρακάτω βήμα – βήμα πώς μπορείτε να μπλοκάρετε έναν ενοχλητικό αριθμό σε iPhone, Android ακόμη και σε σταθερό τηλέφωνο.

1. Φραγή εισερχομένων κλήσεων σε iPhone
Μπορείτε να μπλοκάρετε οποιονδήποτε αριθμό με τον ίδιο ακριβώς τρόπο σε όποια συσκευή iPhone και αν διαθέτετε και συγκεκριμένα είτε μέσω της εφαρμογής «τηλέφωνο», είτε μέσω της εφαρμογής «μηνύματα».

Πιθανώς, ο πιο εύκολος τρόπος είναι μέσω της εφαρμογής «τηλέφωνο». Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μεταβείτε στις πιο πρόσφατες κλήσεις σας. Δίπλα από τον αριθμό που επιθυμείτε να αποκλείσετε, εμφανίζεται στα δεξιά ένα στρογγυλό μπλε εικονίδιο με το γράμμα i (από το information: πληροφορίες) το οποίο θα χρειαστεί και να πατήσετε αν θέλετε να απαλλαγείτε μια για πάντα από το συγκεκριμένο αριθμό. Στη συνέχεια στην οθόνη σας θα εμφανιστούν 6 διαφορετικές επιλογές, τώρα καλείστε να επιλέξετε την τελευταία, τη μόνη επιλογή δηλαδή που θα εμφανιστεί με κόκκινο χρώμα. Συγκεκριμένα επιλέξτε: «Αποκλεισμός αυτού του καλούντος» ή «block this caller».

Μόλις ολοκληρώσετε τη διαδικασία, στο εξής δε θα λαμβάνετε άλλες εισερχόμενες κλήσεις ή μηνύματα από το συγκεκριμένο αριθμό. Κανένας μπλοκαρισμένος αριθμός δεν θα ειδοποιηθεί για αυτή σας την ενέργεια και εσείς θα έχετε απαλλαγεί μια και καλή.

Εναλλακτικά, αντί να μπλοκάρετε άμεσα έναν ιδιωτικό αριθμό, μπορείτε απλώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία «Μην ενοχλείτε» και με τον τρόπο αυτό θα λαμβάνετε κλήσεις μόνο από άτομα που βρίσκονται στη λίστα επαφών σας.

2. Πώς να «μπλοκάρετε» έναν αριθμό σε συσκευές Android
Για να αποκλείσετε έναν αριθμό σε Android, μεταβείτε στην εφαρμογή «Τηλέφωνο» και πατήστε τις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία, επιλέξτε «Ρυθμίσεις» και, στη συνέχεια, πατήστε «Αποκλεισμένοι αριθμοί» και προσθέστε έναν αριθμό στη λίστα.

Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκλείσετε αριθμούς μέσω της εφαρμογής μηνυμάτων, αν και η ακριβής διαδικασία θα εξαρτηθεί από τη συσκευή σας. Σε κάθε περίπτωση, οι αριθμοί αυτοί δεν θα ειδοποιηθούν και δεν θα γνωρίζουν με βεβαιότητα ότι τους έχετε αποκλείσει, ακόμα κι αν προσπαθήσουν να το μάθουν.

Σύμφωνα με το BusinessInsider, oι διαφορές στην εν λόγω διαδικασία είναι αρκετές μεταξύ των συσκευών Android και ο αποκλεισμός ιδιωτικών ή άγνωστων αριθμών είναι μια άλλη περίπτωση όπου η διαδικασία ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με τη συσκευή σας. Για παράδειγμα, εάν διαθέτετε Samsung Galaxy S10, μπορείτε να αποκλείσετε όλους τους άγνωστους αριθμούς μέσω των ρυθμίσεων που υπάρχουν στην εφαρμογή «Τηλέφωνο». Εάν στο μέλλον, θελήσετε κάποια στιγμή να καταργήσετε τον αποκλεισμό ενός αριθμού σε συσκευή Android, μπορείτε να το κάνετε μέσω της λίστας αποκλεισμένων αριθμών στην εφαρμογή «Τηλέφωνο».

3. Σταθερό τηλέφωνο
Στην περίπτωση που επιθυμείτε να μπλοκάρετε έναν αριθμό μέσω ενός σταθερού τηλεφώνου, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον πάροχο σας ή να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή αποκλεισμού κλήσεων.

[signoff]

 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο