14.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Δωρεάν Αναβάθμιση ταχύτητας σε πάνω από 750.000 συνδρομητές από την COSMOTE Fiber

Μια νέα εποχή για το ίντερνετ στην Ελλάδα έρχεται, μέσα από τις στρατηγικής σημασίας κινήσεις της COSMOTE.

Μια τεράστια επένδυση σε όλη τη χώρα θα φέρει αναβαθμισμένες ταχύτητες σε 750.000 συνδρομητές, και εγγυημένες ταχύτητες έως και 200Mbps μέσω οπτικής ίνας σε εκατομμύρια άλλους.

Με τις παραπάνω κινήσεις, η Ελλάδα γυρίζει σελίδα στο κομμάτι του ίντερνετ και αφήνει πίσω τις χαμηλές ταχύτητες και την αντίστοιχα χαμηλή θέση στην Ευρωπαϊκή κατάταξη, δημιουργώντας ένα δίκτυο που θα μπορεί να υποστηρίξει στο εγγύς μέλλον, τα 2/3 της χώρας με εγγυημένες υπερ-υψηλές ταχύτητες. Τι σημαίνουν, όμως, όλα αυτά για τον μέσο χρήστη;

Μια δόση «μαγείας» στην καθημερινότητά σου!

Η καθημερινότητα πολλών είναι πλέον άρρηκτα συνδεδεμένη με τη χρήση του διαδικτύου, είτε πρόκειται για τηλεργασία και τηλεκπαίδευση, είτε για ψυχαγωγία κι απλή χρήση. Από τις υπηρεσίες streaming ταινιών μέχρι τις παιχνιδοκονσόλες, την ανάγκη για βιντεοκλήσεις ή το κατέβασμα κι ανέβασμα μεγάλων αρχείων λόγω δουλειάς, η ταχύτητα του ίντερνετ είναι ζωτικής σημασίας σε καθημερινή βάση.

Χάρη στο Fiber to the Home, τη διαθεσιμότητα του οποίου ολοένα και επεκτείνει η COSMOTE, η digital εμπειρία είναι ασύγκριτη. Πες αντίο σε downloads που καθυστερούν λόγω χαμηλής ταχύτητας, αποσυνδέσεις λόγω αστάθειας, αυξομειώσεις ταχύτητας και παρόμοια προβλήματα που λίγο ή πολύ όλοι έχουμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν και μερικοί δεν έχουν ακόμη… απεμπλακεί από αυτά. Μετά το «αντίο», καλωσόρισε το streaming, τα αστραπιαία downloads, τις βιντεοκλήσεις με κρυστάλλινο ήχο κι εικόνα και το gaming, χωρίς κανένα lag-άρισμα.

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#0726db” color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Οπτική ίνα σημαίνει ταχύτητα, ποιότητα, αξιοπιστία!

Το «κλειδί» για όλο το πλάνο της COSMOTE είναι το δίκτυο οπτικών ινών το οποίο αντικαθιστά τις παλιές χάλκινες εγκαταστάσεις καλωδίων σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας. Τα οφέλη της οπτικής ίνας είναι πολλά, καθώς είναι πιο ανθεκτική από τον χαλκό, έχει πρακτικά αμελητέα πτώση ταχύτητας σε μεγάλες αποστάσεις και έχει αντίσταση στις παρεμβολές, οπότε συνολικά προσφέρει μια ποιοτικότερη εμπειρία.

Επιπλέον, προσφέρει δραματικά μεγαλύτερες ταχύτητες, με τις ταχύτητες στην Ελλάδα -αυτή τη στιγμή- να αγγίζουν τα 200Mbps και στα πλάνα της COSMOTE είναι η μελλοντική παροχή γραμμών με ταχύτητα 1Gbps. Φυσικά, η ειδοποιός διαφορά είναι η 100% εγγυημένη υπερ-υψηλή ταχύτητα που προσφέρει η οπτική ίνα..

image.jpeg.a03acc3efcf1066d9e221a814d122fd0.jpeg

Αναβάθμιση ίντερνετ ίσον upgrade καθημερινότητας

Μια θαυμάσια πρωτοβουλία της COSMOTE έχει ήδη ξεκινήσει να υλοποιείται. Ο λόγος για τη δωρεάν αναβάθμιση ταχύτητας που προσφέρει.

Ήδη πάνω από 210.000 υφιστάμενοι συνδρομητές COSMOTE απολαμβάνουν τα προνόμιά της, ενώ συνολικά περισσότεροι από 750.000 συνδρομητές της COSMOTE θα δουν την ταχύτητά τους, ακόμα και να διπλασιάζεται μέσα στο 2022. Η εταιρεία προχωράει σε αναβαθμίσεις γραμμών όπου είναι τεχνικά εφικτό, στην αμέσως επόμενη εμπορικά διαθέσιμη ταχύτητα Internet, διατηρώντας την ίδια τιμή. Για παράδειγμα, οι συνδρομητές σε γραμμή 24Mbps θα δουν αναβάθμιση, εντελώς δωρεάν,στα 50Mbps, εκείνοι που διαθέτουν γραμμή στα 50Mbps, θα αναβαθμιστούν στα 100Mbps και ούτω καθεξής.

image.jpeg.cb3402bdbee1752c6a3d317d031d4d73.jpeg

Επιπλέον, η διαδικασία είναι τόσο απλή για τον χρήστη, όσο… τίποτα. Πραγματικά «τίποτα», αφού όσοι δικαιούνται την δωρεάν αναβάθμιση γραμμής θα τη λάβουν αυτόματα, χωρίς την ανάγκη για οποιαδήποτε ενέργεια από πλευράς τους, και θα ενημερωθούν από την εταιρεία όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία. Οπότε, μπορεί κάποιος κυριολεκτικά να… ξυπνήσει ένα πρωί και να έχει διπλάσια ταχύτητα ίντερνετ στο σπίτι του – τόσο απλά!

Μια κολοσσιαία επένδυση, ένα μοναδικό όραμα

Όλα τα παραπάνω υποστηρίζονται από μια τεράστια επένδυση, και πιο συγκεκριμένα, τη μεγαλύτερη επένδυση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών που έχει γίνει στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες. Επιταχύνοντας την υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου για την αναβάθμιση της χώρας, που ξεπερνά τα 3 δισ. ευρώ, ο Όμιλος ΟΤΕ προχωρά δυναμικά για να φέρει το FTTH σε 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις μέσα στο 2022, και σε 3 εκατομμύρια μέχρι το 2027.

Πρακτικά, με αυτή την κίνηση τα 2/3 των γραμμών της χώρας θα διαθέτουν τις κατάλληλες υποδομές για να χρησιμοποιούν εγγυημένο ταχύτατο ίντερνετ, το οποίο αλλάζει τα δεδομένα τόσο για την καθημερινότητα του καθενός, όσο και για τις επιχειρήσεις που στηρίζονται σε συστήματα που αξιοποιούν το ίντερνετ ή επιχειρήσεις που θα δημιουργηθούν ακριβώς επειδή πλέον θα έχουν ένα ακόμη εφόδιο για να πετύχουν τους σκοπούς τους: το πολύτιμο, ταχύτατο ίντερνετ.

 

Πρόκειται για ένα γιγαντιαίων διαστάσεων έργο που σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής. Η ψηφιακή μεταμόρφωση της Ελλάδας ξεκίνησε και το FTTH σύντομα θα φτάσει έξω από την πόρτα σου …κυριολεκτικά! Για να μάθεις εάν έχεις ήδη πρόσβαση σε υποδομή FTTH, δες εδώ.

[signoff]

 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
  1. Η cosmote κάνει επιθετική απατηλή διαφήμιση κοροϊδεύοντας τους πολίτες ότι τάχα διπλασιάζει της ταχύτητας με το ίδιο κόστος. Στα λόγια και στις μπούρδες είστε καλοί σαν τους πολιτικούς προϊσταμένους σας αλλά στα έργα είστε σκατά. Να μειωθούν οι λογαριασμοί στο ήμισυ αυτόν που δεν αναβαθμίστηκαν οι ταχύτητες.

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο