17.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ένα σύγχρονο ηλεκτρικό.. Trabant P50!

Ένα από τα σημαντικότερα αυτοκινητικά σύμβολα του σιδηρού παραπετάσματος, το δίχρονο Trabant P50 της Ανατολικής Γερμανίας, αναβιώνει ως ηλεκτρικό μέσα από τα σχέδια της Larson Design.

Το Trabant P50 της ομόνυμης ανατολικογερμανικής εταιρείας ήταν ένα μικρό οικογενειακό αυτοκίνητο που κατασκευαζόταν από το 1957 μέχρι και το 1991, δύο χρόνια μετά από την πτώση του τείχους του Βερολίνου. Παραγόταν στις εκδόσεις 500, 600, 601 και Trabant 1.1 σε δίθυρο sedan ή τρίθυρο station wagon (Universal) αμάξωμα.

Ήταν φτιαγμένο από duroplast, ένα σύνθετο θερμοσκληρυνόμενο πλαστικό που -μαζί με τις χωρίς πόρτες off-road και limo εκδόσεις του- κατέστησε το Trabant αντικείμενο χλευασμού όσο προχωρούσαν οι δεκαετίες και η αυτοκινητική τεχνολογία. Ήταν, ωστόσο, ένα προσιτό, δημοφιλές αυτοκίνητο σε δύσκολες εποχές, που έδωσε λύσεις σε πολλά διαλυμένα σπιτικά.

Γι’ αυτό και ο ιδιώτης σχεδιαστής και ειδικός της ψηφιακής τεχνολογίας Lars O. Saeltzer (Larson Design) δημιούργησε μέσω GCI μια σύγχρονη, και ηλεκτροκίνητη, εκδοχή του Trabant P50. Ο ίδιος designer έχει προχωρήσει, στο παρελθόν, στον ψηφιακό μετασχηματισμό κι άλλων θρυλικών αυτοκινήτων της ιστορίας, όπως το Citroen 2CV και το Ford Capri (βλ. δεξιά στήλη).

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#0726db” color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Βασισμένος στα σχέδια της έκδοσης VEB Sachsenring του Trabant P50 δημιούργησε τη μελλοντική μετενσάρκωσή του, στην οποία έδωσε την ονομασία P50e Retro.

Και το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα επιτυχημένο. Αποτυπώνει το μινιμαλισμό μιας εποχής όπου όλα ήταν μικρότερα και πιο λιτά, και δίνει μια φουτουριστική ερμηνεία σε ένα κλασσικό, παροχυμένο σχέδιο. Στο οποίο, φυσικά, τοποθετεί ηλεκτρικό κινητήρα – γεγονός που, ωστόσο, δεν θα έκανε το σύγχρονο Trabant όσο οικονομικό ήταν και το αρχέγονο.

[signoff]

 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο