23.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Tronsmart Splash 1 Bluetooth Ηχείο: Παρουσίαση της λειτουργίας TWS

Στην ιστοσελίδα μας έχουμε ήδη παρουσιάσει το μικρό, αδιάβροχο ηχείο Splash 1 της Tronsmart. Το Splash 1 είναι πραγματικά μια άριστη επιλογή για όσους χρειάζονται ένα ασύρματο αδιάβροχο ηχείο για να το παίρνουν μαζί τους παντού. Ο ήχος του είναι απόλυτα ισορροπημένος δυνατός και καθαρός. Είναι όμορφο και ποιοτικό, ενώ προσφέρει μεγάλη φορητότητα, αφού έχει πολύ μικρό μέγεθος. Συνδυάζει προχωρημένες δυνατότητες, όπως TWS, SoundPulse™ και χρωματιστό φωτισμό, ενώ είναι και πολύ οικονομικό.

Η Tronsmart μας έστειλε πρόσφατα ένα δεύτερο ηχείο Splash 1 ώστε να μπορέσουμε να δοκιμάσουμε τη λειτουργία True Wireless Stereo (TWS) που υποστηρίζει αυτό το μοντέλο. Μέσω αυτής της τεχνολογίας μπορούμε να συνδέσουμε δύο ηχεία Splash 1 μεταξύ τους. Έτσι το ένα θα λειτουργεί σαν αριστερό ηχείο και το άλλο σαν δεξί. Με αυτό τον τρόπο θα έχουμε μια πραγματικά στερεοφωνική – τρισδιάστατη απόδοση ήχου στον χώρο μας. Στην παρουσίαση του Splash 1 έχουμε ήδη αναφέρει ότι ο ήχος που παράγει είναι στερεοφωνικός, αφού διαθέτει δύο μεγάφωνα με συνολική ισχύ 15 W. Όμως όταν ενεργοποιήσουμε τη λειτουργία TWS το κάθε ένα από τα δύο ηχεία παράγει μονοφωνικό ήχο, αριστερό και δεξί κανάλι αντίστοιχα.

Όταν ο στερεοφωνικός ήχος προέρχεται από δύο διαφορετικές πηγές (ηχεία) η στερεοφωνική αίσθηση είναι πιο ολοκληρωμένη και η «θέση» του κάθε μουσικού οργάνου στην ορχήστρα γίνεται απόλυτα αντιληπτή. Ο ήχος έχει καλύτερη διάχυση στο χώρο και η πραγματική τρισδιάστατη απόδοσή του χαϊδεύει ευχάριστα τα αυτιά μας. Πραγματικά! Η στερεοφωνική λειτουργία είναι πιο ρεαλιστική όταν παράγεται από δύο ηχεία που είναι τοποθετημένα σε ίση απόσταση από τον ακροατή παρά από ένα μόνο ηχείο με δύο μεγάφωνα.

Για να ενεργοποιήσουμε τη λειτουργία TWS δεν πρέπει να είναι κάποιο από τα δύο ηχεία συνδεδεμένο με το κινητό μας ή άλλη συσκευή. Ξεκινάμε πατώντας για περισσότερα από 2 δευτερόλεπτα το κουμπί «Μ» στο κάθε ένα από τα δύο ηχεία. Αμέσως αναβοσβήνει η πρώτη από τις τέσσερεις λυχνίες που δείχνουν τη στάθμη της μπαταρίας, σε χρώμα πορτοκαλί και στα δύο ηχεία. Στα επόμενα δύο δευτερόλεπτα η σύνδεση μεταξύ των ηχείων έχει πραγματοποιηθεί και οι πορτοκαλί λυχνίες ανάβουν μόνιμα. Συγχρόνως ακούγεται ένας ήχος επιβεβαίωσης της λειτουργίας TWS. Τότε οι φωτεινές μπάρες του ενός ηχείου ανάβουν μόνιμα και του άλλου αναβοσβήνουν. Αυτό το δεύτερο ηχείο θα συνδεθεί στη συνέχεια με το κινητό μας τηλέφωνο ή το tablet ή κάποια άλλη Bluetooth συσκευή. Το ηχείο που συνδέεται με το κινητό είναι το δεξί κανάλι και το άλλο το αριστερό. Για να έχουμε την τέλεια στερεοφωνική απόδοση είναι σημαντικό να τοποθετήσουμε τα ηχεία σωστά. Το δεξί κανάλι στα δεξιά μας και το αριστερό στα αριστερά μας. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποιο ηχείο είναι το δεξί και ποιο το αριστερό.

Όταν τα δύο ηχεία Splash 1 είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους, ότι ρύθμιση κάνουμε στο ένα γίνεται και στο άλλο. Αν αυξήσουμε δηλαδή ή μειώσουμε τον ήχο στο ένα ηχείο, αυτό θα γίνει και στο άλλο. Αν ενεργοποιήσουμε τη λειτουργία SoundPulse™ (πατώντας συγχρόνως το «+» και το «-») στο ένα θα ενεργοποιηθεί και στο άλλο. Όταν τέλος απενεργοποιήσουμε το ένα ηχείο, πατώντας το κουμπί «On / Off» του ενός, θα κλείσει και το άλλο. Ακόμα κι ο χρωματιστός φωτισμός τους είναι απόλυτα συγχρονισμένος, αφού αναβοσβήνουν στα ίδια χρώματα και τα δύο ηχεία.

Η ενεργοποίηση της λειτουργίας SoundPulse™ κάνει το ηχητικό αποτέλεσμα ακόμα καλύτερο, ιδιαίτερα σε χαμηλή ένταση, αφού ενισχύονται οι χαμηλές συχνότητες. Έτσι το μπάσο είναι εντονότερο ακόμα κι όταν ακούμε χαμηλά τη μουσική μας. Στην υψηλή ένταση ο ήχος παραμένει καθαρός και διαυγής πλημμυρίζοντας το χώρο, όσο το πάρτι φουντώνει! Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η λειτουργία TWS είναι διαθέσιμη μόνο κατά την αναπαραγωγή μέσω Bluetooth. Αν χρησιμοποιούμε τα ηχεία για αναπαραγωγή μέσω καλωδίου, η λειτουργία TWS απενεργοποιείται.

Το ηχείο Tronsmart Splash 1 έχει πραγματικά πολύ συμφέρουσα τιμή! Είναι λοιπόν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποκτήσουμε δύο τέτοια ηχεία. Έτσι θα μπορέσουμε να απολαύσουμε πραγματική ασύρματη στερεοφωνική μουσική! Επειδή τα ηχεία είναι πολύ μικρά, μπορούμε να έχουμε μαζί μας παντού! Με μόνο 60 €, μπορούμε να αποκτήσουμε ένα ζευγάρι Splash 1 από το Geekbuying. Επιλέγουμε αποστολή από τις αποθήκες της Γερμανίας και θα τα παραλάβουμε σε δύο ως επτά μέρες, χωρίς επιπλέον χρεώσεις Τελωνείου.

[signoff]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο