20.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Με….θαλάμους ευεξίας σε μεγέθους φέρετρου, θ’ αποφορτίζει τους υπαλλήλους της η Amazon!?

Η Amazon σχεδιάζει να βάλει «θαλάμους ευεξίας» (wellness chambers) σε αποθήκες της, έτσι ώστε πιεσμένοι εργαζόμενοι να μπορούν να κάθονται μέσα και να βλέπουν βίντεο με σκοπό την ξεκούραση.

Όπως αναφέρει το BBC, η Amazon ανέβασε βίντεο στο Twitter για τον θάλαμο «AmaZen», που προορίζεται για να βοηθήσει στην ψυχική υγεία του προσωπικού της. Ωστόσο η ανάρτηση αυτή κατέβηκε μετά από κύμα επικρίσεων και αρνητικών σχολίων από χρήστες των social media, δεδομένων των αναφορών για τις συνθήκες εργασίας στις εγκαταστάσεις της.

Στις 17 Μαΐου η εταιρεία είχε ανακοινώσει ένα πρόγραμμα ονόματι WorkingWell με σκοπό την υποστήριξη των εργαζομένων της.

Περιγράφοντας τους θαλάμους AmaZen, η εταιρεία ανέφερε πως οι εργαζόμενοι θα μπορούν να τους επισκέπτονται και να βλέπουν βίντεο με δραστηριότητες ευεξίας, όπως οδηγίες για διαλογισμό, σκηνές και ήχους που ηρεμούν κ.α.

Όπως γράφει το BBC, στο βίντεο φαίνεται ο θάλαμος να έχει χώρο για μια καρέκλα, ένα μικρό τραπέζι για υπολογιστή σε έναν τοίχο και κάποιες γλάστρες με φυτά. Το Motherboard ήταν επικριτικό, περιγράφοντάς το ως έναν «θάλαμο μεγέθους φέρετρου στη μέση μιας αποθήκης της Amazon».

Κάποιοι χρήστες των social media έσπευσαν να ανεβάσουν το βίντεο σε άλλους λογαριασμούς και να αποδοκιμάσουν την εταιρεία για τον θάλαμο, τον οποίο χαρακτήρισαν «θάλαμο για κλάμα», ενώ άλλοι έκαναν λόγο για «δυστοπική πρακτική».

 

[signoff]

 

via

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο