15.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ο πρώτος υπόγειος αυτοκινητόδρομος του Ελον Μασκ είναι έτοιμος!!!

Μετά τα προηγμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τους επαναχρησιμοποιημένους διαστημικούς πυραύλους, τα τσιπ σύνδεσης του ανθρώπινου εγκεφάλου με υπολογιστές μια ακόμη ιδέα, ένα ακόμη όραμα του Έλον Μασκ παίρνει σάρκα και οστά.

Ο αμερικανός μεγιστάνας είχε σκεφτεί ότι μια λύση για την γρήγορη μετακίνηση μέσα στις μεγάλες μητροπόλεις είναι η δημιουργία υπόγειων τούνελ τα οποία θα ενώνουν διάφορα σημεία των πόλεων. Η ιδέα είναι οι οδηγοί να εισέρχονται με τα αυτοκίνητα τους στα τούνελ τα οποία θα τοποθετούνται σε ειδικές πλατφόρμες και πάνω σε αυτές θα πηγαίνουν στον προορισμό τους σε ελάχιστα λεπτά χωρίς να χρειάζεται να οδηγήσουν.

Όπως και όλες οι ιδέες του Μασκ έτσι και αυτή αρχικά φάνηκε ως μια «τρέλα» ενός πλούσιου ανθρώπου που θέλει να κερδίσει λίγο χρόνο δημοσιότητας. Ο ίδιος βέβαια όπως κάνει σχεδόν με όλες τις ιδέες του ίδρυσε μια εταιρεία για να την υλοποιήσει. Η Boring Company ξεκίνησε πριν από λίγα χρόνια τις προσπάθειες της και η αλήθεια είναι ότι και πάλι σχεδόν κανείς δεν πίστευε ότι μπορεί να φτάσει σε κάποιο αποτέλεσμα.

Όμως ο πρώτος υπόγειος αυτοκινητόδρομος είναι έτοιμος να υποδεχθεί τους πρώτους του επιβάτες. Βρίσκεται κάτω από το Συνεδριακό Κέντρο του Λας Βέγκας. Το τούνελ έχει μήκος περίπου τρία χλμ. και διαθέτει τρεις σταθμούς επιβατών. Ο αυτοκινητόδρομος αποτελείται πολλά τούνελ διαμέτρου τεσσάρων μέτρων. Μέσα στα τούνελ θα υπάρχουν 62 αυτοκίνητα Tesla που θα μεταφέρουν επιβάτες από κάποιο σημείο του τεράστιου συνεδριακού κέντρου σε κάποιο άλλο. Μια διαδρομή που θα έκανε κάποιος με τα πόδια σε περίπου 25 λεπτά μέσω του υπόγειου αυτοκινητόδρομου θα φτάσει στον προορισμό τους σε περίπου δύο λεπτά και μάλιστα ξεκούραστα. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της εταιρείας ο υπόγειος αυτοκινητόδρομος θα μπορεί να εξυπηρετήσει περίπου 4,5 χιλιάδες επιβάτες άνα ώρα.

[signoff]

 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο