18.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πίσω από τις πόρτες του εργοστασίου: Τα burgers των McDonald’s

Κάθε δευτερόλεπτο που περνά, η McDonald’s πουλά 75 burgers. Σε μία εποχή που οι καταναλωτές ανησυχούν πολύ περισσότερο για το τι καταλήγει στο πιάτο τους –από την «κρυμμένη» ζάχαρη στα έτοιμα τρόφιμα μέχρι τα συντηρητικά και τα περιβόητα «Ε»- μία εταιρεία με τόσο μεγάλη παρουσία στην παγκόσμια αγορά των τροφίμων δεν θα μπορούσε παρά να βρίσκεται στο μικροσκόπιο.

Το 1999, ένας άνδρας με το όνομα David Whipple έκανε ένα πείραμα για να διαπιστώσει πόσα συντηρητικά περιέχει ένα burger των McDonald’s. Το 2013, έδειξε στον κόσμο ένα burger το οποίο είχε κρατήσει μέσα στο ντουλάπι της κουζίνας του για 14 ολόκληρα χρόνια. Εμφανισιακά, ήταν σχεδόν ίδιο.

φωτ.: Shutterstock

Σύμφωνα με τον Keith Warriner, διευθυντή του Department of Food Science στο University of Guelph, το γεγονός ότι το burger των McDonald’s δεν σάπισε δεν έχει να κάνει με τα συντηρητικά. «Η πραγματικότητα είναι ότι τα hamburgers, οι πατάτες και το κοτόπουλο των McDonald’s είναι όπως όλα τα φαγητά και σαπίζουν εάν κρατηθούν υπό συγκεκριμένες συνθήκες», λέει. «Βασικά, τα μικρόβια που κάνουν το φαγητό να σαπίζει μοιάζουν πολύ με εμάς, με την άποψη ότι χρειάζονται νερό, τροφή, ζέστη και χρόνο για να αναπτυχθούν. Εάν αφαιρέσουμε ένα ή περισσότερα από αυτά τα στοιχεία, τα μικρόβια δεν μπορούν να αναπτυχθούν και να χαλάσουν ένα φαγητό».

Δημοσιογράφος του αμερικανικού σάιτ Business Insider επισκέφθηκε εργοστάσιο των McDonald’s στη Γερμανία, όπου κάθε μέρα παράγονται κατά μέσο όρο 5 εκατομμύρια burgers, για να δει πώς φτιάχνονται.

Πρόκειται για εργοστάσιο της εταιρείας OSI, η οποία είναι ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές των McDonald’s.

mesa-sto-ergostasio-pos-ftiachnontai-ta-burgers-ton-mcdonald-s0φωτ.: Business Insider

Όποιος εισέρχεται στο εστιατόριο πρέπει να φορέσει προστατευτικά ρούχα και να πλύνει διεξοδικά τα χέρια του. Τα κοσμήματα απαγορεύονται όπως και ο,τιδήποτε άλλο θα μπορούσε να πέσει μέσα στο κρέας.

mesa-sto-ergostasio-pos-ftiachnontai-ta-burgers-ton-mcdonald-s1φωτ.: Business Insider

Το εργοστάσιο χρησιμοποιεί μεγάλα κομμάτια κρέατος και τα τσεκάρει ώστε να μην περιέχουν κόκκαλα.

mesa-sto-ergostasio-pos-ftiachnontai-ta-burgers-ton-mcdonald-s2φωτ.: Business Insider

Το κρέας μπαίνει σε κρεατομηχανές που το κάνουν κιμά, ώσπου να μοιάζει με σπαγγέτι.

mesa-sto-ergostasio-pos-ftiachnontai-ta-burgers-ton-mcdonald-s3φωτ.: Business Insider

Ένα μηχάνημα δίνει στον κιμά το σχήμα του μπιφτεκιού. Χρησιμοποιείται φρέσκος και κατεψυγμένος κιμάς, ώστε το μπιφτέκι να φτάσει γρηγορότερα στην απαιτούμενη θερμοκρασία των -18 βαθμών Κελσίου.

mesa-sto-ergostasio-pos-ftiachnontai-ta-burgers-ton-mcdonald-s4φωτ.: Business Insider

Κατά μέσο όρο, 5 εκατ. burgers περνούν από κάθε γραμμή παραγωγής την ημέρα. Για την παραγωγή τους, απαιτούνται λιγότερα άτομα από αυτά που θα περίμενε κανείς. Ενώ 200 άτομα δουλεύουν στο εργοστάσιο, περίπου 45-60 είναι σε κάθε βάρδια.

mesa-sto-ergostasio-pos-ftiachnontai-ta-burgers-ton-mcdonald-s5φωτ.: Business Insider

Μερικά burgers ψήνονται στο εργοστάσιο και δοκιμάζονται για να εξεταστεί εάν έχουν τη σωστή γεύση, δομή και υφή. Τα hamburgers των McDonald’s περιέχουν 20% λίπος, την ώρα που ο μοσχαρίσιος κιμάς που συνήθως αγοράζουμε από το σούπερ μάρκετ έχει έως και 25% περιεκτικότητα λίπους.

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#0726db” color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

mesa-sto-ergostasio-pos-ftiachnontai-ta-burgers-ton-mcdonald-s6φωτ.: Business Insider

Όταν καταψυχθούν, τα burgers μπαίνουν σε μπλε πλαστικές σακούλες και μετά σε κουτιά. Περνούν από 40 ελέγχους ποιότητας, μεταξύ αυτών και από ανιχνευτή μετάλλων, για να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχουν ξένα σώματα μέσα στο κρέας. Τα πλαστικά αντικείμενα απαγορεύονται μέσα στο εργοστάσιο. Πάνω στο κουτί αναγράφεται ακόμα και η αγελάδα από την οποία προήλθε το κρέας.

mesa-sto-ergostasio-pos-ftiachnontai-ta-burgers-ton-mcdonald-s7φωτ.: Business Insider

Στη Γερμανία, το εργοστάσιο για τα μπιφτέκια βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το εργοστάσιο που φτιάχνει τα ψωμάκια.

Τα burgers παραμένουν σε θερμοκρασία -18 βαθμών Κελσίου έως τη στιγμή που ανοίγονται στο εστιατόριο.

Συνήθως, ένα burger καταναλώνεται μέσα σε τρεις εβδομάδες από τη στιγμή της σφαγής της αγελάδας. Και σε κάθε αγορά χρησιμοποιείται κυρίως ντόπιο κρέας, αν και η τελική συνταγή είναι ίδια παντού, κάτι που σημαίνει ότι η γεύση ενός burger των McDonald’s είναι η ίδια σε όλο τον κόσμο.

[signoff]

 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο