18 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ε.Ε.: Ο κοινός φορτιστής πιο κοντά από ποτέ

Συζητείται εδώ και χρόνια, αλλά φαίνεται πως σύντομα θα γίνει επιτέλους πραγματικότητα: τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ευρωπαίοι νομοθέτες θα συμφωνήσουν για τη χρήση κοινών φορτιστών όχι μόνο για όλες τις μάρκες smartphones, αλλά και για τα tablets, τα ακουστικά και ενδεχομένως και τα laptops.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, η τελική συνάντηση θα γίνει στις 7 Ιουνίου, όπου και θα υπάρξει συμφωνία για την πρόταση αυτή.

Έτσι, τα προϊόντα τεχνολογίας και οι φορτιστές τους θα πρέπει να έχουν θύρα USB-C, σύμφωνα με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κοινός φορτιστής για όλες τις συσκευές – Μια «ανάσα» από την απόφαση της Ε.Ε.

H πρόταση αυτή έχει πέσει στο τραπέζι εδώ και πάνω από μια δεκαετία, ενώ έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Apple η οποία – ως γνωστόν – έχει δικού της τύπου φορτιστές για τα iPhones και τα άλλα προϊόντα της. Αντίθετα, οι υπόλοιπες κατασκευάστριες smartphones χρησιμοποιούν φορτιστές USB.

Ένα άλλο «αγκάθι» στο ευρωπαϊκό σχέδιο είναι και η πρόταση για κοινούς φορτιστές για όλα τα laptops, μια κίνηση που αναμένεται να επηρεάσει τη Samsung, τη Huawei και άλλες εταιρείες τεχνολογίας.

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#0726db” color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Οι Ευρωπαίοι νομοθέτες έχουν ζητήσει, επίσης, να εναρμονιστούν τα ασύρματα συστήματα φόρτισης έως το 2025, αλλά οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Κομισιόν ζητούν περισσότερο χρόνο μετάβασης για να αντιμετωπίσουν κάποιες τεχνολογικές λεπτομέρειες.

Υπενθυμίζεται ότι η Apple έχει επικρίνει πολλές φορές το ευρωπαϊκό σχέδιο για κοινούς φορτιστές, αναφέροντας ότι χρησιμοποιήσει «πεπαλαιωμένα διεθνή πρότυπα» τα οποία «περιορίζουν την καινοτομία». Μάλιστα, έχει κατηγορήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι αναγκάζει τους χρήστες να πληρώσουν για να αλλάξουν φορτιστές και πως εξαιτίας της κίνησης αυτής θα αυξηθούν τα τεχνολογικά απόβλητα.

[signoff]

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο