22.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Η AMD υπόσχεται να διορθώσει τα προβλήματα “τραυλισμού” του τσιπ Ryzen στα Windows με νέα ενημέρωση

Έχετε παρατηρήσει τυχαία τραύλισμα (stuttering) απόδοσης, αργή φόρτωση και άλλα προβλήματα σε μηχανήματα Windows 10 ή 11 που τροφοδοτούνται με AMD Ryzen; Η AMD αποκάλυψε ότι θα μπορούσαν να προκληθούν από προβλήματα με τις μονάδες αξιόπιστης πλατφόρμας υλικολογισμικού (fTPM) που βρίσκονται στο BIOS στις μητρικές πλακέτες Ryzen, ανέφερε το TechPowerUp.

Πέρυσι, η Microsoft ανακοίνωσε ότι τα τσιπ TPM 2.0 θα απαιτούνταν ουσιαστικά για τα Windows 11. Χρησιμεύουν ως σύστημα κρυπτογράφησης υλικού, το οποίο επαληθεύει τις συναλλαγές στη μνήμη παρασκηνίου των Windows. Η AMD διαπίστωσε ότι “επιλεγμένες διαμορφώσεις συστήματος AMD Ryzen ενδέχεται να εκτελούν κατά διαστήματα εκτεταμένες συναλλαγές μνήμης που σχετίζονται με fTPM στη μνήμη flash SPI (“SPIROM”) που βρίσκεται στη μητρική πλακέτα”, προκαλώντας ουσιαστικά το τραύλισμα του συστήματός σας μέχρι να ολοκληρωθεί η συναλλαγή.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι εργάζεται για μια επιδιόρθωση και πρόσφερε μια άμεση λύση. Μπορείτε να μεταβείτε από το fTPM σε μια διακριτή μονάδα TPM (dTPM) που είναι εγκατεστημένη στην αποκλειστική κεφαλίδα TMP 2.0 στη μητρική σας πλακέτα. Εάν αποφασίσατε να το κάνετε αυτό, δυστυχώς θα πρέπει να πληρώσετε: κοστίζουν περίπου 50-100 $ στο Amazon, σύμφωνα με το TechPowerUp. Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι έχετε απενεργοποιήσει το Bitlocker πριν κάνετε εναλλαγή μεταξύ fTPM και dTPM, εάν είναι ενεργοποιημένο.

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#5d9e17″ color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Η άλλη επιλογή είναι απλώς να περιμένετε για μια επιδιόρθωση που η AMD είπε ότι θα φτάσει κάποια στιγμή στις αρχές Μαΐου. Θα διανεμηθεί από προμηθευτές υπολογιστών ή μητρικών και “θα απαιτήσει μια ενημέρωση του συστήματος BIOS (sBIOS) της μητρικής πλακέτας που θα περιέχει βελτιωμένες μονάδες για αλληλεπίδραση fTPM με το SPIROM”, σύμφωνα με την AMD.

Το ζήτημα fTPM δεν είναι το πρώτο που έχουμε δει με τα τσιπ Ryzen της AMD. Πέρυσι, η AMD αναγκάστηκε να εκδώσει ενημερώσεις για δύο σημαντικά σφάλματα, το ένα από τα οποία επιβράδυνε τα δημοφιλή παιχνίδια eSports έως και 15%.

 

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο