20.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η MediaTek θα μπορούσε σύντομα να αρχίσει να φτιάχνει τσιπ για υπολογιστές που λειτουργούν με Windows

Μόλις μερικές εβδομάδες πριν από την Τεχνική Σύνοδο Κορυφής της Qualcomm, η MediaTek ξεκίνησε την Εκτελεστική Σύνοδο Κορυφής της στην Καλιφόρνια και πρόκειται να κάνει μια σειρά ανακοινώσεων στην ίδια εκδήλωση όλη την εβδομάδα.

Η MediaTek είναι γνωστή για την κατασκευή τσιπ για smartphone και τώρα υποστηρίζεται ότι είναι ο ηγέτης της αγοράς με περίπου 40 τοις εκατό του μεριδίου αγοράς. Αλλά τώρα, η εταιρεία ψάχνει να κάνει τσιπ για την τροφοδοσία υπολογιστών με Windows.

Οι εταιρείες σχεδιάζουν να μεταβούν από το x86 στα τσιπ ARM ​​και είναι σαφές ότι η MediaTek δεν θέλει να χάσει αυτήν την ευκαιρία. Η ταϊβανέζικη εταιρεία αναμένεται να κυκλοφορήσει τα τσιπ που βασίζονται σε ARM για υπολογιστές με Windows σε λίγα χρόνια.

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#5d9e17″ color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Η εταιρεία έχει ήδη παρουσία στην κατηγορία των υπολογιστών, καθώς προσφέρει τσιπ για Chromebook χαμηλού ή βασικού επιπέδου. Αλλά για να εδραιωθεί στην αγορά των υπολογιστών Windows, η MediaTek θα πρέπει να καθορίσει τι μπορεί να προσφέρει η εταιρεία.

Εκτός από αυτά, η εταιρεία της Ταϊβάν κατασκευάζει επίσης μόντεμ 5G για υπολογιστές που τροφοδοτούνται από Intel και έχει συνάψει συνεργασία με την εταιρεία το 2019.

Αν και φαίνεται ότι είναι αναπόφευκτο ότι η MediaTek θα αρχίσει να προσφέρει τσιπ για υπολογιστές με Windows, αλλά σημειώστε ότι η ανάπτυξη είναι ακόμα αρκετά πρώιμο στάδιο και αναμένουμε από την εταιρεία να κάνει κάποιου είδους ανακοίνωση σχετικά με αυτό στην εκδήλωση Executive Summit που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η Qualcomm έχει ήδη ανακοινώσει τα σχέδιά της για την κυκλοφορία νέων τσιπ για υπολογιστές το έτος 2023, τα οποία έχουν σχεδιαστεί από τη Nuvia, μια startup που ιδρύθηκε από πρώην στελέχη της Apple που εργάζονται σε τσιπ της σειράς Α που έχουν αποκτηθεί από την Qualcomm. Με αυτά τα νέα τσιπ, η εταιρεία στοχεύει να αντιμετωπίσει τα chipset της σειράς M της Apple.

 

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο