20.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πολεμική επιχείρηση: Μπορεί να σημάνει το τέλος του ίντερνετ;

Μία μόνο κίνηση μπορεί να μας φέρει πίσω στο επικοινωνιακό σκοτάδι.

Θα μπορούσε μία πολεμική σύρραξη να βυθίσει τον κόσμο στην εξαφάνιση του ίντερνετ; Κι όμως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει πολύ εύκολα. Δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να το καταλάβει κανείς.

Ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου, Ναύαρχος Tony Radakin, προειδοποίησε πως η ολοένα αυξανόμενη υποβρύχια δραστηριότητα των Ρώσων απειλεί το παγκόσμιο σύστημα τηλεπικοινωνιών.

Με λίγα λόγια ίσως οι Ρώσοι να απειλούν ακόμη και τον υπόγειο κόσμο της θάλασσας, μιας κι εκεί βρίσκεται το μεγαλύτερο δίκτυο του ίντερνετ που συνδέει όλο τον κόσμο.

Οι δηλώσεις του, αν και επικεντρώνονται στη Ρωσία, μας υπενθυμίζουν πως το internet βρίσκεται στο έλεος κάθε κακόβουλης χώρας που διαθέτει υποβρύχια. Αυτό ισχύει για όλες τις χώρες που έχουν υποβρύχια δύναμη κι όχι μόνο για την Ρωσία.

https://youtu.be/kx3qwqtZvs4

 

Τα υποθαλάσσια καλώδια που μεταφέρουν τα δεδομένα είναι το “πραγματικό σύστημα πληροφοριών του κόσμου” και κάθε απόπειρα πρόκλησης βλαβών σε αυτό πρέπει να αντιμετωπίζεται άμεσα.

Αν κάποιος ξέρει από που περνάνε αυτά τα γιγαντιαία καλώδια τότε ξέρει πολύ καλά πως να προκαλέσει μία μεγάλη ζημιά στο παγκόσμιο internet.

Τουλάχιστον το 97% όλων των δεδομένων του internet περνάνε μέσα από αυτό το τεράστιο δίκτυο που ενώνει ακτές σε όλο τον κόσμο. Αυτό δεν είναι παράξενο, παράξενο είναι να βρεθεί ο κόσμος εκτός διαδικτύου.

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#0726db” color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Η τοποθέτηση αυτών των καλωδίων γίνεται από ειδικά σκάφη και συνήθως κοστίζει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια. Έως σήμερα, υπάρχουν 1.2 εκατομμύρια χιλιόμετρα καλωδίων στους πυθμένες των ωκεανών, με το μεγαλύτερο να συνδέει Ασία και Αμερική (AAG) μέσω 20.000 χιλιομέτρων. Ένα τυπικό καλώδιο αποτελείται από 200 οπτικές ίνες που μεταδίδουν 400Gb δεδομένων το δευτερόλεπτο και προς τις δύο κατευθύνσεις.

 

Το σαμποτάζ των καλωδίων δεν απαιτεί ανεπτυγμένη τεχνολογία, αφού οι διαδρομές τους εντοπίζονται ακόμα και σε χάρτες ναυσιπλοΐας για να αποφύγουν τα σκάφη να τα κόψουν με τις άγκυρές τους. Τα περισσότερα ανήκουν σε εταιρίες και οργανισμούς και δεν υπάρχει ένας διεθνής ή ακόμα και εθνικός φορέας παρακολούθησής τους.

Μία συντονισμένη επίθεση, ακόμα κι αν δεν κόψει όλα τα καλώδια, θα μεταφέρει όλο τον όγκο δεδομένων σε αυτά που θα απομείνουν, μειώνοντας τις ταχύτητες ή ακόμα και κόβοντας την πρόσβαση στο internet.

Το δορυφορικό internet δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αναπληρώσει την απαιτούμενη ζήτηση. Ακόμα κι αν χρησιμοποιούσαμε κάθε δορυφόρο επικοινωνιών σε τροχιά γύρω από τη Γη, θα αναπλήρωνε μόλις το 7% των επικοινωνιών…μόνο των ΗΠΑ.

[signoff]

 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο