20.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μόλις ανακοινώθηκε επίσημα ο Snapdragon 845 από την Qualcomm. Φέρει πανίσχυρο ΑΙ λογισμικό!

Όπως αναμενόταν και σας το είχαμε πει εδώ και μερικές ημέρες, η Qualcomm ανακοίνωσε πριν μερικά λεπτά τον νέο της επεξεργαστή τον Snapdragon 845! Η Qualcomm στην παρουσίαση του νέου επεξεργαστή, επισήμανε ότι σε σχέση με τον αμέσως προηγούμενο 835, ο 845 είναι βελτιωμένος σε όλους τους τομείς, με λιγότερη κατανάλωση ενέργειας και μεγαλύτερη απόδοση.

Όπως και οι προηγούμενοι Snapodragon, ο 845 δεν είναι ένας απλός επεξεργαστής, αλλά ένα σύνολο από υποσυστήματα που περιλαμβάνει CPU, GPU, DSP, ISP, μνήμη συστήματος, ελεγκτή Wi-Fi, baseband chip, audio Chip αλλά και άλλα μέρη.

Συγκεκριμένα τώρα, ο νέος Snapdragon 845 κατασκευάζεται με την διαδικασία Samsung 10nm LPP, ενώ έχει αναβαθμιστεί στον Kryo 385 πυρήνα τώρα. Ο επεξεργαστής παραμένει οκταπύρηνος, με τέσσερις πυρήνες να πιάνουν το μέγιστο στα 2.8GHz, μία απόδοση αυξημένη κατά 25% – 30%, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις είναι πιο μικροί με μέγιστη συχνότητα τα 1.8GHz και με αύξηση της απόδοσης κατά 15%.

Η Qualcomm ανέφερε ότι αυτή την φορά χρησιμοποίησε την τελευταία ARM αρχιτεκτονική στη σχεδίαση του πυρήνα, ενώ ενσωμάτωσε μερικές βελτιώσεις ώστε να υποστηρίζει ARM DynamIQ τεχνολογία.

Αναφορικά με το κομμάτι της GPU, ο Snapdragon 845 έχει την Adreno 630, που σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση, έχει καλύτερη απόδοση κατά 30%, μειωμένη κατανάλωση ενέργειας κατά 30% επίσης, ενώ αναφορικά με την επεξεργασία βίντεο, αποδίδει κατά 2.5 φορές πιο γρήγορα!

Αναφορικά με το ISP, ο Snapdragon 845 ενσωματώνει 2ης γενιάς ISP chip Spectra 280, που στοχεύει στη βελτίωση της απόδοσης στην λήψη βίντεο σε χαμηλό φωτισμό. Επίσης είναι το πρώτο chipset που υποστηρίζει ultra-high-ποιότητα βίντεο με 60fps, υποστηρίζοντας ότι η ποιότητα του βίντεο είναι εφάμιλλη κάμερας που χρησιμοποιούν στο Hollywood.

To DxOMark rating, για παράδειγμα, με το υψηλότερο σκορ να το βρίσκουμε στο Google Pixel 2, των 98 βαθμών με τον Snapdragon 835, η Qualcomm πιστεύει ότι με τον 845 θα ξεπεράσει το 100!

Αναφορικά με την διαχείριση του χρώματος, το Spectra 280 υποστηρίζει 10bit χρωματικό βάθος, μπορεί να καταφέρει καλύτερη χρωματική αναπαραγωγή, κάνοντας την φωτογραφία πιο φυσική. Επίσης το χρωματικό gamut έχει ενισχυθεί από το Rec. 709 του Snapdragon 835 στο Rec. 2020 που υποστηρίζει περισσότερα χρώματα, επιτρέποντας στις φωτογραφίες να φτάνουν υψηλότερα επίπεδα φωτεινότητας, αντίθεσης και saturation, ιδιαίτερα σε υπερφωτισμένο περιβάλλον.

Ο νέος 845 μπορεί να τραβήξει βίντεο 480fps 720p slow motion video, που φυσικά δεν θα το πιστεύαμε ποτέ! Την ίδια ώρα υποστηρίζει οπτική επεξεργασία των βίντεο, με βελτίωση του τελικού αποτελέσματος.

Φυσικά δεν θα γινόταν να μην υποστηρίζει και ο 845 κάτι ανάλογο με το Face ID που έχει ο επεξεργαστής του iPhone X. Το χαρακτηριστικό εδώ ονομάζεται από την Qualcomm με την ονομασία XR, ενώ έχει την δυνατότητα για 3D σχεδίαση προσώπου και των βιομετρικών χαρακτηριστικών. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να μπορεί να ενσωματωθεί άνετα η δυνατότητα του Face ID και στα Android κινητά. Μάλιστα η Qualcomm έχει υπογράψει συνεργασία με πάνω από 20 εταιρείες σχετικές με την τεχνολογία αυτή, για να την προωθήσουν.

Ο 845 όπως είπαμε και στην αρχή, ενσωματώνει τεχνολογία ΑΙ. Για την ακρίβεια ο Snapdragon 845 είναι 3ης γενιάς ΑΙ. Η Qualcomm έχει προσθέσει χαρακτηριστικά 1ης και 2ης γενιάς στους προηγούμενους επεξεργαστές, αλλά ποτέ δεν έκατσε ν’ ασχοληθεί επί τούτου. Ο Snapdragon 845, με την Kryo αρχιτεκτονική που έχει, υποστηρίζει FP32 και INT8, ενώ η κάρτα γραφικών Adreno GPU, υποστηρίζει FP32 και FP16. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά είναι η βασική αρχή του neural network computing.

Από θέμα ασφάλειας, ο Snapdragon 845 είναι πραγματικά φοβερός! Η Qualcomm είναι πια μέλος του HLOS λειτουργικού συστήματος, ενώ υποστηρίζει και σε επίπεδο hardware το επίπεδο προστασίας TrustZone, οπότε ότι έχει σχέση με ασφάλεια, περνάει από εκεί.

Ο Snapdragon 845 έρχεται με το νέο X20 LTE baseband, μέχρι τα LTE Cat.18, που σημαίνει κατέβασμα με ταχύτητα έως και 1.2Gbps, ενώ υποστηρίζει 5CA, 4 * 4MIMO όπως και LAA .

Από θέμα SIM, υποστηρίζει Dual SIM Dual Standby Dual VoLTE. Όσο για τις WiFi συνδέσεις, μπορεί να πιάσει ταχύτητες 16 φορές πιο πάνω απ’ ότι ο 835. Από θέμα ΒΤ, έχουν προστεθεί δυνατότητες που βασίζονται στο ΒΤ 5.0, που υποστηρίζει ένα σε πολλά μετάδοση και μείωση κατανάλωσης κατά 50%!

Ο 845 έχει επίσης πάρα πολύ καλή διαχείριση της μπαταρίας. Έτσι θα μπορείτε να τραβάτε 4K HD βίντεο για μέχρι και 4 ώρες, να δουλεύετε με τα VR μέχρι και 3 ώρες συνεχώς, ενώ μπορείτε να μιλάτε μέσω VoLTE για περισότερο από 2 ημέρες!

Ο 845 υποστηρίζει QC4.0 fast charge, που είναι συμβατό με USB-PD fast charge.

Δείτε παρακάτω και την παρουσίασε που έκανε η Qualcomm για τον 845

Πραγματικά εντυπωσιακά τα νούμερα και οι επιδόσεις του νέου 845. Μένει τώρα να τον δούμε και σε κανένα κινητό να δούμε τι ψάρια πιάνει τελικά! Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook. Επίσης μην ξεχνάτε και τον διαγωνισμό μας που θα τον βρείτε στη πρώτη σελίδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο