Η Rocket, μετά τις αντιδράσεις που ξέσπασαν για την απόφαση της Efood, προχωρά σε συμβάσεις εργασίας μισθωτής εργασίας αορίστου χρόνου με τους νέους διανομείς της από αυτήν κιόλας την εβδομάδα
Μοτοπορεία με τελικό προορισμό τα γραφεία της Efood στο Νέο Ηράκλειο έκαναν τα σωματεία των διανομέων, στο πλαίσιο της 4ωρης στάσης εργασίας που είχαν προκηρύξει για σήμερα από τις 12:00 μέχρι τις 16:00. Μετά τις αντιδράσεις για την απόφαση της Efood να μην ανανεωθούν οι τρίμηνες συμβάσεις εργασίας 115 διανομέων και τους πρότεινε να γίνουν ελεύθεροι επαγγελματίες, αν το θέλουν.
Η Rocket, μια υπηρεσία online παραγγελίας και διανομή φαγητού, μετά τις αντιδράσεις που ξέσπασαν για την απόφαση της Efood, έκανε γνωστό ότι προχωρά σε συμβάσεις εργασίας μισθωτής εργασίας αορίστου χρόνου με τους νέους διανομείς της από αυτήν κιόλας την εβδομάδα. Η Rocket σκοπεύει να αυξήσει τοπικά το εργατικό της δυναμικό και τον στόλο της, έχοντας ως στόχο να ανοίξει έως και 500 νέες θέσεις εργασίας μέχρι το τέλος του 2021. Οπως αναφέρει η Rocket σε ανακοίνωσή της, μετά το επιτυχημένο της λανσάρισμα σε Ουκρανία, Ολλανδία, Κύπρο και Γαλλία, από τον Ιούλιο του 2021 που εμφανίστηκε στην ελληνική αγορά μέχρι σήμερα, είδε τις παραγγελίες της να διπλασιάζονται σε δύο μήνες και την δημοφιλία της να αυξάνεται ραγδαία, καθώς η υπηρεσία γίνεται διαθέσιμη σε ολοένα και περισσότερες περιοχές και προάστια της Αθήνας.
Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, σχολίασε το άνοιγμα των νέων θέσεων εργασίας, τονίζοντας: «Ενώ συνεχίζεται η συζήτηση για τις συνεργατικές πλατφόρμες, μόλις χθες μια διεθνής αλυσίδα διανομής φαγητού, που το καλοκαίρι ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος του 2021 θα δημιουργήσει στην πατρίδα μας μέχρι 500 νέες θέσεις εργασίας!
[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#0726db” color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]
Η είδηση είναι σημαντική για δύο λόγους: Πρώτον, διότι έρχεται σε συνέχεια άλλων επενδύσεων που δημιουργούν νέες δουλειές και έχουν συντελέσει στην αποκλιμάκωση της ανεργίας από 17% το 2019 σε 14% φέτος. Δεύτερον, διότι η συγκεκριμένη επένδυση αφορά αποκλειστικά σε θέσεις μισθωτής εργασίας που δήθεν, κατά τη μυθολογία των ημερών, σχεδόν εμπόδιζε ο πρόσφατος Εργασιακός Νόμος για τις πλατφόρμες.
Πού είναι λοιπόν τα εμπόδια; Πού είναι τα «τεκμήρια» και οι άλλες σαπουνόφουσκες εναντίον των εργαζομένων; Η αλήθεια είναι ότι η ίδια η ζωή και η πραγματικότητα εκδικούνται σκληρά και νωρίτερα απ’ όσο θα φανταζόταν κανείς τους πολιτικούς μυθοπλάστες.
Η Ελλάδα προχωρεί μπροστά με νέες επενδύσεις και νέες δουλειές. Και οι εργαζόμενοι -ιδιαίτερα των ντελίβερι- έχουν ένα νόμο να τους προστατεύει περισσότερο από τους προηγούμενους, τους δίνει νέα δικαιώματα και τους στηρίζει πιο αποτελεσματικά απέναντι σε εργοδοτικές αυθαιρεσίες. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Οι μυθοπλάστες φυσικά μπορούν να συνεχίσουν να ζουν με τους μύθους τους!».
[signoff]
Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας και ακόμη περισσότερες στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.
Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.
Unpackman