13.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ξεπέρασε την Huawei η Honor!

Πριν από μερικά χρόνια, η Huawei ήταν δυνητικά ένας από τους λίγους κατασκευαστές smartphone που θα μπορούσε να εκθρονίσει τη Samsung από την κορυφή της αγοράς smartphone. Ωστόσο, υπό το φως της απαγόρευσης των ΗΠΑ που ξεκίνησε το 2019 υπό τη Προεδρεία Τραμπ, η εταιρεία καταστράφηκε. Από το 2019, η Huawei προσπαθεί να επιβιώσει σε έναν κλάδο όπου δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τεχνολογία ή λογισμικό που σχετίζεται με τις ΗΠΑ. Η Huawei αντιστάθηκε μερικά χρόνια, αλλά τα πράγματα άρχισαν να γίνονται πιο προβληματικά στα τέλη του 2020. Η απαγόρευση των ΗΠΑ επεκτάθηκε στη σχέση μεταξύ TSMC και Huawei. Η TSMC ήταν ο μεγάλος προμηθευτής SoC για το τμήμα chipset Kirin. Χωρίς τσιπ, η εταιρεία δέχτηκε μεγάλο χτύπημα στην κατασκευή smartphone. Τον Νοέμβριο του 2020, η Huawei αποφάσισε να πουλήσει την Honor σε μια κινεζική κρατική εταιρεία, για να επικεντρωθεί πλήρως στα smartphones της Huawei. Η Honor μπόρεσε τότε να αναβιώσει ως ανεξάρτητη μάρκα, απαλλαγμένη από το συγκρότημα και τα προβλήματα του. Μετά από μια πολύ καλή επιστροφή το 2021, η εταιρεία ξεπέρασε επίσημα την Huawei στην εγχώρια αγορά.

Σύμφωνα με έρευνα της Counterpoint, περίπου 74,2 εκατομμύρια smartphone πουλήθηκαν στην Κίνα τους πρώτους τρεις μήνες του 2022. Το νούμερο είναι μειωμένο κατά 14 τοις εκατό σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτά τα επίπεδα είναι παρόμοια με τα χειρότερα που είδε η αγορά, κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κίνα παλεύει ενάντια σε ένα νέο κύμα lockdown που επηρεάζει την αγορά. Η Vivo είναι η κορυφαία εταιρεία στην κινεζική αγορά, αν και έχασε μερίδιο αγοράς 19,7%. Η εταιρεία έπρεπε να ευχαριστήσει τα Vivo S12 και S12 Pro και τα προσιτά τηλέφωνα της σειράς Y. Εν τω μεταξύ, η Oppo έπεσε στη δεύτερη θέση με 18 τοις εκατό. Στην τρίτη θέση, έχουμε την Apple με 17,9 τοις εκατό. Το iPhone 13 μπορεί να είναι διαφορετικό από αυτό που προσφέρουν τα Android smartphone, αλλά η συσκευή είναι το τηλέφωνο με τις περισσότερες πωλήσεις στην Κίνα για το 1ο τρίμηνο του 2022. Αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί η Apple αυξάνει τις παραγγελίες για μοντέλα iPhone 13. Σύμφωνα με την έρευνα, η Honor παίρνει τη θέση της Huawei στην αγορά. Ωστόσο, η Apple ήταν ο μεγαλύτερος ωφελούμενος από την πτώση της Huawei.

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#0726db” color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Επιστρέφοντας στην Honor, η εταιρεία εκτοξεύτηκε από ένα χαμηλό μερίδιο 5% στο 17%. Η δημοτικότητα των Honor 60, 60 Pro και Honor 60 SE βοήθησε την εταιρεία να αναπτυχθεί όχι μόνο από έτος σε έτος, αλλά και σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2021. Η Huawei, από την άλλη πλευρά, έπεσε από 15% σε 6,2%. Περιέργως, όλες αυτές οι εταιρείες προηγούνται της Xiaomi. Η Xiaomi, που θέλει να ξεπεράσει την Apple στην παγκόσμια αγορά, βρίσκεται στην 5η θέση στην εγχώρια αγορά της. Η εταιρεία έχει σημειώσει ισχυρές πωλήσεις με τη σειρά Redmi K40 και τη σειρά Redmi Note 11. Ακόμη και το Redmi 9A ήταν ένας ισχυρός υποψήφιος στην Κίνα. Η εταιρεία μπορεί να συνεχίσει να πουλάει καλά τώρα που η σειρά Redmi K50 και το Redmi 10A είναι διαθέσιμα. Η έκθεση προτείνει ότι οι premium αναδιπλούμενες συσκευές στην Κίνα έχουν μόλις το 1 τοις εκατό του μεριδίου. Ο λόγος είναι η περιορισμένη προσφορά και οι υψηλές τιμές. Η πιο πρόσφατη προσθήκη στην κατηγορία ήταν το Huawei Mate XS 2.

Όσον αφορά την Honor και την Huawei. Η άνοδος της Honor στην αγορά, σίγουρα μας δείχνει πώς η Huawei θα μπορούσε να συνεχίσει να εξελίσσεται εάν η απαγόρευση δεν συνέβαινε ποτέ. Ίσως σε μια άλλη πραγματικότητα, η κινεζική εταιρεία να κατάφερνε να γίνει ο κορυφαίος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο. Ενώ η Huawei αγωνίζεται να επιβιώσει στην κατηγορία smartphone, δεν στρέφει τα «μάτια» της από την επιχείρηση τηλεπικοινωνιών καθώς αναπτύσσει δίκτυα 6G.

[signoff]

 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
  1. απο προπερσι το ελεγα οτι παει για lg,και δεν βγαζει και ψυγεια,1000 ευρα για το οπτικο ζοομ μονο δεν δινεις φιλαρακι

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο