20.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Οδηγός: Πώς να αποθηκεύσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας όλων των email σας στο Gmail, τοπικά στον υπολογιστή σας!

Χρησιμοποιείτε το Gmail ως κύρια υπηρεσία email!? Εάν ναι, θέλετε να αποθηκεύσετε ένα αντίγραφο όλων των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε λάβει και στείλετε μέσω Gmail μέχρι αυτήν την ημερομηνία, τοπικά στον υπολογιστή, τη συσκευή ή τον σκληρό σας δίσκο; Ευτυχώς, είναι πολύ εύκολο να αποθηκεύσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας όλων των email σας από το Gmail και μπορείτε να το κάνετε από οποιαδήποτε συσκευή, είτε πρόκειται για Mac, Windows PC, iPhone, iPad ή Android.

Όλα τα email που στέλνετε και λαμβάνετε μέσω του Gmail αποθηκεύονται με ασφάλεια στους διακομιστές cloud της Google. Ωστόσο, εάν ο λογαριασμός σας παραβιαστεί ή δεν είναι προσβάσιμος για οποιονδήποτε λόγο, μπορεί να χάσετε την πρόσβαση σε όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ενδεχομένως ακόμη και σε σημαντικές προσωπικές και επαγγελματικές συνομιλίες που έχετε κάνει. Θα μπορούσατε επίσης να χάσετε τις πολύτιμες επαφές σας και τις διευθύνσεις email τους εξαιτίας αυτού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το να διατηρείτε απλώς ένα αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων σας στο Gmail, που μπορεί να σας φανεί χρήσιμο, εάν καταλήξετε ποτέ σε μια τέτοια κατάσταση ή αν είστε απλώς ο τύπος του ατόμου που του αρέσει να έχει τοπικό αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων του αντί να βασίζεται απλώς στο υπηρεσίες cloud.

Διαβάστε παρακάτω και θα καλύψουμε πώς μπορείτε να αποθηκεύσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας όλων των email σας στο Gmail.

 

Πώς να αποθηκεύσετε ένα τοπικό αντίγραφο ασφαλείας όλων των email του Gmail στον χώρο αποθήκευσης του υπολογιστή σας

Θα χρησιμοποιήσουμε το Google Takeout για να λάβουμε ένα αντίγραφο όλων των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας από το Gmail. Δεν έχει σημασία ποια συσκευή χρησιμοποιείτε, αρκεί να έχετε πρόσβαση σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Απλώς ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ξεκινήσετε.

  • Μεταβείτε στο takeout.google.com και συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας Google. Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να κάνετε κλικ στην επιλογή “Κατάργηση επιλογής όλων” που βρίσκεται ακριβώς στην κορυφή. Αυτό συμβαίνει επειδή επιλέγονται και τα δεδομένα σας από άλλες υπηρεσίες Google.

  • Τώρα, πηγαίνετε προς τα κάτω και επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στο “Αλληλογραφία“. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Περιλαμβάνονται όλα τα δεδομένα αλληλογραφίας» για να προσαρμόσετε τα δεδομένα που θέλετε να κατεβάσετε.

  • Εδώ, μπορείτε είτε να επιλέξετε να λάβετε ένα αντίγραφο όλων των email είτε να επιλέξετε συγκεκριμένους φακέλους όπως προτιμάτε. Μόλις τελειώσετε με την επιλογή, κάντε κλικ στο “OK” στο κάτω μέρος.

  • Πηγαίνετε τώρα προς τα κάτω, στο κάτω μέρος της σελίδας και κάντε κλικ στο «Επόμενο βήμα» όπως φαίνεται στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης.

[affcoups id=”93245″]

  • Τώρα, θα μπορείτε να επιλέξετε τη μέθοδο παράδοσης. Από προεπιλογή, θα λάβετε έναν σύνδεσμο λήψης για τα δεδομένα σας στο Gmail μέσω email. Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε το μέγιστο μέγεθος για το αρχείο με δυνατότητα λήψης, μετά το οποίο θα χωριστεί σε πολλά αρχεία. Κάντε κλικ στο “Δημιουργία εξαγωγής” όταν είστε έτοιμοι.

  • Τώρα, πρέπει απλώς να περιμένετε έως ότου το αρχείο είναι έτοιμο. Αυτό μπορεί να διαρκέσει από μερικές ώρες έως μερικές ημέρες, ανάλογα με το πόσο μεγάλα είναι τα δεδομένα σας στο Gmail. Ωστόσο, θα λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν ολοκληρωθεί η εξαγωγή. Επίσης όπως βλέπετε και στην φωτογραφία, υπάρχει δυνατότητα να αποθηκεύσετε το αντίγραφο και αλλού, διαδικτυακά.

[affcoups id=”93409″]

Ορίστε. Τώρα μάθατε πώς μπορείτε ν’ αποκτήσετε ένα τοπικό αντίγραφο ασφαλείας όλων των email σας στο Gmail. Δεν ήταν πολύ δύσκολο, σωστά;

Λάβετε υπόψη ότι το αρχείο με δυνατότητα λήψης θα είναι σε συμπιεσμένη μορφή ZIP. Θα χρειαστεί να το εξαγάγετε πρώτα για να μπορέσετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα. Εάν χρησιμοποιείτε Mac, μπορείτε εύκολα να ανοίξετε το αρχείο zip κάνοντας διπλό κλικ σε αυτό μέσα στο Finder, ενώ εάν χρησιμοποιείτε το Safari στο iPhone ή το iPad σας για να κάνετε λήψη αυτών των δεδομένων Gmail, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Files για να αποσυμπιέσετε το αρχείο. Οι χρήστες των Windows θα πρέπει να μπορούν να αποσυμπιέζονται απευθείας στην Εξερεύνηση των Windows.

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#5d9e17″ color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Ομοίως, εάν εκμεταλλευτείτε άλλες υπηρεσίες της Google όπως το YouTube, Χάρτες Google, το Google Play κ.λπ., μπορείτε να πάρετε ένα αντίγραφο των δεδομένων σας που είναι αποθηκευμένα σε αυτές τις πλατφόρμες με τον ίδιο τρόπο.

Ένας άλλος τρόπος για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των email σας θα ήταν να ρυθμίσετε την αυτόματη προώθηση για τον λογαριασμό σας στο Gmail. Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτό θα προωθήσει αυτόματα όλα τα εισερχόμενα email σε διαφορετική διεύθυνση. Ωστόσο, μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας μόνο των email που έχετε λάβει χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο και όχι αυτά που στέλνετε.

[affcoups id=”93241″]

Ελπίζουμε να μπορέσατε να λάβετε ένα αντίγραφο όλων των email που στείλατε και λάβατε στον λογαριασμό σας στο Gmail. Ποιες είναι οι γενικές σκέψεις σας σχετικά με τη χρήση της Αρχειοθέτησης Google για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας τοπικά στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας; Μοιραστείτε τις πολύτιμες απόψεις και τις εμπειρίες σας στην ενότητα σχολίων παρακάτω και εάν έχετε μια εναλλακτική μέθοδο, ενημερώστε μας για αυτή.

 

[signoff]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο