18.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Γιατί αυτή η ομιλία του Στιβ Τζομπς το 2005, συναρπάζει ακόμη και έχει 40 εκατ. views στο Youtube!!! (Βίντεο)

Δεκάξι ολόκληρα χρόνια μετά την εκφώνηση της θρυλικής ομιλίας του Στιβ Τζομπς στο Στάνφορντ, ο εμπνευσμένος εναρκτήριος λόγος τού συνιδρυτή της Apple εξακολουθεί να συναρπάζει και με σχεδόν 40 εκατ. θεάσεις στο YouTube παραμένει εκείνος που έχει σαγηνεύσει τους περισσότερους θεατές στην ιστορία και ο πιο πετυχημένος -σε αυτή την κατηγορία- όλων των εποχών.

Και όχι άδικα, σημειώνει το CNN. O «μεγαλύτερος καινοτόμος στην ιστορία του σύγχρονου καπιταλισμού», όπως τον έχουν χαρακτηρίσει οι New York times, ο οραματιστής Tζομπς, που έφερε την επανάσταση στους προσωπικούς υπολογιστές και άνοιξε νέους ορίζοντες στην ψηφιακή εποχή, ήταν μια από τις γνωστότερες προσωπικότητες στο χώρο της τεχνολογίας, μια προσωπικότητα που παρέμενε αινιγματική και ασκούσε τόση έλξη όσο και τα νέα προϊόντα της Apple που παρουσίαζε. Η μοναδική οπτική γωνία του, η εφαρμογή του βλέμματος της αισθητικής στην εφεύρεση ήταν αναμφισβήτητα η πύλη για την επιτυχία της Apple. Αλλά, όπως και στα προϊόντα του τεχνολογικού κολοσσού, που έκρυβαν πίσω από μια γυαλιστερή εξωτερική συσκευασία την πολύπλοκη εσωτερική τους λειτουργία, δεν ήταν πάντα εύκολο να εντοπίσει κανείς το μυστικό της επιτυχίας του Τζομπς.

Όταν έπαιρνε το λόγο, το ακροατήριο τον άκουγε με κομμένη την ανάσα κι ίσως καμία άλλη φορά δεν εκτέθηκε ο «ευαγγελιστής της ψηφιακής εποχής», όπως έχει χαρακτηριστεί, τόσο απογυμνωμένος στο κοινό του, όσο εκείνη τη μέρα του Ιουνίου του 2005 μπροστά στους αποφοίτους του Στάνφορντ στην Καλιφόρνια.

«Η κοντινότερη στον θάνατο εμπειρία μου»
Στη θρυλική πλέον ομιλία του ο Στιβ Τζομπς, διηγήθηκε τη ζωή του μέσα από τρεις ιστορίες: η πρώτη αφορούσε στο πώς πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει το πανεπιστήμιο, η δεύτερη αναφερόταν στα μαθήματα που πήρε όταν τον απέλυσε η Apple το 1985 και η τελευταία στους στοχασμούς του για το μυστήριο του θανάτου. Κι αν οι πρώτες δύο ιστορίες συμπυκνώνονταν στην ανάγκη να εμπιστευόμαστε το ένστικτό μας και να βρούμε αυτό που αγαπούμε και μας συγκινεί, η τρίτη ήταν εκείνη που έκανε το ακροατήριο να δακρύσει, όταν ο Τζομπς μίλησε για την πρώτη περιπέτεια της υγείας του με τον καρκίνο και την επιτυχημένη επέμβαση: «Ήταν η κοντινότερη στον θάνατο εμπειρία μου κι ελπίζω η μοναδική για μερικές ακόμη δεκαετίες». Η περιπέτεια αυτή τον έκανε να συνειδητοποιήσει ακόμη περισσότερο την απειλή του θανάτου και τη ματαιότητα της ζωής και στην ομιλία του προέτρεψε τους ακροατές του να ακολουθήσουν τα όνειρά τους και να βρουν τις ευκαιρίες σε αναποδιές της ζωής, ακόμη και στον ίδιο τον θάνατο, που τον χαρακτήρισε «ίσως την καλύτερη εφεύρεση της ζωής».

[signoff]

 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο