16.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Bluetooth Ηχείο Tronsmart Bang: Και το πάρτι αρχίζει!

Τα φορητά Bluetooth ηχεία έχουν γίνει πολύ δημοφιλή στους περισσότερους λάτρεις της μουσικής. Ιδιαίτερα τώρα που το καλοκαίρι πλησιάζει, πολλοί θα σκέφτονται να προμηθευτούν ένα δυνατό ηχείο για να το χρησιμοποιήσουν, με την παρέα τους, στο πάρτι ή κάποια υπαίθρια δραστηριότητα όπως κάμπινγκ, εκδρομή στο βουνό ή στη θάλασσα. Σίγουρα είναι μια πρόκληση η αναζήτηση ενός μεγάλου φορητού ηχείου που να ακούγεται εκπληκτικά ενώ θα είναι προσιτό σε κόστος. Είναι γεγονός ότι η Tronsmart έχει μεγάλη φήμη και έχει επαινεθεί ιδιαίτερα για τη δημιουργία προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας που είναι όμως οικονομικά. Τι ποιο φυσικό λοιπόν, από το να στραφούμε σε αυτήν για ένα τέτοιο προϊόν; Ένα πρόσφατο δημιούργημά της είναι το φορητό στερεοφωνικό ηχείο Tronsmart Bang που με ισχύ 60W καταφέρνει να διατηρήσει την ίδια ποιότητα με τα μεγάλα ονόματα της αγοράς, κρατώντας όμως το κόστος σε πολύ λογικά πλαίσια. Ας το δούμε λίγο καλύτερα!

Περιγραφή

Το Tronsmart Bang έχει κυλινδρικό σχήμα και διαθέτει ένα μεγάλο χερούλι στην πάνω πλευρά, με το λογότυπο της εταιρείας επάνω του. Είναι κατασκευασμένο από πλαστικό σε μαύρο χρώμα και το μεγαλύτερο μέρος του καλύπτεται από υφασμάτινο πλέγμα. Στην μπροστινή πλευρά του ηχείου υπάρχει το λογότυπο της εταιρείας και τα κουμπιά χειρισμού. Αυτά είναι διαδοχικά: «Σύμβολο NFC» για την εύκολη σύνδεση του ηχείου με το κινητό, «Σύμβολο TuneConn» για τη λειτουργία σύνδεσης με περισσότερα ηχεία, Κουμπί «Μ» για την εναλλαγή των λειτουργιών και την ενεργοποίηση του ψηφιακού βοηθού, το «-» για την μείωση του ήχου ή την επιλογή προηγούμενου κομματιού, το «Play / Pause» που χρησιμοποιείται και για την απάντηση των τηλεφωνικών κλήσεων, το «+» για την αύξηση του ήχου και την επιλογή του επόμενου κομματιού, «Σύμβολο SoundPulse» για την ενεργοποίηση της ομώνυμης λειτουργίας (θα μιλήσουμε παρακάτω) και «On / Off» που χρησιμοποιείται και για την εναλλαγή των φωτεινών εφέ (θα μιλήσουμε παρακάτω).

Μεταξύ των συμβόλων NFC και TuneConn βρίσκονται τέσσερεις ενδεικτικές λυχνίες, σε χρώμα λευκό, που υποδηλώνουν την κατάσταση της μπαταρίας. Η μπαταρία έχει 100% ενέργεια αν ανάβουν και οι τέσσερις, 75% αν ανάβουν οι τρεις, 50% οι δύο και 25% η μία. Αυτές οι λυχνίες είναι πολύ πρακτικές για τον έλεγχο της κατάστασης της μπαταρίας και θυμίζουν τις ανάλογες λυχνίες ενός Power Bank. Πάνω από τα κουμπιά TuneConn, SoundPulse και On / Off βρίσκονται οι ενδεικτικές λυχνίες που ανάβουν σε χρώμα πορτοκαλί, λευκό και μπλε αντίστοιχα, κατά την ενεργοποίηση των αντίστοιχων λειτουργιών. Στα πλάγια του ηχείου βλέπουμε τους δύο παθητικούς θαλάμους που πάλλονται όταν το ηχείο παίζει δυνατά μουσική. Πάνω τους υπάρχει τα σήμα της εταιρείας. Γύρω από τους παθητικούς θαλάμους και στην κάτω μπροστινή πλευρά του ηχείου υπάρχουν φωτεινές γραμμές LED που ανάβουν με επτά διαφορετικά χρώματα κατά τη λειτουργία του ηχείου. Ο διακοσμητικός αυτός φωτισμός μπορεί να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Ακόμα μπορούμε να τον κάνουμε να αναβοσβήνει σύμφωνα με τον ρυθμό της μουσικής, όπως τα φωτορυθμικά σε μια Disco. Πραγματικά εντυπωσιακό εφέ!

Στην πίσω πλευρά του ηχείου, κάτω από ένα ελαστικό καπάκι, βρίσκουμε της θύρες σύνδεσης. Αυτές είναι: «Θύρα USB» για σύνδεση με flash memory stick και για τη λειτουργία Power Bank (θα μιλήσουμε παρακάτω), «Θύρα USB Type-C» για τη φόρτιση του ηχείου, «Θύρα line-in» 3.5 mm και την υποδοχή κάρτας μνήμης micro SD. Δίπλα στη θύρα USB υπάρχει μια μικρή οπή που χρησιμοποιείται για την επαναφορά (reset) του ηχείου σε περίπτωση δυσλειτουργίας. Το σχετικό κουμπί πατιέται με τη βοήθεια μιας καρφίτσας. Οι διαστάσεις του Bang είναι 361 x 183,4 x 150,3 mm και το βάρος του στα 3,08 kgr. Είναι δηλαδή αρκετά μεγαλύτερο και βαρύ. Αυτό βέβαια είναι λογικό αφού μιλάμε για ένα ηχείο ισχύος 60 Watt. Ωστόσο μπορούμε να το μεταφέρουμε εύκολα αφού, όπως είπαμε, διαθέτει ένα πολύ πρακτικό χερούλι.

Εσωτερικά το ηχείο περιλαμβάνει, αριστερά και δεξιά, δύο Tweeters και δύο Woofers και στα πλάγια, όπως ήδη αναφέραμε, δύο κυκλικούς παθητικούς θαλάμους για την ενίσχυση των χαμηλών συχνοτήτων. Η απόσταση ηχητικής μετάδοσης του ηχείου φτάνει στα 18 μέτρα ανοιχτού χώρου! Το Bang έχει αυτονομία λειτουργίας που αγγίζει τις 15 ώρες με μία μόνο φόρτιση, χωρίς τη λειτουργία των οπτικών εφέ και τις 4 ώρες με τον ήχο στη μέγιστη ισχύ και αναμμένο τον φωτισμό LED. Για την πλήρη φόρτισή του απαιτούνται 4,5 ώρες. Μέσα στην πραγματικά μεγάλη συσκευασία του, που επίσης διαθέτει χερούλι μεταφοράς, εκτός από το ίδιο το ηχείο, θα βρούμε: Ένα USB type-C καλώδιο φόρτισης,  ένα καλώδιο ήχου mini jack 3.5 mm, ένα έγχρωμο φυλλάδιο οδηγιών με κατατοπιστικές εικόνες και κείμενα σε έξι γλώσσες (όχι όμως Ελληνικά) και την κάρτα εγγύησης.

 Χαρακτηριστικά – Λειτουργίες

Το Tronsmart Bang μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε με διάφορους τρόπους. Είτε ασύρματα μέσω σύνδεσης Bluetooth, είτε μέσω καλωδίου ήχου στην στερεοφωνική είσοδο AUX των 3,5 mm, είτε μέσω κάρτας micro-SD ή USB stick, στα οποία έχουμε γράψει αρχεία ήχου mp3. Ακόμα μπορεί να λειτουργήσει κι ως Bluetooth hands free. Συγκεκριμένα αν έχουμε μια κλήση την στιγμή που ακούμε μουσική, το ηχείο αυτόματα σταματάει την αναπαραγωγή και μπαίνει σε λειτουργία hands free. Όταν τελειώσουμε την συνομιλία μας, συνεχίζει αυτόματα η μουσική. Η συνομιλία μέσω της λειτουργίας hands free γίνεται μια χαρά και ο συνομιλητής μας ακούει περίφημα.

Το ηχείο είναι ακόμα συμβατό με τους ψηφιακούς ηχητικούς βοηθούς της Apple της Google και της Microsoft. Πατώντας το κουμπί «Μ», μπορούμε να ενεργοποιήσουμε την λειτουργία του ηχητικού ψηφιακού βοηθού. Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε και την λειτουργία Power Bank που υποστηρίζει το ηχείο αυτό. H μπαταρία του έχει άλλωστε χωρητικότητα 10.800 mAh, όση δηλαδή και στα περισσότερα Power Bank. Συνδέοντας ένα καλώδιο USB στην αντίστοιχη θύρα, μπορούμε να φορτίζουμε το κινητό ή το tablet μας! Πραγματικά πολύ βολικό! Αξιοσημείωτη είναι και η μεγάλη αυτονομία του που μπορεί να φτάσει της 15 ώρες συνεχούς λειτουργίας. Έτσι το Bang θα παίζει μουσική για όσο διαρκεί το πάρτι, χωρίς να χρειαστεί φόρτιση.

Ο ήχος αυτού του ηχείου είναι πραγματικά πάρα πολύ δυνατός και καθαρός! Τα μπάσα είναι γεμάτα και τα πρίμα κρυστάλλινα. Οι φωνητικές συχνότητες αποδίδονται καθαρά και χωρίς παραμορφώσεις. Ο ήχος παραμένει διαυγής και χωρίς τριξίματα, ακόμα και στο μέγιστο της έντασης. Το ηχείο μπορεί άνετα να «γεμίσει» με μουσική έναν πολύ μεγάλο ενιαίο χώρο. Αυτό το πολύ καλό ηχητικό αποτέλεσμα οφείλεται στην τεχνολογία SoundPulse™ της Tronsmart. Χάρη σε αυτήν ο ήχος είναι δυνατότερος και με μεγαλύτερη ισχύ από τα άλλα ηχεία. Το ηχητικό φάσμα διευρύνεται και ενισχύεται η στερεοφωνική αίσθηση. Έχουμε ήχο με  βαθύτερα μπάσα και ταυτόχρονα υψηλής καθαρότητας φωνητικά. Το Bang είναι το απόλυτο ηχείο για τα πάρτι, αφού διαθέτει πλούσιο φωτισμό LED που αναβοσβήνει με διάφορα χρώματα σύμφωνα με τον ρυθμό της μουσικής. Έτσι παλμός και λάμψη πάνε μαζί! Ο φωτισμός μπορεί να απενεργοποιηθεί ή να ρυθμιστεί σε κάποιο συγκεκριμένο χρώμα, ανάλογα με τα γούστα μας.

Παρόλο που το ηχείο είναι σχετικά βαρύ, η ενσωματωμένη λαβή που διαθέτει, κάνει πολύ εύκολη τη μεταφορά του.Ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του Bang, είναι και η λειτουργία TuneConn™ που υποστηρίζει. Μέσω αυτής μπορούμε να συνδέσουμε μεταξύ τους και ασύρματα, πάνω από 100 ηχεία ταυτόχρονα τα οποία θα παίζουν την ίδια μουσική. Μπορούμε για παράδειγμα να έχουμε ένα ηχείο σε κάθε δωμάτιο και έτσι θα ακούγεται η αγαπημένη μας μουσική σε όλο το σπίτι! Ή να έχουμε πολλά Bang σε ένα γήπεδο και να μεταδίδουμε τη μουσική μας σε κάθε σημείο του! Να σημειώσουμε ότι αυτή η λειτουργία δεν υποστηρίζεται από πολλά μοντέλα της αγοράς, παρόλο που κάποια είναι πολύ ακριβότερα από το Bang!

Ένα ακόμα πρακτικό χαρακτηριστικό του Bang είναι η δυνατότητα να μπορούμε να το ρυθμίζουμε μέσω εφαρμογής από το κινητό. Πρόκειται για την εφαρμογή Tronsmartκαι είναι διαθέσιμη για Android και για iOS. Με αυτή μπορούμε να βλέπουμε την στάθμη της μπαταρίας του, να ενημερώνουμε το firmware και να βλέπουμε τις οδηγίες χρήσης. Ακόμα μπορούμε να επιλέξουμε τους τέσσερεις τρόπους λειτουργίας του ηχείου, Bluetooth, Line in (AUX), USB ή micro-SD αλλά και να ρυθμίσουμε τη λειτουργία TuneConn™ και τον φωτισμό LED. Μπορούμε να επιλέξουμε ένα από τα επτά διαθέσιμα χρώματα, κυκλική εναλλαγή όλων των χρωμάτων, φωτισμό σύμφωνα με τον ρυθμό της μουσικής ή απενεργοποίηση του φωτισμού. Η εφαρμογή μας προσφέρει ακόμα προκαθορισμένες ρυθμίσεις Equalizer, ανάλογα με την μουσική που ακούμε και τις προτιμήσεις μας. Υπάρχουν οι επιλογές: Default, SoundPulse™, Deep Bass, 3D, Hi-Fi, Classical, Vocal και Rock. Κατά τη γνώμη μου οι επιλογές SoundPulse™ και 3D πραγματικά απογειώνουν την ακουστική μας εμπειρία! Τέλος μπορούμε να απενεργοποιήσουμε το ηχείο μέσα από την εφαρμογή.

Το ηχείο διαθέτει πιστοποίηση IPX6. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιβάλλον με σκόνη και υγρασία, χωρίς να κινδυνεύει να καταστραφεί. Έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί άφοβα στο μπάνιο, στην πισίνα, στην παραλία, στην βροχή, στο χιόνι, στις λάσπες κ.λπ. χωρίς να υπάρχει φόβος να χαλάσει. Ακόμα διαθέτει Bluetooth έκδοσης 5.0. Προσφέρει έτσι σταθερές συνδέσεις μεγάλης εμβέλειας και καταναλώνει λιγότερη ενέργεια. Στα συμβατά smart phones εμφανίζεται δίπλα στο Bluetooth σύμβολο και η στάθμη της μπαταρίας του ηχείου. Ακόμα η υποστήριξη της τεχνολογίας NFC κάνει την σύνδεση του ηχείου με το κινητό, παιχνιδάκι. Αρκεί να ακουμπήσουμε το συμβατό με NFC κινητό μας στο σύμβολό «Ν» του ηχείου και η σύνδεση έγινε!

Συμπεράσματα

Το Bluetooth ηχείο Tronsmart Bang είναι πραγματικά μια άριστη επιλογή για όσους χρειάζονται ένα πολύ δυνατό ασύρματο ηχείο για να ακούνε μουσική. Ο ήχος του είναι μεστός και καθαρός. Έχει νεανική εμφάνιση, με φωτισμό LED και ποιοτική κατασκευή. Είναι λίγο βαρύ και μεγάλο αλλά μεταφέρεται εύκολα λόγω της πολύ πρακτικής λαβής του. Διαθέτει πολλές δυνατότητες και χαρακτηριστικά όπως Πιστοποίηση IPX6, Χειρισμό μέσω εφαρμογής, Power Bank, SoundPulse™, NFC και TuneConn, όπως περιγράψαμε αναλυτικά παραπάνω.

Σήμερα μπορούμε να αποκτήσουμε αυτό το καταπληκτικό ηχείο από το Geekbuying, σε πολύ συμφέρουσα τιμή.  Επιλέγοντας αποστολή από την αποθήκη της Γερμανίας, θα το παραλάβουμε σε 2 ως 7 μέρες, χωρίς έξοδα τελωνείου!

[signoff]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο