23.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Εφαρμογή γνωριμιών έφαγε πρόστιμο 6.3 εκ ευρώ για παράνομη ανταλλαγή δεδομένων με άλλες εταιρείες!

Πρόστιμο ύψους 6,3 εκατομμυρίων ευρώ καλείται να πληρώσει η εφαρμογή γνωριμιών Grindr, καθώς έκανε ανταλλαγή δεδομένων με άλλες εταιρείες χωρίς τη συγκατάθεση των χρηστών.

Πρόκειται για μία εφαρμογή γνωριμιών μέσω κινητού, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους ομοφυλόφιλους, αμφιφυλόφιλους και τρανς άνδρες να εντοπίζουν άλλους άνδρες στην περιοχή που βρίσκονται και να έρχονται σε επαφή μαζί τους.

Η εφαρμογή λειτουργεί με iOS και Android. Είναι κατά βάση δωρεάν, ωστόσο η επί πληρωμή έκδοση επιτρέπει ακόμα περισσότερες λειτουργίες.

Σύμφωνα με την απόφαση της νορβηγικής υπηρεσίας προστασίας δεδομένων, η κοινή χρήση δεδομένων χρηστών του Grindr με εταιρείες ήταν παράνομη.

«Η εφαρμογή μοιραζόταν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα παρότι δεν είχε λάβει το «OK» από τους χρήστες», διαπίστωσε η υπηρεσία.

«Η απόφαση αυτή στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα σε όλες τις εταιρείες που εμπλέκονται στην εμπορική επιτήρηση. Η κοινή χρήση προσωπικών δεδομένων χωρίς νομική βάση έχει σοβαρές επιπτώσεις. Καλούμε τον κλάδο της ψηφιακής διαφήμισης να προβεί σε θεμελιώδεις αλλαγές ώστε να σέβεται τα δικαιώματα των καταναλωτών», δήλωσε επί του θέματος ο Finn Myrstad, διευθυντής ψηφιακής πολιτικής στο νορβηγικό Συμβούλιο για την προστασία του καταναλωτή.

«Διαφωνούμε έντονα με την απόφαση της Datatilsynet. Το σκεπτικό της αφορά πρακτικές συγκατάθεσης χρόνων και όχι την τρέχουσα πολιτική απορρήτου μας. Μπορεί να μείωσε το πρόστιμο αλλά βασίζεται σε μια σειρά εσφαλμένων διαπιστώσεων», τόνισε εκπρόσωπος της Grindr .

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#5d9e17″ color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Σημειώνεται ότι η νορβηγική υπηρεσία είχε αρχικά προτείνει να επιβληθεί πρόστιμο ύψους περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ στην Grindr για τις παραβιάσεις των προσωπικών δεδομένων τον Ιανουάριο, αλλά αναθεώρησε το ποσό προς τα κάτω αφού έλαβε τα ακριβή στοιχεία του κύκλου εργασιών της εφαρμογής.

 

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο