19 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Zώνη ασφαλείας και στα scooter?!?!

Η επανάσταση στην παθητική ασφάλεια των δικύκλων;! Αυτό σκέφτεται και επεξεργάζεται η Italdesign, επαναπροσδιορίζοντας μια παλιά ιδέα. Εσείς θα θέλατε δίκυκλο στο οποίο δένεστε κυριολεκτικά, πάνω του;
Μάθε πως θα ελέγξεις τη μοτοσυκλέτα σου

Το θέμα της παθητικής ασφάλειας στις μοτοσυκλέτες είναι σχεδόν «ταμπού», καθαρά και μόνο λόγω της φύσης του οχήματος. Οι βελτιώσεις στην σχεδίαση και την κατασκευή των δικύκλων είναι κολοσσιαίες, ειδικά τα τελευταία χρόνια, όμως στο τέλος η ύστατη προστασία επαφίεται στον εξοπλισμό του αναβάτη. Η Italdesign θέλει να προσεγγίσει ξανά αυτό το ζήτημα, με την βοήθεια και της τελευταίας τεχνολογίας.

Η ιδέα της Italdesign περιλαμβάνει ένα ειδικά σχεδιασμένο «κάθισμα» για τον αναβάτη, το οποίο θα φέρει ζώνη ασφαλείας ειδικής κατασκευής, που θυμίζει αγωνιστική 4 σημείων! Η όλη κατασκευή, θα στηρίζεται με μια ειδική κινούμενη βάση στο δίκυκλο, η οποία θα επιτρέπει και μια κάποια ελευθερία κινήσεων απαραίτητη για την οδήγηση.

Τώρα, σε περίπτωση ατυχήματος, η κατασκευή αυτή του καθίσματος και της βάσης θα παίζει σημαντικό ρόλο στην προστασία του αναβάτη από σοβαρότερους τραυματισμούς. Σε συνεργασία με τα ηλεκτρονικά του scooter, ο μηχανισμός απελευθέρωσης του καθίσματος μπορεί να ενεργοποιηθεί ή όχι, ανάλογα με τα δεδομένα από τους αισθητήρες του μοντέλου και τον αλγόριθμο προγραμματισμού, για την μέγιστη προστασία του αναβάτη. Παράλληλα, η ιδέα μπορεί να προσελκύσει και χρήστες που θέλουν να δοκιμάσουν τα δίκυκλα, αλλά φοβούνται την ιδέα ότι κάθονται πλήρως «ελεύθεροι» πάνω στο όχημα.

Φυσικά, όλο αυτό αποτελεί προς το παρόν μια τεχνική εργασία της Italdesign, ωστόσο πλέον έχουμε τα μέσα για να γίνει και πραγματικότητα. Μπορεί να είναι αυτή η απάντηση για ασφαλέστερες μοτοσυκλέτες και δίκυκλα, στο μέλλον;

[signoff]

 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο